3 τρόποι να ενισχύσουμε την απαλότητα στην επιδερμίδα μας

Παρά το περίπλοκο αυτό ζήτημα, εδώ προτείνουμε 3 βασικούς τρόπους που βοηθούν στην διατήρηση και ενίσχυση της απαλότητας του δέρματός μας.

3 τρόποι να ενισχύσουμε την απαλότητα στην επιδερμίδα μας

Η φυσικά απαλή επιδερμίδα είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που παίρνουμε ως δεδομένα όταν τα έχουμε. Όταν το δέρμα μας είναι τόσο απαλό και λείο, το προσεκτικό πλύσιμο και η φροντίδα του δεν βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητές μας. Και όταν με το άγγιγμα αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι έχει αλλάξει, ότι πλέον δεν είναι τόσο απαλό, τότε μόνο αποφασίζουμε να μάθουμε πώς να το φροντίσουμε ώστε να το επαναφέρουμε.

Το συνεχώς όμως λείο και απαλό δέρμα χρειάζεται υπομονή και σίγουρα είναι και ζήτημα γονιδίων. Τα ζητήματα υφής μπορεί να εμφανιστούν από ακμή, από έκζεμα, λεπτές γραμμές και ουλές. Και ό,τι λειτουργεί για την ακμή, μπορεί να μη φέρει αποτέλεσμα στην περίπτωση του εκζέματος. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιδερμίδα μας είναι ένα «περίπλοκος» οργανισμός και διαφέρει στον καθένα μας.

Advertisment

3 τρόποι να ενισχύσουμε την απαλότητα στην επιδερμίδα μας

Παρά το περίπλοκο αυτό ζήτημα, εδώ προτείνουμε 3 βασικούς τρόπους που βοηθούν στην διατήρηση και ενίσχυση της απαλότητας του δέρματός μας.

1. Τακτική απολέπιση – αλλά χωρίς υπερβολές

Η απολέπιση είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούμε τα περίσσια νεκρά δερματικά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα του δέρματος, είτε μέσω scrub, είτε με χημικές ουσίες. Η επιδερμίδα μας χρησιμοποιεί τα νεκρά κύτταρα ως προστασία, αλλά όταν συσσωρεύονται πολλά, δημιουργείται πρόβλημα στην όψη και στην υγεία του δέρματος. Γι’ αυτό, οι ειδικοί προτείνουν να κάνουμε ελαφριά απολέπιση ανά κάποια διαστήματα (ίσως μία φορά στις δύο εβδομάδες), αναζητώντας πάντα το κατάλληλο προϊόν και μέθοδο για τον δικό μας τύπο δέρματος.

2. Βρείτε μια ρετινόλη που να λειτουργεί στο δέρμα σας

Η ρετινόλη είναι μια τάξη συστατικών που αποτελούν ουσιαστικά τα παράγωγα της βιταμίνης Α. Είναι το αγαπημένο των δερματολόγων για πολλούς λόγους: μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή μέτριου επιπέδου, χτίζει κολλαγόνου και αυξάνει την απαλότητα και ελαστικότητα. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν ίσως να μην κάνουν όμως για όλους – ορισμένοι εμφανίζουν ερεθισμό – αλλά με τη βοήθεια ενός ειδικού μπορεί κανείς να βρει μια πιο ήπια μορφή.

Advertisment

3. Ενυδάτωση πάντα

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι μια ευχαριστημένη επιδερμίδα. Οι ειδικοί προσδιορίζουν την ενυδάτωση ως «το κλειδί για την ίδια τη ζωή του δέρματός μας». Ακόμα κι όταν βαριόμαστε να κάνουμε απολέπιση ή να εφαρμόσουμε toner στο πρόσωπό μας, η ενυδατική κρέμα είναι το μόνο απαραίτητο εργαλείο μας. Μάλιστα, φαίνεται ότι η ενυδατωμένη επιδερμίδα οδηγεί σε λιγότερες πιθανότητες κρίσεων ακμής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση