, ,

8 τρόποι να μετατρέψουμε την αυλή μας σε μια ιδιωτική όαση

Ασχέτως του μεγέθους, η μικρή αυλή ενός σπιτιού προορίζεται να προσφέρει απόλαυση και χαλάρωση, να λειτουργήσει ως καταφύγιο.

8 τρόποι να μετατρέψουμε την αυλή μας σε μια ιδιωτική όαση

Ασχέτως του μεγέθους, η μικρή αυλή ενός σπιτιού προορίζεται να προσφέρει απόλαυση και χαλάρωση, να λειτουργήσει ως καταφύγιο – ένας μέρος στο οποίο μπορούμε να ξεφύγουμε όταν θέλουμε να αποσυνδεθούμε από την εξουθενωτική καθημερινότητα.

8 τρόποι να μετατρέψουμε την μικρή αυλή μας σε όαση

Ξεφορτωθείτε τα άχρηστα αντικείμενα

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε στην αυλή σας, χρειάζεται πρώτα να ξεφορτωθείτε τα πράγματα που έχετε στριμώξει σε αυτή, όποιο σπασμένο έπιπλο έχετε αποθηκεύσει ή αντικείμενο δεν ταιριάζει στο ύφος της αυλής σας.

Advertisment

Εκμεταλλευτείτε τη θέα

Αν είστε αρκετά τυχεροί και ζείτε σε ένα σπίτι με θέα, σχεδιάστε την αυλή σας έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε το τοπίο. Αυτό σημαίνει ότι:

– Δεν μπλοκάρουμε τη θέα με θάμνους, φράχτες και δέντρα

– Δεν εμποδίζουμε τη θέα με μεγάλα έπιπλα

Advertisment

– Η διακόσμηση χρειάζεται να ταιριάζει με το υπόλοιπο περιβάλλον και όχι να έρχεται σε αντίθεση με αυτή.

Άνετα καθίσματα

Τα καθίσματα με μαξιλάρες, οι lounge καρέκλες και οι κούνιες δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για απόλυτη χαλάρωση. Αν τα καθίσματα είναι άνετα, είναι πιθανότερο να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω. Εναλλακτικά, επιλέξτε την πάντα κλασική και άνετη αιώρα.

Προσθέστε το στοιχείο του νερού

Η καλύτερη επιλογή είναι μια μικρή κατασκευή με τρεχούμενο νερό, όπως ένα μικρό συντριβανάκι. Ο ήχος και η θέαση του τρεχούμενου νερού έχουν ένα απόλυτα καταπραϋντικό, χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε τη σκιά

Μια μεγάλη ομπρέλα πάνω από τα καθίσματά σας δεν παρέχει μόνο την απαραίτητη σκιά. Αλλά μας «ταξιδεύει» στην περίοδο των διακοπών, σαν να είμαστε σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Άλλωστε, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε όποιο χρώμα θέλετε (κάποιοι προτιμούν τα έντονα, φωτεινά χρώματα).

Προτιμήστε την πλακόστρωτη αυλή

Η μικρή σας προσωπική όαση θα έχει μια πινελιά ελληνικού νησιού, αν η αυλή σας είναι πλακόστρωτη. Αποφύγετε να αφήσετε το χώμα να καταλαμβάνει όλη την αυλή, καθώς δεν είναι ούτε ευχάριστη, ούτε και πολύ καθαρή για το σπίτι σας. Αν θέλετε να καλείτε εκεί φίλους, επιλέξτε να «στρώσετε» με κάποιο τρόπο την αυλή σας.

Δημιουργήστε ιδιωτικότητα

Η ιδiωτικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός χαλαρωτικού εξωτερικού χώρου. Διαχωρίζοντας και απομονώνοντας την περιοχή με προσεκτικά τοποθετημένους φράχτες, τοίχους ή δέντρα θα προσδώσετε στον χώρο σας μια πνοή μυστηρίου. Οι εξωτερικές σκεπές επίσης προσθέτουν σε αυτή την ανάγκη προσωπικού χώρου, ειδικά αν ζείτε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με άλλες πολυκατοικίες.

Προσθέστε αρωματικά φυτά

Σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά κεριά, αλλά αφού είναι καλοκαίρι και βρίσκεστε έξω, γιατί δεν επιλέγετε τα αρωματικά φυτά; Μάλιστα, ορισμένα είδη λουλουδιών μυρίζουν εντονότερα νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ και το άρωμά τους θα σας καθηλώσει στα άνετα καθίσματά σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση