Η Συνεξάρτηση στα χρόνια του κορονοϊού

Ο Έρωτας όπως μας τον δίδαξαν, μοιάζει πολύ με την Συνεξάρτηση. Έχει όλα της τα χαρακτηριστικά...

Η Συνεξάρτηση στα χρόνια του κορονοϊού

Ο Έρωτας όπως μας τον δίδαξαν, μοιάζει πολύ με την Συνεξάρτηση.

Έχει όλα της τα χαρακτηριστικά:

Advertisment

την έλλειψη ορίων,
τις απότομες ακραίες αλλαγές στο συναίσθημα (από το 0 στο 100 και πάλι πίσω στο 0) Drama Queen..,
τον απόλυτο τρόπο σκέψης (άσπρο ή μαύρο),
την έλλειψη μέτρου στην σχέση μας με τον εαυτό μας (αυτοεκτίμηση ασταθής, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες) και στην αυτοκριτική μας,
την έλλειψη μέτρου και ορίων στην αλληλεπίδραση με τον άλλο (μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε),
μέγιστη δυσκολία στην οριοθέτηση (εσωτερικά και εξωτερικά όρια) και τέλος,
φυσικά, ελλιπή πνευματικότητα, καθώς είμαστε απόλυτα προσκολλημμένοι στην απόλαυση των σαρκικών ηδονών

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι χωρίς το «άλλο μας μισό» στη ζωή μας, θα είμαστε δυστυχισμένοι.. Περιμένουμε απόλυτα την ευτυχία απέξω, από αυτόν τον απαραίτητο Άλλο, να καλύψει όλες μας τις ανάγκες, όπως φυσικά η Μητέρα μας

Γιατί ο Έρωτας, όπως τον έχουμε μάθει στις πατριαρχικές κοινωνίες, είναι το υποκατάστατο της προσκόλλησης του νεογέννητου με την Μητέρα, είτε είμαστε γυναίκες είτε άντρες. Είναι η πλήρης προσκόλληση, το αντίστοιχο του «συγκυτίου» του βρέφους με την μάνα του (βλ. αν με αφήσεις, θα πεθάνω..) ή η σχέση αφέντη – σκλάβου (εσύ ορίζεις την ζωή μου – θέλεις να πεθάνω; – η σκλάβα σου ήμουν, η σκλάβα σου είμαι και σκλάβα θα μείνω..κλπ)

Advertisment

Για πολλούς βέβαια όλα αυτά συνεχίζουν να φαντάζουν πολύ ρομαντικά και ιδανικά, ακριβώς επειδή είναι δύσκολα διαχειρίσιμα ή αλλιώς «μοιραία» (βλ. Ο Έρωντας κι ο Χάροντας ίδιο σπαθί κρατούνε..). Νιώθουμε να βρισκόμαστε στο απόγειο της δύναμής μας και την άλλη στιγμή σε πλήρη ανημπόρια νεογνικού τύπου ή αρρώστιας (δεν μπορώ, μανούλα μ, δεν μπορώ, στείλε, να φωνάξεις τον γιατρό κλπ).. Θα αναρωτιέστε: Υπάρχει άλλος Έρωτας, διαφορετικός; Που να μην είσαι το μισό του όλου, αλλά ολόκληρος/η από μόνος/η σου; Ε, τότε δεν είναι Έρωτας.. Κάτι άλλο είναι. Ξενέρωμα..! Αλλά αυτό είναι θέμα ενός άλλου άρθρου.

Φυσικά η Συνεξάρτηση δεν αφορά μόνο τους έρωτες αλλά όλες μας τις διαπροσωπικές σχέσεις. Είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων, μπλοκαρισμένων συναισθημάτων, τρόπου σκέψης, στάσεων και συμπεριφορών που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής μας και μας κρατούν μακριά από την Αγάπη και την Ευτυχία.

Ας δούμε τώρα, τι γίνεται, όταν αυτή η πλήρης Συνεξάρτηση αρχίσει να κυλάει στις ράγες του Κορονοϊκού (ή παρανοϊκού) lockdown, χωρίς τα απαραίτητα προς επιβίωση πολλές φορές και πίσω από τις κλειστές πόρτες. Πόσο εύκολα μετατρέπεται ο Έρωτας σε κακοποίηση, το άλλο μας μισό ή ο γονιός σε καθημερινό Θύτη και πώς ο Φόβος γίνεται συγκάτοικος, χωρίς συμφωνητικό

Δεν είναι καθόλου «τυχαίο» το ότι εν μέσω του πολύμηνου εγκλεισμού βγήκαν στη φόρα και στην επιφάνεια παλιές κακοποιήσεις, που είχαν στοιχειώσει μέσα στην καρδιά των θυμάτων, τόσο που πολλοί αναρωτιόντουσαν : Γιατί τώρα;

Ας δούμε σε ποιους αναφέρεται ο Κορονοϊός, ποιοι αποτελούν τον στόχο του μέσα από την οπτική της Ενεργειακής Αυτογνωσίας

Σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα, τα πλαίσια δράσης του κορονοϊού αφορούν το αναπνευστικό (βλάβη του επιθηλίου) και το κυκλοφορικό σύστημα (βλάβη του ενδοθηλίου των αγγείων – θρομβώσεις). Στα ίδια συστήματα αναφέρονται οι βλάβες που προέρχονται από τα εμβόλια και φυσικά είναι αναμενόμενο, αφού χρησιμοποιούν ως αντιγόνο τμήματα του ιού.

Μέσα από την Ενεργειακή Αυτογνωσία τα δύο αυτά καίρια συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού αναφέρονται στην αρμοδιότητα του Ενεργειακού Κέντρου (4ο chakra) της Καρδιάς. Πρόκειται για το 4ο Ενεργειακό μας κέντρο, που ενώνει το Υλικό (τρία κάτω chakras) με το Πνευματικό μας κομμάτι (τρία πάνω chakras) και αποτελεί την κεντρική Ενεργειακή αποθήκη ολόκληρου του οργανισμού. Επίσης αφορά την λειτουργία των πνευμόνων, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος

Το 4ο chakra ενεργοποιείται από την Αγάπη και την Συμπόνοια και μπλοκάρεται από την Συνεξάρτηση (το να κινούμαι γύρω από τους άξονες των άλλων και όχι γύρω από τον δικό μου κεντρικό άξονα) και από τον Φόβο (που είναι το αντίθετο της Αγάπης και αφορά την Επιβίωση και μπλοκάρει κατ’εξοχήν το 1ο chakra).

Από αυτά μπορούμε να αντιληφθούμε ευκρινώς, γιατί καλλιεργείται όλος αυτός ο Φόβος από τα ΜΜΕ και τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Στόχος όλων αυτών των τρομολαγνικών κινήσεων αλλά και των εμβολίων είναι το 4ο chakra των ανθρώπων, που αφορά τις καίριες ζωτικές μας λειτουργίες. Αυτοί που είναι περισσότερο επιρρεπείς να κολλήσουν τον κορονοϊό αλλά και να έχουν επιπλοκές από τα εμβόλια, είναι όσοι έχουν έντονα μπλοκαρισμένο αυτό το Ενεργειακό Κέντρο.

Η Συνεξάρτηση και ο Φόβος είναι αυτά που μας κρατούν μακριά από την Αγάπη και από την ενδυνάμωση του Ενεργειακού κέντρου της Καρδιάς.

Τέλος, καλό θα είναι να γνωρίζουμε, ότι ο δρόμος για το Θείο περνάει μέσα από την Αγάπη και την φροντίδα του Εαυτού, γιατί ο Θεός είναι μέσα μας.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να ανταποκριθούμε στην Ενεργειακή αντιμετώπιση των καταστάσεων, πριν αυτές καταστούν οργανικές.

Η Ελευθερία και η Ευζωΐα δεν έρχονται μέσα από τα εμβόλια αλλά μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς στην Ευγνωμοσύνη, την Αγάπη και την Συμπόνοια.

Μαριάνθη Μεταλληνού

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση