,

Πώς να προσφέρετε στη σχέση σας την αγάπη που αξίζει

Είναι ίσως ο καιρός να επιχειρήσετε να ενδυναμώσετε τη μεταξύ σας σχέση και να της δώσετε την προσοχή που της αξίζει.

Πώς να προσφέρετε στη σχέση σας την αγάπη που αξίζει

Νιώθετε ακόμα ερωτευμένοι ή πιστεύετε ότι η σχέση σας έχει βαλτώσει τον τελευταίο καιρό; Τότε είναι ίσως ο καιρός να επιχειρήσετε να ενδυναμώσετε τη μεταξύ σας σχέση και να της δώσετε την προσοχή που της αξίζει. Εδώ παρουσιάζονται κάποιοι βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε:

1. Να είστε μαζί τους στο εδώ και τώρα

Η πλήρης διαθεσιμότητα αποτελεί ζωτικής σημασίας συστατικό σε μια σχέση, με όλη τη σημασία της λέξεως. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ακούτε τον άλλο. Και όχι απλά αυτά που λένε. Αλλά αυτά που αισθάνονται, αυτά που πραγματικά εκφράζουν. Νιώστε μαζί τους τον πόνο ή την επιτυχία τους. Μοιραστείτε μαζί τους τα προβλήματα σας. Εκφράστε τις σκέψεις σας και δώστε αντίστοιχα μια ειλικρινή απάντηση. Στο πέρασμα του χρόνου, αυτά τα πράγματα προστίθενται και νιώθετε πιο κοντά με τον/τη σύντροφό σας, σαν συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα.

Advertisment

2. Η σωματική επαφή είναι ύψιστης σημασίας

Κάθε ερωτική σχέση χωρίς σωματική επαφή είναι σαν μια βόμβα έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Η πιστή μας φίλη, η οξυτοκίνη, μας βοηθά μέσω της στενής επαφής να βελτιώσουμε το δέσιμο και την οικειότητα που νιώθουμε με τον/τη σύντροφό μας. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Ludwig Lowenstein, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε τέσσερις αγκαλιές την ημέρα. Μη ξεχάσετε και τα φιλιά, όπως και άλλα είδη επαφής, αφού αυτά, όχι μόνο σας κάνουν να νιώθετε πιο ερωτευμένοι, αλλά και πιο υγιείς. Ακόμα και αν τα χρόνια περνούν, μην ξεχνάτε αυτό το σημαντικότατο μαγικό φίλτρο της σχέσης σας.

3. Αμοιβαία εκτίμηση

Να και κάτι άλλο που είναι τόσο έντονο στην αρχή της σχέσης, αλλά το αφήνουμε να ξεθωριάσει με τον καιρό. Στην αρχή, εκφράζουμε συνέχεια στον άλλο πόσο εκπληκτικός και μοναδικός είναι σε αυτά που κάνει και λέει. Δείχνουμε τον θαυμασμό και την εκτίμηση μας. Με τον καιρό τείνουμε να σταματάμε όμως να το κάνουμε. Γιατί να μη κάνετε ένα κοπλιμέντο στον/στη σύντροφό σας, έστω και για κάτι μικρό; Φαίνεται επίσης καλή ιδέα να το κάνετε και ως συνήθεια, να γίνεται πιο συχνά και έτσι θα δείτε τη σχέση σας να αναζωογονείται σιγά σιγά!

4. Βγείτε ένα ραντεβού

…χωρίς περισπασμούς. Μπορείτε να παίρνετε φαγητό στο χέρι, κάνοντας βόλτα ή να πηγαίνετε μία φορά την εβδομάδα σε ένα όμορφο εστιατόριο και ύστερα για ποτό μέχρι αργά. Χρειάζεται να επιθυμείτε και να σχεδιάζετε να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο, χωρίς να ανησυχείτε για τη δουλειά, το σπίτι ή τα παιδιά. Και για πιο ιδιαίτερες καταστάσεις, μη ξεχνάτε τα σαββατοκύριακα και τις διακοπές, όπου θα νιώθετε και πιο απελευθερωμένοι.

Advertisment

5. Να είστε τόσο φίλοι, όσο και εραστές

Μπορείτε να φανταστείτε να είχατε σχέση με τον χειρότερο εχθρό σας ή έναν άγνωστο; Υποθέτω πως όχι. Αυτό σχετίζεται με το πόσο συνδεδεμένοι νιώθετε με τον/τη σύντροφό σας. Πρέπει να αναρωτηθείτε αν ο δεσμός σας είναι υγιής. Αν η απάντηση σας εδώ είναι αρνητική, τότε μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο, παίρνοντας το ρόλο του φίλου. Και μην ανησυχείτε για το ότι εσείς θα κάνετε το πρώτο βήμα και θα υποβιβάσετε τον εαυτό σας. Δεν χωρούν εγωισμοί εδώ. Αυτό που κάνετε είναι να προσφέρετε περισσότερο από το δώρο της οικειότητας στη μεταξύ σας σχέση. Ρωτήστε να μάθετε πράγματα για εκείνον/ εκείνη, όχι με ανακριτική διάθεση, αλλά με πραγματικό ενδιαφέρον. Και να θυμάστε ότι μια σχέση χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια και αφοσίωση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση