, , ,

6 τρόποι να διαχειριστούμε τα συμπτώματα της φλεγμονώδους οσφυαλγίας

Η διαχείριση της οσφυαλγίας φλεγμονώδους τύπου συνήθως απαιτεί κάποια μορφή φαρμακευτικής αγωγής που συνταγογραφείται.

6 τρόποι να διαχειριστούμε τα συμπτώματα της φλεγμονώδους οσφυαλγίας

Η διαχείριση της οσφυαλγίας φλεγμονώδους τύπου συνήθως απαιτεί κάποια μορφή φαρμακευτικής αγωγής που συνταγογραφείται. Τα καλά νέα είναι ότι αν επιμείνουμε και ακολουθήσουμε τη θεραπεία που θα μας συστήσει ο γιατρός, θα αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της δυσφορίας. Αν όμως δεν την ακολουθήσουμε και αφήσουμε τα συμπτώματα να επιδεινωθούν, μπορεί να επέλθει πρόοδος της πάθησης, ακόμα και σοβαρές επιπλοκές, όπως κατάγματα. Επιπλέον, αν τα συμπτώματα επιδεινωθούν, σύντομα δεν θα μπορούμε να εμπλακούμε σε καθημερινές εργασίες.

6 τρόποι να διαχειριστούμε την φλεγμονώδη οσφυαλγία

Μένουμε σωματικά δραστήριοι για την ανακούφιση του πόνου

Σε αντίθεση με τα άλλα είδη οσφυαλγίας, που επιδεινώνονται με την άσκηση, ο φλεγμονώδης τύπος χρειάζεται μια πολύ ήπια άσκηση. Εδώ θα σας καθοδηγήσει ο φυσικοθεραπευτής σας με ανακουφιστικές διατάσεις και ενδυνάμωση των μυών.

Advertisment

Ασκήσεις βαθιών αναπνοών για διατήρηση της χωρητικότητας των πνευμόνων

Οι απλές τεχνικές αναπνοής συνήθως αφορούν στην βαθιά εισπνοή και εκπνοή και δεν επεκτείνουν μόνο τη χωρητικότητα των πνευμόνων, αλλά επίσης μειώνουν τις φλεγμονές στις αρθρώσεις των πλευρών μας.

Μαθαίνουμε να σηκώνουμε σωστά βάρη

Η πολύ ήπια και προσεκτική άσκηση είναι σημαντική για την φλεγμονώδη οσφυαλγία, αλλά ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει να αποφύγετε οτιδήποτε σχετίζεται με άρση βαρών. Και αν χρειαστεί να κάνετε κάτι τέτοιο στο σπίτι, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τεχνικές για να το κάνετε σωστά, όπως το να χρησιμοποιήσετε τους μύες των ποδιών και όχι της μέσης.

Προσέχουμε όσο οδηγούμε

Προσέχουμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης ώστε να αποφύγουμε απότομες κινήσεις του αυχένα και της σπονδυλική στήλης. Οποιαδήποτε επίδραση, ήπια ή δυνατή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Advertisment

Επιλέγουμε το σωστό στρώμα

Αυτός ο τρόπος θα διασφαλίσει ότι διατηρείτε καλή στάση του σώματος ενώ ξεκουράζεστε επαρκώς. Επιλέξτε ένα σφιχτό στρώμα – όχι πολύ σκληρό ή μαλακό. Επίσης, προσπαθήστε να κοιμηθείτε μπρούμυτα για περίπου 30 λεπτά κάθε βράδυ με διαλείμματα για να διατηρήσετε καλή στάση σώματος.

Προσαρμόζουμε τον χώρο εργασίας για καλή στάση του σώματος

Αν εργάζεστε σε γραφείο, δοκιμάστε να σηκώνεστε συχνά για να ξεπιάνεστε ή χρησιμοποιήστε γραφείο για εργασία σε όρθια θέση ή ζητήστε από τον εργοδότη σας μια εργονομική καρέκλα. Επίσης, τοποθετήστε τα πράγματα κοντά σας πάνω στο γραφείο, ώστε να μην τεντώνεστε πολύ όταν θέλετε να τα πιάσετε.

Πηγή: www.everydayhealth.com/pain-management/tips-for-managing-inflammatory-back-pain/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση