,

Συνταγή: Θρεπτικά ρεβίθια με ντομάτες και σπανάκι

Τα ρεβίθια είναι κάπως παρεξηγημένα όσπρια και δεν τα επιλέγουμε συχνά γιατί δεν γνωρίζουμε πώς να τα μαγειρέψουμε εκτός από την γνωστή και παραδοσιακή

Συνταγή: Θρεπτικά ρεβίθια με ντομάτες και σπανάκι

Τα ρεβίθια είναι κάπως παρεξηγημένα όσπρια και δεν τα επιλέγουμε συχνά γιατί δεν γνωρίζουμε πώς να τα μαγειρέψουμε εκτός από την γνωστή και παραδοσιακή ρεβιθόσουπα. Όμως, βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας στη Μεσογειακή διατροφή, κάτι που μαρτυρά ότι χρειάζεται να τα καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση.

Τα ρεβίθια περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και συνεισφέρουν στη μείωση της χοληστερόλης. Αφθονία φυτικών ινών περιέχει και το σπανάκι, εκτός από σίδηρο. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις κατανάλωσης των ρεβιθιών, η παρακάτω συνταγή είναι η καλύτερη συνταγή, διότι είναι απλή, σύντομη και ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την εποχή του χρόνου.

Advertisment

Η συνταγή είναι χορτοφαγική και οι μερίδες που βγαίνουν είναι 4. Ο μέσος χρόνος μαγειρέματος είναι τα 25 λεπτά με προετοιμασία 10 λεπτών. Η θρεπτική αξία του πιάτου είναι: 145 θερμίδες, 6 γρ. λιπαρά, 17 γρ. υδατάνθρακες, 6 γρ. σάκχαρα, 5 γρ. φυτικές ίνες και 7 γρ. πρωτεΐνη.

Συνταγή: Θρεπτικά ρεβίθια με ντομάτες και σπανάκι

Υλικά

– 1 κουταλιά ελαιόλαδο

– 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

Advertisment

– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

– ½ δάχτυλο φρέσκια πιπερόριζα

– 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές τριμμένες (προαιρετικά)

– ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

– 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες

– 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτός

– 400 γραμμάρια ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα αν είναι από κονσέρβα ή αλλιώς προβρασμένα και στραγγισμένα αν είναι φρέσκα

– 200 γραμμάρια baby σπανάκι

– λίγο ψωμί, για το σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές τσίλι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να αλλάξουν χρώμα και το σκόρδο επίσης.

3. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το κύμινο, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στη συνέχεια τις κομμένες ντομάτες και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, ύστερα σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

4. Στο τέλος, προσθέτουμε τα προβρασμένα ρεβίθια στο τηγάνι με 300ml νερό. Σιγοβράστε για 10 λεπτά πριν ρίξετε και το σπανάκι. Σερβίρετε με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία
3 απλά κόλπα για να φτιάξετε το τέλειο αυγολέμονο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση