,

Caspering: Μια πιο «φιλική» προσέγγιση χωρισμού από το ghosting

Caspering: Αντί να αγνοούμε κάποιον, είμαστε ειλικρινείς για το πώς νιώθουμε και τους απογοητεύουμε σταδιακά πριν εξαφανιστούμε από τη ζωή του.

Caspering: Μια πιο «φιλική» προσέγγιση χωρισμού από το ghosting

Στην εποχή των τόσων εφαρμογών dating και των μεταβαλλόμενων μορφών σχέσεων, έχει κάνει την εμφάνισή της μια νέα σειρά όρων, που κι αυτή συνεχώς εμπλουτίζεται. Τα τελευταία χρόνια, όλοι μιλούν για το ghosting, όταν ένας άτομο εξαφανιστεί ξαφνικά από τη ζωή σας χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Το «caspering» είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτό το μοντέρνο λεξικό του dating. Έχει φυσικά πάρει το όνομά του από το γνωστό παιδικό κινούμενο σχέδιο και αποτελεί μια «φιλική» εναλλακτική στο ghosting. Αντί να αγνοούμε κάποιον, είμαστε ειλικρινείς για το πώς νιώθουμε και τους απογοητεύουμε σταδιακά πριν εξαφανιστούμε από τη ζωή του.

Advertisment

Φαίνεται πως η εφημερίδα «International Business Times» έφερε στο προσκήνιο και στη δημοσιότητα αυτό τον όρο και από τότε κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο. Η γενική συναίνεση για το πώς να κάνουμε caspering σε κάποιον είναι να του πούμε κάτι όμορφο πριν κατηγορήσουμε την έλλειψη ικανοτήτων μας. Για παράδειγμα, «Είσαι υπέροχος, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι ιδιαίτερο μεταξύ μας. Είμαι χαρούμενη όμως που σε γνώρισα».

Είναι μια ηπιότερη προσέγγιση από το ghosting που αναγνωρίζει ότι αν και μια σχέση ή γνωριμία μπορεί να μην προχωρά, όλοι αξίζουν μια έντιμη συμπεριφορά. Με το caspering, μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, αλλά επίσης ενσυναισθητικοί.

Εντούτοις, αν και είναι μια ηπιότερη συμπεριφορά, παραμένει μια μορφή απόρριψης. Και ασχέτως του πόσο καιρό είσαι με κάποιον ή πόσα μηνύματα έχετε ανταλλάξει ή πόσα ραντεβού έχετε βγει, κανείς δεν απολαμβάνει την απόρριψη.

Advertisment

Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν μια «σκοτεινή» πλευρά του caspering: όπως το φαντασματάκι πηγαινοέρχεται, το άτομο που επιλέγει αυτή τη προσέγγιση, για να μην πληγώσει τον άλλο, επιλέγει να δείχνει ένα πιο φιλικό ενδιαφέρον (ίσως και με λίγα υπονοούμενα), χωρίς όμως κάποιο σκοπό για ερωτική σύνδεση.

Αν λοιπόν επιλέξετε τη μέθοδο του caspering, προετοιμαστείτε για κάθε ενδεχόμενο. Το άλλο άτομο θα πληγωθεί κι αυτό είναι σχεδόν βέβαιο. Η πρώτη του αντίδραση μπορεί να είναι ο θυμός ή η αγνόηση του μηνύματός σας. Διαβεβαιώστε τον εαυτό σας ότι, ακόμα κι αν δεν το νιώθετε ακόμα, προχωράτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί τώρα να είναι επώδυνο, αλλά το ghosting θα ήταν μια πολύ χειρότερη προσέγγιση και για τους δύο.

Προσπαθήστε να είστε όσο θετικότεροι μπορείτε, αλλά χωρίς να δίνετε στο άλλο άτομο φρούδες ελπίδες. Να θυμάστε ότι χρειάζεται σεβασμός. Το caspering είναι μια πιο σωστή μέθοδος, ωστόσο η απόλυτη ειλικρίνεια και ύστερα η σεβαστή απόσταση είναι πάντα η εντιμότερη λύση.

Πηγή: www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/feb/28/six-new-dating-terms-youve-never-heard-of

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση