Εναλλακτικές Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για το 2020

Εναλλακτικές διακοπές στη θάλασσα ή στο βουνό με ψυχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμό, δημιουργική γραφή, μαθήματα θαυμάτων, coaching, αυτογνωσία.

Η Εναλλακτική Δράση, για άλλη μια χρονιά, παρουσιάζει τους καλύτερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών και retreats σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε επιλεγμένα μέρη του εξωτερικού.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να κάνετε κ διακοπές αλλά ταυτόχρονα να ξεκουραζόσασταν τόσο φυσικά όσο και ψυχικά; Κι αν σε αυτές τις διακοπές μπορείτε, όχι μόνο να ξεκουραστείτε, αλλά και να μάθετε καινούργια πράγματα ή ακόμα να πάρετε και πιστοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις; Θα περιμένατε να είναι μια ακριβή επιλογή; Και όμως δεν είναι έτσι. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους καλύτερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών για το 2020 σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, που θα αποτελέσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής. Ο Κατάλογος θα συμπληρώνεται σταδιακά με καινούργιους προορισμούς γι αυτό… μείνετε συντονισμένοι.

Προσοχή: Επειδή οι περισσότερες διοργανώσεις εναλλακτικών διακοπών αφορούν μικρές ομάδες συμμετεχόντων, σας συνιστούμε να κλείνετε τις θέσεις σας όσο πιο νωρίς είναι εφικτό προκειμένου να διασφαλίσετε τις θέσεις σας.

Χρήσιμα tips:

  • Η ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων γίνεται μέσω ενός συνδυασμού φυσικής/ πνευματικής άσκησης και σωστού ύπνου. Αν πηγαίνετε για περπάτημα, πεζοπορία, ποδήλατο, κάνετε γιόγκα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα και ταυτόχρονα διαβάζετε ένα βιβλίο ή μαθαίνετε καινούργια πράγματα, τότε, δημιουργείτε τις κατάλληλες συνθήκες για τον εγκέφαλο σας, ώστε να αναγεννηθεί ύστερα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Πρόσφατη έρευνα του Harvard αποκάλυψε πως οι διακοπές σε συνδυασμό με τον διαλογισμό αποκαθιστούν την ηρεμία και την υγεία του νου και του σώματος σε γενετικό επίπεδο.
  • Βάλτε ρυθμό και μουσική στις διακοπές σας. Προσπαθήστε να διασκεδάσετε ακούγοντας μουσική ή χορεύοντας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρετε, όπως το να βγείτε για χορό έστω και ένα βράδυ, να ψάξετε για μια ενδιαφέρουσα συναυλία στην περιοχή ή ακόμα και να τραγουδήσετε στην παραλία με την παρέα σας. Ο ρυθμός εξάλλου είναι που γεννά αναμνήσεις ακόμα πιο εύκολα.
  • Όταν επιλέξετε τον προορισμό των διακοπών σας ενδιαφερεθείτε να μάθετε μήπως χρειάζεστε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι ο πιο απαραίτητος εξοπλισμός για καλές διακοπές είναι η πρόθεση να ξεκουραστείτε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας και τους άλλους.

 

Ιανουάριος 2020

 

 

Retreat Σιωπής και Συνειδητού ΟνειρέματοςRetreat Σιωπής και Συνειδητού Ονειρέματος

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 24-26/01/2020

Ένα ιδιαίτερο retreat στο κέντρο της Νοόσφαιρας στην Κόρινθο, αφιερωμένο στην εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Ένα σαββατοκύριακο, με διαλογισμούς, περιπάτους στην φύση, Tai Chi, αλλά και για όσους το επιθυμούν συνεδρίες ρεφλεξολογίας, μασάζ και rejuvance. Κόστος: 165€/άτομο

 

Περισσότερα

 

Φεβρουάριος 2020

 

Απόδραση στην ωραία κοιμωμένη με Coaching και Δημιουργική Γραφή!Απόδραση στην ωραία κοιμωμένη με Coaching και Δημιουργική Γραφή!

Διοργανωτής: Harmony and Creativity

Ημερομηνίες: 08/02-09/02/2020

To κέντρο Harmony and Creativity διοργανώνει το 24ο retreat σε μια μαγευτική τοποθεσία, στην Λίμνη Τριχωνίδα. Ένα πολλά υποσχόμενο σαββαοτοκύριακο με τους συμμετέχοντες να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής ή Coaching. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στο Thermios Apollon Hotel- Restaurant. Οι τιμές ξεκινούν από 121€/άτομο.

Περισσότερα

 

Αφυπνίζοντας τον εσωτερικό θεραπευτήΑφυπνίζοντας τον εσωτερικό θεραπευτή

Ημερομηνίες: 20/02-23/02/2020

Ξεκινά το διήμερο βιωματικό εργαστήριο στο Holotropic Breathwork™ με εισηγητές τον Κωνσταντίνο Φυτόπουλο και την Ελένη Κρούπη μέσα σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο, απομονωμένο στο δάσος του Σειχ Σου. Η μέθοδος βοηθά ιδιαίτερα στο προσωπικό ταξίδι του ατόμου προς την γνώση του εαυτού. Οι τιμές ξεκινούν από 440€/άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται το σεμινάριο, η διαμονή και διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

Περισσότερα

 

 

Xειμερινό retreat στην Αίγινα: “Φρόντισε με”Xειμερινό retreat στην Αίγινα: “Φρόντισε με”

Ημερομηνίες: 21-23/02/2020

Ένα τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με την Διονυσία Γιαννοπούλου στην Αίγινα. Το retreat είναι αφιερωμένο στην φροντίδα του εαυτού και στο πως θα επαναπρογραμματιστούμε ώστε να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις, το σεμινάριο, η διατροφή και τα ακτοπλοϊκά. Κόστος 190€/άτομο 

 

Περισσότερα

 

Η Μυστική Οδύσσεια σε βιωματικό σεμινάριοΗ Μυστική Οδύσσεια σε βιωματικό σεμινάριο

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 28/02-02/03/2020

Ένα βιωματικό σεμινάριο με την Ιουλία Πιτσούλη στο Κτήμα της Νοόσφαιρας στις Βρυσούλες Κορινθίας. Το βιβλίο της εισηγήτριας “Μυστική Οδύσσεια” παίρνει μορφή στο βιωματικό 4ήμερο κατά την διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες μέσα από ασκήσεις, διαλογισμούς και ποικίλες ακόμα τεχνικές θα βοηθηθούν στο προσωπικό τους ταξίδι της αυτογνωσίας. Τιμές από 490€/άτομο

Περισσότερα

 

Art & Soul Retreat Μάσκες ρόλοι και αυθεντικός εαυτόςArt & Soul Retreat Μάσκες ρόλοι και αυθεντικός εαυτός

Διοργανωτής: Έντεχνη Δράση

Ημερομηνίες: 28/02-02/03/2020

Η Έντεχνη Δράση σας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο στα Λουτρά Σμοκόβου στην Καρδίτσα. Το retreat πραγματοποιείται στην καρδιά των αποκριών με θεματική τις δικές μας μάσκες και τους δικούς μας ρόλους. Τέσσερις ημέρες, γεμάτες ξεκούραση, ανανέωση αλλά και εργαστήρια αυτοβελτίωσης. Τιμή: 250€/άτομο.

Περισσότερα

 

Απόκριες στους Δελφούς, Γαλαξίδι, Ιτέα, ΑράχωβαΑπόκριες στους Δελφούς, Γαλαξίδι, Ιτέα, Αράχωβα

Διοργανωτής: Αγαποκοινότητα

Ημερομηνίες: 29/02-02/03/2020

Η Αγαποκοινότητα διοργανώνει ένα ιδιαίτερο ταξίδι για την περίοδο των Αποκριών σε μερικούς από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας. Τρεις ημέρες, γεμάτες διασκέδαση και ενδιαφέρουσες δράσεις όπως πεζοπορίες, ειδικά σεμινάρια και διαλογισμοί. Κόστος από 111€/άτομο. Στη τιμή περιλαμβάνονται: η μεταφορά με το πούλμαν της Αγαποκοινότητας, 2 διανυκτερεύσεις  με πρωινό και όλες οι δράσεις.

Περισσότερα

 

Μάρτιος 2020

Μάθετε όσα αποκαλύπτει το γενεόγραμμά σαςΜάθετε όσα αποκαλύπτει το γενεόγραμμά σας

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 07-08/03/2020

Ένα διήμερο σεμινάριο στην Νοόσφαιρα με εισηγήτριες τις Eλένη Γιαννούλη: Ψυχολόγο, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και Φωτεινή Λουκαρέα: Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνική που αποκαλύπτει τα μυστικά του οικογενειακού τους δέντρου αλλά θα μάθουν επίσης το πως οι άνθρωποι της οικογένειάς μας μπορούν να επιδρούν στη ζωή μας. Τιμές από 105€/άτομο

Περισσότερα

 

Απρίλιος 2020

 

Εναλλακτικό Πάσχα στο κτήμα ΝοόσφαιραΕναλλακτικό Πάσχα στο κτήμα Νοόσφαιρα

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 17-20/04/2020

Η Ιουλία Πιτσούλη και η Μαρία Ξιφαρά σας περιμένουν σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο κτήμα της Νοόσφαιρας για ένα ιδιαίτερο Πάσχα γεμάτο εκδηλώσεις και προγράμματα όπως διαλογισμοί ήχους Ηemi-Sync®, σεμινάρια, ομάδες με Μαθήματα Θαυμάτων, ασκήσεις Tai Chi αλλά και προαιρετικές ατομικές* συνεδρίες: μασάζ και ρεφλεξολογίας. Τιμή 320€/άτομο

 

Περισσότερα

 

Χορτοφαγικό Πάσχα σε Δασικό Χωριό με την ΑγαποκοινότηταΧορτοφαγικό Πάσχα σε Δασικό Χωριό με την Αγαποκοινότητα

Διοργανωτής: Αγαποκοινότητα

Ημερομηνίες: 17-20/04/2020

Ένα εναλλακτικό Πάσχα σε ένα όμορφο χωριό του Καρπενησίου, σε ιδιαίτερα ξύλινα σπιτάκια. Τέσσερις ημέρες, μέσα στην φύση με χορό, ράφτινγκ, διαλογισμούς και σεμινάρια. Κόστος 195 ευρώ/άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνονται: Οι 3 διανυκτερεύσεις, οι δράσεις εκτός του Ράφτιγκ, πλήρη διατροφή και το πασχαλινό τραπέζι.

 

Περισσότερα

 

Μάιος 2020

Σεμινάριο Συγχώρεσης και Αθώωσης στο Κτήμα ΝοόσφαιραΣεμινάριο Συγχώρεσης και Αθώωσης στο Κτήμα Νοόσφαιρα

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 9-10/05/2020

Ένα διήμερο στο κέντρο της Νοόσφαιρας, αφιερωμένο στην λυτρωτική δύναμη της συγχώρεσης και της προσωπικής απελευθέρωσης από τον πόνο και από όσα μας βαραίνουν μέσα από ειδικά σεμινάρια με την Ιουλία Πιτσούλη και την Μαρία Ξιφαρά. Κόστος 105€/άτομο. 

 

Περισσότερα

 

Ιούνιος 2020

Θέλω να νιώθω ασφαλήςΘέλω να νιώθω ασφαλής

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 13-14/06/2020

Ένα ιδιαίτερο βιωματικό διήμερο σεμινάριο στο κτήμα της Νοόσφαιρας με τις Ιουλία Πιτσούλη και Μαρία Ξιφαρά το οποίο αποσκοπεί στο να καταφέρουμε να βρούμε την εσωτερική μας ασφάλεια η οποία δεν θα επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Κόστος 93€/άτομο

Περισσότερα

 

Οκτώβριος 2020

Ανάπτυξη ανώτερης Νοημοσύνης με ήχους Hemi-Sync®- The Monroe InstituteΑνάπτυξη ανώτερης Νοημοσύνης με ήχους Hemi-Sync®- The Monroe Institute

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 23-25/10/2020

Ένα τριήμερο σεμινάριο στις όμορφες εγκαταστάσεις της Νοόσφαιρας στην Κόρινθο επικεντρωμένο στην Ανάπτυξη της Ανώτερης Νοημοσύνης με τους ειδικούς ήχους Hemy-Sync®. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις, τα σεμινάρια, το εποπτικό υλικό, πιστοποίηση παρακολούθησης αλλά και πλήρης διατροφή. Οι τιμές ξεκινούν από 367€/άτομο.

Περισσότερα

 


Σημείωση: Η παραπάνω λίστα θα εμπλουτίζεται με περισσότερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επικοινωνήστε μαζί μας

Προηγήθηκαν

Δεκέμβριος 2019

 

Πρωτοχρονιάτικη Μεταμόρφωση στα ΖαγοροχώριαΠρωτοχρονιάτικη Μεταμόρφωση στα Ζαγοροχώρια

Διοργανωτής: Αγαποκοινότητα

Ημερομηνίες: 29/12/2019-01/01/2020

Μια διαφορετική γιορτή για την αλλαγή του χρόνου με την Αγαποκοινότητα στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια. 4 ημέρες γεμάτες δράσεις όπως πεζοπορίες, διαλογισμοί, μαθήματα και πολλή διασκέδαση. Το κόστος συμμετοχής είναι 190€/άτομο και συμπεριλαμβάνονται: 3 διανυκτερεύσεις, τα σεμινάρια, το πρωινό και πρωτοχρονιάτικο γεύμα.

 

 

Γιορτές με Νόημα στη ΝοόσφαιραΓιορτές με Νόημα στη Νοόσφαιρα

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 23/12/2019-02/01/2020

Η Νοόσφαιρα προσφέρει σε όποιον ή σε όσους επιθυμούν την ευκαιρία να επιλέξουν τις ημέρες που θέλουν να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, στο ιδιαίτερα στολισμένο κέντρο της. Ημέρες, γεμάτες ζεστασία, προσεγμένα γεύματα, φορτισμένες με το Χριστουγεννιάτικο κλίμα των εορτών. Οι τιμές ξεκινούν από 98€/άτομο

 

Νοέμβριος 2019

 

Απόδραση στα “πέτρινα κοσμήματα” της ορεινής Αρκαδίας!Απόδραση στα “πέτρινα κοσμήματα” της ορεινής Αρκαδίας!

Διοργανωτής: Harmony and Creativity

Ημερομηνίες: 16-17/11/2019

O εκπαιδευτικός οργανισμός Harmony and Creativity διοργανώνει το 23ο retreat μια ανάσα από την Αθήνα σε Στεμνίτσα- Δημητσάνα- Βυτίνα- Βλαχέρνα. Ένα retreat σε ένα πολύ όμορφο Resort με την δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής ή Coaching. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: μετάβαση και επιστροφή, τα σεμινάρια, διαμονή και πρωινό Κυριακής!  Τιμή από 118€/άτομο

 

Οκτώβριος 2019

 

Art & Soul Retreat Autumn Στις Ιαματικές πήγες της ΦθιώτιδαςArt & Soul Retreat Autumn Στις Ιαματικές πήγες της Φθιώτιδας

Διοργανωτής: Κέντρο Έντεχνης Δράσης

Ημερομηνίες: 25-28/10/2019

Η Έντεχνη Δράση διοργανώνει ένα τετραήμερο retreat στις Ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας, στην καρδιά του Φθινοπώρου. Ένα retreat που έχει ως σκοπό την σωματική και ψυχική μας ευεξία η οποία θα επιτευχθεί μέσα από τις ιαματικές πηγές αλλά και μέσα από το ψυχοθεραπευτικό εργαλείο των αρχετύπων. Ένα retreat χαλάρωσης αλλά παράλληλα και διασκέδασης. Κόστος συμμετοχής 250€/άτομο

 

Αshtanga & Pranayama – Retreat Διαλογισμού με τον Θανάση Σαραμούρτση και την Νάνσυ ΧιτζανίδουΑshtanga Yoga & Meditation Retreat στο μαγικο Zen Rocks Mani, με τον Θανάση Σαραμούρτση και την Νάνσυ Χιτζανίδου

Διοργανωτής: Nysy Studios

Ημερομηνίες: 25-28/10/2019

Ένα retreat διαλογισμού και yoga, στις πολύ ιδιαίτερες και όμορφες εγκαταστάσεις του Zen Rocks στην Μάνη. Με ευέλικτη επιλογή διανυκτερεύσεων, ανάμεσα σε δύο βράδια και τρεις ημέρες και σε 3 βράδια και τέσσερις ημέρες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν αλλά και να εξασκηθούν σε τεχνικές της yoga. Οι τιμές ξεκινούν από 240€/άτομο

 

2ήμερο retreat στη Νοόσφαιρα: Συνάντηση με τον Εσωτερικό Οδηγό2ήμερο retreat στη Νοόσφαιρα: Συνάντηση με τον Εσωτερικό Οδηγό

Διοργανωτής: Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 12-13/10/2019

Ένα διήμερο retreat ξεκούρασης και χαλάρωσης στο ατμοσφαιρικό ατμοσφαιρικό Κτήμα Νοόσφαιρα wellness & retreat center στην ορεινή Κορινθία, μέσα στην φύση. Το retreat είναι αφιερωμένο στην επικοινωνία με τον εσωτερικό μας οδηγό και στο πως μπορούμε να ερχόμαστε κάθε φορά που επιθυμούμε σε επικοινωνία μαζί του. Κόστος από 93€/άτομο. 

 

Retreat με την Αγαποκοινότητα: Γνωρίζοντας τις Νεράιδες και τη μαγεία της φύσηςRetreat με την Αγαποκοινότητα: Γνωρίζοντας τις Νεράιδες και τη μαγεία της φύσης

Διοργανωτής: Lovecommunity

Ημερομηνίες: 12-13/10/2019

Ο Αργύρης και η Ειρήνη, η Αγαποκοινότητα δηλαδή, διοργανώνουν ένα Σαββατοκύριακο στην φύση σε ένα χωριό της Αργολίδας με πυκνή βλάστηση και δίπλα στην θάλασσα. Ένα retreat το οποίο θα έχει yin yoga με gong sounds, ειδικά σεμινάρια , παιχνίδια, βόλτες με άλογα και πολλά ακόμη που έχουν ως σκοπό την ψυχική ηρεμία και την χαλάρωση. Οι τιμές ξεκινούν από 50€/άτομο

 

Αύγουστος 2019

 

Retreat στα Λιχαδονήσια: Συνδέοντας την αγάπη με τη σεξουαλικότητα και την πνευματικότηταRetreat στα Λιχαδονήσια: Συνδέοντας την αγάπη με τη σεξουαλικότητα και την πνευματικότητα

Ημερομηνίες: 30 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου

Ένα retreat στα Λιχαδονήσια, με την Δονυσία Γιαννοπούλου. 3 ημέρες στην βίλα Cavolita, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν αλλά και να δουλέψουν με τον εαυτό τους και να λύσουν το πρόβλημα των διαπροσωπικών τους σχέσεων, όπου αυτό υπάρχει ενώ παράλληλα θα εξασκηθούν και στην ανακάλυψη και αποδοχή των πραγματικών τους συναισθημάτων. *Υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης και η παράταση της διαμονής των συμμετεχόντων. Οι τιμές ξεκινούν από 220€ κατά άτομο (για κρατήσεις μέχρι και 20 Αυγούστου) και περιλαμβάνονται, 2 διανυκτερεύσεις και τα σεμινάρια.

 

4ήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοσωματικής Υγείας4ήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοσωματικής Υγείας

Διοργανωτής: Ιπποκράτεια Διαβίωση Κοιν.Σ.ΕπΚέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP

Ημερομηνίες: 29/08-01/09

Η Ιπποκράτεια Διαβίωση και το Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP, στο τέλος του Αυγούστου, διοργανώνουν ένα βιωματικό σεμινάριο-retreat. Tέσσερις ημέρες στο τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Domotel Anemolia Resort στην όμορφη Αράχωβα που έχουν ως σκοπό την απελευθέρωση των συμμετεχόντων από το άγχος αλλά και την ολική αποτοξίνωσή τους τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε πνευματικό. Ενώ δεν θα λείπουν φυσικά και διατροφικές συμβουλές που αποσκοπούν στην ευεξία για τον χειμώνα που μας έρχεται. Κόστος συμμετοχής: 320€/ άτομο. 

 

5 ημέρες στην Αριστοκράτισσα των Κυκλάδων5 ημέρες στην Αριστοκράτισσα των Κυκλάδων

Διοργανωτής: Harmony and Creativity

Ημερομηνίες: 26-30/08

Το Harmony and Creativity φέτος το καλοκαίρι, θα πραγματοποιήσει το 22ο retreat σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο στην μαγευτική Άνδρο. Ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων Coaching ή Δημιουργικής γραφής, εκδρομές στο νησί, δραστηριότητες και διαμονή σε ένα ξενοδοχείο με πολύ όμορφες εγκαταστάσεις δίπλα στην θάλασσα περιμένουν όλους όσους συμμετάσχουν. Οι τιμές ξεκινούν από 280€/άτομο και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται οι 4 διανυκτερεύσεις, πρωινό, δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην πισίνα και την παραλία του ξενοδοχείου, αλλά και τα εισιτήρια, η μεταφορά από και προς το λιμάνι και τα σεμινάρια.

 

3o Camp Αγάπης & Χαράς με την Αγαποκοινότητα στη Χαλκιδική!

Διοργανωτής: Lovecommunity

Ημερομηνίες: 24-30/08

7 ημέρες στην Χαλκιδική, σε ένα camp με την Αγαποκοινότητα που διοργανώνεται για 3η χρονιά. Κάθε μία ημέρα, θα έχει και διαφορετικό “θέμα” αναφορικά με τις δραστηριότητες που μπορείτε να λάβετε μέρος. 7 μέρες διακοπών γεμάτες με εναλλακτικές δραστηριότητες στην όμορφη Χαλκιδική δίπλα στην θάλασσα. Εφτά ημέρες διακοπών που περιέχουν 3 χορτοφαγικά γεύματα από το ειδικό chef Νίκο Γαϊτάνο ενώ θα πραγματοποιούνται καθημερινά μαθήματα Aqua Zumba και Tai-Chi & Qi Cong.

Οι τιμές για όλο το 7ήμερο ξεκινούν από 222€ αλλά υπάρχει και η δυνατότητα λιγότερων ημερών.

 

Εναλλακτικές διακοπές ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ με τον Σ. Στίνη, 9-25 Αυγούστου, στην Αρχαία ΕπίδαυροΕναλλακτικές διακοπές ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ με τον Σ. Στίνη, 9-25 Αυγούστου, στην Αρχαία Επίδαυρο

Διοργανωτής: ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ.

Ημερομηνίες: 9-25/08

Αυτό το καλοκαίρι, το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας με τον Στάμο Στίνη διοργανώνουν ένα μεγάλο retreat, 17 ημερών στην Αρχαία Επίδαυρο. Με λίγες θέσεις να είναι διαθέσιμες, όσοι παρευρεθούν στο συγκεκριμένο retreat θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν, να απολαύσουν το καλοκαίρι αλλά και να οδηγηθούν στην αυτογνωσία μέσα από τις ενεργειακές ασκήσεις που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του retreat. Οι τιμές, ξεκινούν από 56 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο. 

 

Art & Soul Summer Retreat 2019Art & Soul Summer Retreat 2019

Διοργανωτής: Έντεχνη Δράση

Ημερομηνίες: 8-18/08

Η Έντεχνη Δράση, διοργανώνει για ακόμη μία χρόνια, έπειτα από 11 πετυχημένα έτη διοργάνωσης Εναλλακτικών Διακοπών, ακόμη ένα retreat στην καρδιά του Αυγούστου στην βόρεια Εύβοια. 10 ημέρες οι οποίες εστιάζουν στην θεραπεία μέσω των τεχνών. Βιωματικά σεμινάρια βασισμένα στα αρχέτυπα του Γιούνγκ και στην θεραπεία της Gestalt, θα λάβουν δράση έχοντας ως σκοπό την θεραπεία του πνεύματος, παράλληλα με ενεργειακές ασκήσεις, μαλάξεις και οραματισμούς. Παράλληλα θα λάβει δράση και ένα ειδικό σεμινάριο μαγειρικής για όσους αγαπούν την τέχνη της δημιουργίας στην κουζίνα.

Η διαμονή σε σκηνή είναι για τις 10 μέρες 550€ ή 65€/ημέρα ανά συμμετοχή.

 

Εναλλακτικές Διακοπές με Μαθήματα Θαυμάτων – Ειδική προσφορά καλοκαιριούΕναλλακτικές Διακοπές με Μαθήματα Θαυμάτων – Ειδική προσφορά καλοκαιριού

Ημερομηνίες: 5-22/08

Το κτήμα της Νοόσφαιρας και φέτος σας δίνει την δυνατότητα επιλογής των ημερών της διαμονής σας. Αυτόν τον Αύγουστο, από 5-22 του μηνός, θα έχετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε στο κτήμα της Νοόσφαιρας και να παρακολουθήσετε τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στον χώρο για όποιες ημέρες επιλέξετε εσείς με κόστος συμμετοχής που ξεκινά από τα 50€ ανά ημέρα. Το πρόγραμμα είναι ελεύθερο και χαλαρό σχεδόν όλη την ημέρα ενώ το απόγευμα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια.

 

Εναλλακτικές Διακοπές και ανάπτυξη ανώτερης νοημοσύνης με ήχους HEMI-SYNC® – The Monroe InstituteΕναλλακτικές Διακοπές και ανάπτυξη ανώτερης νοημοσύνης με ήχους HEMI-SYNC® – The Monroe Institute

Ημερομηνίες: 1-4/08

Ένα 4ήμερο στο κτήμα της Νοόσφαιρας γεμάτο χαλάρωση, θάλασσα και ξεκούραση ενώ οι ειδικοί ήχοι Hemi-Sync® θα βοηθήσουν στην ανώτερη ανάπτυξη της νοημοσύνης σας. Ένα ειδικό σεμινάριο το οποίο δημιουργήθηκε από ειδικούς της Nasa σε συνεργασία με πανεπιστήμια και αναπτύχθηκε στο Monroe Institute. To κτήμα της Νοόσφαιρας πέρα από τον εξοπλισμό που διαθέτει και σας παρέχει για το συγκεκριμένο σεμινάριο, σας δίνει την ευκαιρία να καλωσορίσετε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού με χαλάρωση και προσωπική εξέλιξη.

Κόστος 4μέρου: 446€.

Ιούλιος 2019

 

ShenDao QiGong Καλοκαιρινά σεμινάρια με τον Αλαίν Ρατιέ στην Κορώνη ΜεσσηνίαςShenDao QiGong Καλοκαιρινά σεμινάρια με τον Αλαίν Ρατιέ στην Κορώνη Μεσσηνίας

Ημερομηνίες: 27-31 Ιουλίου

Το ShenDao-Qigong προσφέρει σε όσους το ασκούν τόσο υγεία όσο ευεξία και σε σωματικό επίπεδο και σε πνευματικό επίπεδο, διότι βοηθά ιδιαίτερα στην καλύτερη λειτουργία του μυοσκελετικού αλλά και του νευρικού μας συστήματος. Αυτό το καλοκαίρι, από τις 27-31 Ιουλίου αλλά και από τις 3 έως τις 7 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν στην Κορώνη Μεσσηνίας δύο σεμινάρια εκμάθησης του ShenDao-Qigong με εισηγητή τον εκπαιδευτή εκπαιδευτών και μάστερ του Qigong Αλαίν Ρατιέ.

*Υπάρχουν ειδικές τιμές για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα δύο σεμινάρια.

 

7ήμερο retreat | Engage Your Love, Nurture Your Nature με την Libby Love at Zen Rocks Mani7ήμερο retreat | Engage Your Love, Nurture Your Nature με την Libby Love at Zen Rocks Mani

Ημερομηνίες: 20-26/07

Ένα 7ήμερο retreat επικεντρωμένο στην yoga και στον διαλογισμό με εισηγήτρια την Libby Love όπου για πάνω από 20 χρόνια διδάσκει τη Jivamuktii Yoga σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ και στούντιο γιόγκα στην Ευρώπη και την Αμερική! Ένα retreat που έχει ως στόχο την εξοικείωση του σώματος μας με την πνευματική μας πλευρά και να εμβαθύνουμε την σχέση μας με τον εαυτό μας. Οι τιμές ξεκινούν από 1.060€ ανά άτομο.

 

Peace of my Heart Retreat με το Krishna Das at Zen RocksPeace of my Heart Retreat με το Krishna Das at Zen Rocks

Ημερομηνίες: 15-19/07

Ένα πενταήμερο retreat με τον Ροκ σταρ της Γιόγκα, Krishna Das και την ομάδα του σε ένα από τα πιο όμορφα κέντρα της Πελοποννήσου, στο Zen Rocks Mani.  Kατά την διάρκεια του retreat μέσα από την μουσική, κιρταν (ψαλμωδία call-and-response), την γιόγκα, και  τα εργαστήρια διαλογισμού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να “ανοίξουν την καρδιά τους” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο Krishna Das. Οι τιμές ξεκινούν από 530€ για τα δίδακτρα παρακολούθησης, ενώ για την διαμονή οι τιμές ξεκινούν από 560€.

 

Dare to Rest: a nurturing women’s retreatDare to Rest: a nurturing women’s retreat

Διοργανωτής: Lalita blissful experiences & retreats

Ημερομηνίες: 13-14/07

Η Lalita, διοργανώνει ακόμη ένα retreat ευεξίας και προσωπικής φροντίδας αποκλειστικά για γυναίκες στην Βυτίνα Αρκαδίας. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί σε όμορφα δωμάτια στο Vitina House Forest Resort, ενώ κατά την διάρκεια του retreat θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προσωπική χαλάρωση των γυναικών και στην σημαντικότητα της παύσης και της προσωπικής φροντίδας. Σεμινάρια, μασάζ, χρήση της εξωτερικής πισίνας και εκπλήξεις περιμένουν όσες παρευρεθούν. Οι τιμές ξεκινούν από 138€ για κρατήσεις μέχρι και 1 Ιουλίου.

 

Refresh & Renew I: Yoga & Zen Meditation Retreat με την Βιβή ΛέτσουRefresh & Renew I: Yoga & Zen Meditation Retreat με την Βιβή Λέτσου

Ημερομηνίες: 6-12/07

Ένα retreat αναζωογόνησης, χαλάρωσης και ανανέωσης με εισηγήτρια την Βιβή Λέτσου πιστοποιημένη Δασκάλα: Yoga Alliance 500 Hour ERYT, BASI Pilates, Δημιουργός της Abhaya Yoga. Το πακέτο περιλαμβάνει πλήρη χορτοφαγικά γεύματα από έναν σεφ του Avocado Vegetarian Café στην Αθήνα,  πεζοπορίες, ποδηλατάδες, διαλογισμοί, γιόγκα και όλα αυτά στους υπέροχους χώρους του Zen Rocks στην Μάνη. Οι τιμές ξεκινούν από 1.060€.

 

4 μέρες στα ουράνια! Εναλλακτικές διακοπές στην Νοόσφαιρα4 μέρες στα ουράνια! Εναλλακτικές διακοπές στην Νοόσφαιρα

Διοργανωτής: Κτήμα Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 3-6/07

Το κτήμα της Νοόσφαιρας, καλωσορίζει τον Ιούλιο με ένα τετραήμερο retreat στις εγκαταστάσεις του κτήματος της Νοόσφαιρας μια ανάσα από την Αθήνα, στις Βρυσούλες Κορινθίας. Τέσσερις ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν. Εισηγήτριες του retreat είναι η Ιουλία Πιτσούλη και η Μαρία Ξιφαρά. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται 3 διανυκτερεύσεις, τα σεμινάρια αλλά και το πρωινό. Οι τιμές ξεκινούν από 100€ το άτομο. 

 

Ιούνιος 2019

Το ξεχωριστό διήμερο του καλοκαιριού με Coaching και Δημ. ΓραφήΤο ξεχωριστό διήμερο του καλοκαιριού με Coaching και Δημ. Γραφή

Διοργανωτής: Harmony and Creativity

Ημερομηνίες: 29-30/06

Ο Ιούνιος για το Harmony and Creativity κλείνει με ένα διήμερο γεμάτο ξεκούραση, χαλάρωση και σεμινάρια Coaching ή Δημιουργικής Γραφής στην όμορφη περιοχή των Μεθάνων μια ανάσα από την Αθήνα. Η λουτρόπολη των Μεθάνων είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, γεμάτη ωραίες παραλίες, ταβερνούλες, καφετέριες και…φοίνικες που σε μεταφέρουν σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Οι τιμές ξεκινούν από 100€/άτομο.

 

“Ολιστικές καταδύσεις στην Πηγή” στο θερινό ηλιοστάσιο“Ολιστικές καταδύσεις στην Πηγή” στο θερινό ηλιοστάσιο

Ημερομηνίες: 21-25/06

Από τις 21 έως και τις 25 Ιουνίου, στα Λουτρά Πόζαρ, στην Αριδαία θα πραγματοποιηθεί ένα ψυχοθεραπευτικό τετραήμερο retreat με εισηγητή τον ομοιοπαθητικό, ψυχιάτρο αλλά και ψυχοθεραπευτή, Κωνσταντίνο Φυτόπουλο. Τέσσερις μέρες, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από  ψυχοθεραπευτικές πρακτικές αλλά και τους διαλογισμούς που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του retreat να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην αυτογνωσία και στην αυτοβελτίωση. Οι τιμές ξεκινούν από 290€ ανά άτομο και στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται, η διαμονή, το πρωινό και το σεμινάριο.

 

Εαυτός θηλυκός & αρσενικός (Yin & Yang)Εαυτός θηλυκός & αρσενικός (Yin & Yang)

Διοργανωτής: Lovecommunity

Ημερομηνίες: 15-17/06

Ένα ακόμη retreat διοργανώνει η Αγαποκοινότητα στις 15 Ιουνίου. Το Lovecommunity αποφάσισε να ξαναπάει στα Ληχαδονήσια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αυτό το retreat, έχει ως σκοπό την αυτογνωσία μας και στοχεύει σε όλους, σε άντρες, γυναίκες και παιδιά! Ιδιαίτερες δραστηριότητες για τα παιδιά κάθε απόγευμα, ενώ για τους ενήλικες το πρόγραμμα προβλέπει εκδρομές, θεραπευτική yoga, Tai-Chi, Qi-Gong, περιπάτους, αγωνίσματα και πολλά ακόμη που θα ανακαλύψουν όλοι όσοι αποφασίσουν να λάβουν μέρος. Οι τιμές ξεκινούν από 95€ κατά άτομο.

 

3ήμερο retreat στην Μάνη: Yoga Life Retreat “Concealment and Revelation”3ήμερο retreat στην Μάνη: Yoga Life Retreat “Concealment and Revelation”

Ημερομηνίες: 15-17/06

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στο Zen Rocks Mani, θα πραγματοποιηθεί ένα 3ήμερο retreat γεμάτο θεραπευτική yoga και ταντρική φιλοσοφία. Τρεις ημέρες γεμάτες χαλάρωση, yoga, διαλογισμούς και χορτοφαγικά γεύματα σε πολυτελή δωμάτια με θέα την θάλασσα. Εισηγήτριες του retreat είναι η Νάνσυ Χιτζανίδου και η Βίβη Λέτσου. Οι τιμές ξεκινούν από 270€.

 

 

 

Ένα μοναδικό διήμερο γεμάτο ομορφιά με Coaching ή Δημ. ΓραφήΈνα μοναδικό διήμερο γεμάτο ομορφιά με Coaching ή Δημ. Γραφή

Διοργανωτής: Harmony and Creativity

Ημερομηνίες: 8-9/06

To Harmony and Creativity διοργανώνει το 20ο του retreat και πάει στην Βόρεια Εύβοια. Ένα σαββατοκύριακο, γεμάτο με όμορφες δραστηριότητες, σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στην θάλασσα, διασκέδαση, με σεμινάρια Coaching ή Δημιουργικής Γραφής και οργανωμένες εκδρομές στην Αγία Άννα (Αγκάλη) – στο Προκόπι (Όσιος Ιωάννης Ρώσος) και στην Παραλία Πήλι. Ένα σαββατοκύριακο χαλάρωσης και ευεξίας.

Οι τιμές ξεκινούν από 110€ κατά άτομο και μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά από και προς τον προορισμό. 

 


Σημείωση: Η παραπάνω λίστα θα εμπλουτίζεται με περισσότερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επικοινωνήστε μαζί μας

Γιατί αξίζει να επιλέξετε εναλλακτικές διακοπές; Υπάρχουν πολλοί λόγοι: εμπνέουν, αποτοξινώνουν, χαλαρώνουν… Ένα retreat είναι ένα μαγικό μέρος, όπου έχουμε τη δυνατότητα να απομονωθούμε για λίγο από τον κόσμο, έτσι όπως τον ξέρουμε και τον ζούμε καθημερινά. Τα retreats eίναι φτιαγμένα με μια στρατηγική. Απομονώνεστε από τη συνηθισμένη ζωή, αντλώντας όλη την ενέργεια που αλλιώς απλώνεται και σπαταλιέται σε τόσες διαφορετικές κατευθύνσεις. Συγκεντρώνετε τις δυνάμεις σας, ώστε να τις κατευθύνετε σε κάτι που αγαπάτε. Σε αυτά τα μέρη, διαμορφώνετε μια νέα οπτική των πραγμάτων, αναζωογονήστε, αναθεωρείτε. Βρίσκετε έμπνευση. Ύστερα, κάνετε την έμπνευση, πράξη. Ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα, εστιάζετε σε αυτά που σας παθιάζουν, είτε πρόκειται για τη γραφή, τη yoga, είτε για ένα επιχειρηματικό σχέδιο.