Άρθρα Εποχής, Καλύτερη Ζωή

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για Retreats και Εναλλακτικές Διακοπές για το 2023

Οι εναλλακτικές διακοπές και τα retreats  είναι μια μία από τις πιο ανερχόμενες τάσεις επιλογής διακοπών παγκοσμίως. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, οι έλληνες διοργανωτές επανέρχονται δυναμικά. Η Ελλάδα δε, αποτελεί και σε αυτόν τον τομέα έναν από τους καλύτερους προορισμούς αφού συνδυάζει θάλασσα, βουνό, νησιά, ιαματαικό λουτρά και πράσινο. Παρόλα αυτά, φέτος η τάση είναι μικτή καθώς πολλοί διοργανωτές έχουν επιλέξει προορισμούς σε άλλους μαγικούς τόπους του κόσμου. Πριν σας πούμε για τους καλύτερους προορισμούς, ας πούμε γιατί αξίζει να επιλέξετε να συμμετάσχετε σε ένα retreat εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Τα retreats είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να κάνετε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της καθημερινότητας και να βυθιστείτε σε μια μεταμορφωτική εμπειρία. Είτε αναζητάτε προσωπική ανάπτυξη, διανοητική διαύγεια, σωματική αναζωογόνηση ή απλά μια ευκαιρία να αποσυνδεθείτε για λίγο από τον κόσμο, ένα retreat μπορεί να είναι η τέλεια λύση.

Advertisment

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της συμμετοχής σε ένα retreat είναι η ευκαιρία να ξεφύγετε από τους περισπασμούς της καθημερινότητας και να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στον εαυτό σας. Χωρίς τους συνήθεις περισπασμούς της εργασίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων καθημερινών απαιτήσεων, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να εξερευνήσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, να εμβαθύνετε την πνευματική σας πρακτική ή απλώς να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε.

Έχετε επίσης την ευκαιρία να συνδεθείτε με άτομα με παρόμοιες ιδέες και να δημιουργήσετε μια κοινότητα. Είτε παρακολουθείτε ένα retreat διαλογισμού είτε ένα retreat γιόγκα, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε άλλους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και χόμπι με εσάς. Αυτές οι συνδέσεις μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμες πηγές υποστήριξης και έμπνευσης για πολύ καιρό μετά το τέλος ενός τέτοιου ταξιδιού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των διακοπών αυτών είναι η ευκαιρία να μάθετε από έμπειρους εκπαιδευτές. Πολλά retreats διευθύνονται από ειδικούς στον τομέα τους, προσφέροντας έναν πλούτο γνώσεων και εμπειριών που μπορούν να σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε την πρακτική σας και να αποκτήσετε νέες γνώσεις. Είτε μαθαίνετε νέες τεχνικές διαλογισμού είτε βελτιώνετε την πρακτική σας στη γιόγκα, ένα retreat μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη ευκαιρία για ανάπτυξη και εξέλιξη.

Advertisment

Τα retreats μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια ευκαιρία να εξερευνήσετε νέους τόπους και πολιτισμούς. Πολλά retreats πραγματοποιούνται σε όμορφες και εξωτικές τοποθεσίες, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσετε νέα αξιοθέατα, ήχους και γεύσεις. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αποκτήσετε μια νέα προοπτική για τον κόσμο.

Τέλος, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την αυτοφροντίδα και τη διαχείριση του άγχους. Το να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και την ευημερία σας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της διατήρησης μιας υγιούς και ισορροπημένης ζωής. Είτε επιδιώκετε να μειώσετε το στρες, να διαχειριστείτε το άγχος ή απλώς να χαλαρώσετε και να επαναφορτίσετε, ένα retreat μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την αυτοφροντίδα σας.

Συμπερασματικά, η συμμετοχή σε ένα καταφύγιο μπορεί να προσφέρει πληθώρα οφελών, από την πνευματική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη μέχρι τη δημιουργία κοινότητας και τη διαχείριση του άγχους. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να κάνετε ένα διάλειμμα από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, ένα retreat μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Προτεινόμενοι προορισμοί retreats 2023

Αυτοί είναι οι παρακάτω προορισμοί που προτείνουμε. Μπορείτε όμως να δείτε δεκάδες άλλους σε Βόλο, Πήλιο, Σαμοθράκη, Λιχαδονήσια, Πύλο και άλλες πόλεις του εξωτερικού στην ειδική λίστα https://enallaktikiagenda.gr/enallaktikes-diakopes-retreats/

Καλοκαιρινά Retreats με τον Γάλλο Master Qi Gong Shen Dao Αλαίν Ρατιέ | Από 29 Ιουλίου

Πρόκειται για μια σειρά από retreats που προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για την εξάσκηση του Qi Gong Shen Dao, μιας αρχαίας κινεζικής πρακτικής για την ενισχύση της ενέργειας και την ευεξία. Ο Alain Ratié, ένας έμπειρος εκπαιδευτής, θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες σε αυτή την εμπειρία που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορους προορισμούς.

Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να εξασκηθούν σε διάφορες τεχνικές Qi Gong που στοχεύουν στην ενίσχυση της ενέργειας του σώματος και του πνεύματος. Οι πρακτικές περιλαμβάνουν αργές και γρήγορες κινήσεις, αρμονική αναπνοή και ευαισθησία στην εσωτερική ενέργεια. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς να ευαισθητοποιήσουν την ενέργεια Qi και να ενισχύσουν τη συνειδητή παρουσία τους μέσω αυτής της αρχαίας πρακτικής.

Τα retreats προσφέρουν ένα ήρεμο και φυσικό περιβάλλον για την εξάσκηση και την αποκατάσταση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τη φύση και να αναζωογονηθούν, δημιουργώντας έναν εσωτερικό χώρο ευεξίας και ηρεμίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ https://enallaktikiagenda.gr/event/kalokairina-retreats-qi-gong-shen-dao-me-ton-alain-ratie/

Neo – Craniosacral Retreat: Journey to the Heart, στα Σελιανίτικα| 13  με 18 Αυγούστου

Το “Neo Craniosacral Retreat: Journey to the Heart” είναι ένα μοναδικό event που διοργανώνεται στα Σελιανίτικα, από τις 13 έως τις 18 Αυγούστου. Αυτή η εκδήλωση επικεντρώνεται στην εξερεύνηση της μεθόδου της Νέο Κρανιοιερής και την ανάπτυξη μιας βαθύτερης συνειδητότητας και σύνδεσης με την καρδιά.

Κατά τη διάρκεια του “Journey to the Heart”, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν συνεδρία Νέο Κρανιοιερής από τους εκπαιδευτές της μεθόδου στην Ελλάδα, τον Άρη Χατζηνάσιο και τη Νατάσα Green. Η Νέο Κρανιοιερή είναι μια απαλή και αποκαταστατική μέθοδος που στοχεύει στην επαναφορά της ισορροπίας και της ροής ενέργειας στο σύστημα κρανίου-σπονδύλου. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τεχνικές απελευθέρωσης της ενέργειας και θα ανακαλύψουν πώς να ενισχύσουν τη συνείδησή τους και τη σύνδεσή τους με την εσωτερική τους καρδιά.

Το retreat προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν την ευαισθησία και την εσωτερική τους δύναμη. Θα υπάρχουν επίσης συνεχείς ομαδικές δραστηριότητες και μοναδικές εμπειρίες που ενισχύουν τη συνεργασία και τη σύνδεση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ https://enallaktikiagenda.gr/event/neo-craniosacral-retreat-journey-to-the-heart-sta-selianitika-to-dekapentaygousto/

Inner Power Retreat στο Κάστρο Κυλλήνης | 1 – 3 Σεπτεμβρίου 2023

Το “Inner Power Retreat” είναι ένα εκδήλωση που διοργανώνεται στο όμορφο Κάστρο Κυλλήνης, μια γραφική τοποθεσία στην Ελλάδα. Το retreat εστιάζει στην ανάπτυξη της εσωτερικής δύναμης και της αυτογνωσίας, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για ενδυνάμωση και προσωπική ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του Inner Power Retreat, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με διάφορες τεχνικές και πρακτικές, όπως η yoga, η μεταμορφωτική αναπνοή, η μεταμορφωτική μουσική και οι ομαδικές δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να ενισχύσουν τη συνείδησή τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να ζήσουν με πιο εμπνευσμένο και ισορροπημένο τρόπο.

Το Inner Power Retreat στο Κάστρο Κυλλήνης προσφέρει επίσης ένα περιβάλλον ειρήνης και ομορφιάς, που βοηθά στη δημιουργία μιας βαθιά θεραπευτικής εμπειρίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση, να αναζωογονηθούν και να αποσυνδεθούν από τον καθημερινό θόρυβο, προσφέροντας έναν χώρο για εσωτερική ανανέωση και ηρεμία.

Αν ψάχνετε για μια ευκαιρία να εξερευνήσετε την εσωτερική σας δύναμη, να επικοινωνήσετε με τον εαυτό σας και να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία, το Inner Power Retreat στο Κάστρο Κυλλήνης είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Αυτή η εκδήλωση θα σας προσφέρει τα εργαλεία και την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε και να αναπτύξετε το εσωτερικό σας δυναμικό.

Κόστος: Με την έκπτωση early bird: 270€

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ https://enallaktikiagenda.gr/event/inner-power-retreat-sto-kastro-kyllinis/

 

Διακοπές, Retreat Ευεξίας Περιήγησης Άσκησης και Χαλάρωσης στο εξωτικό Bali | 25 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2023

Διακοπές, Retreat Ευεξίας Περιήγησης Άσκησης και Χαλάρωσης στο εξωτικό Bali | 25 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2023

Ο Πολυχώρος “Πόλις” και το Prana Yoga Studio προσκαλούν τους λάτρεις της ευεξίας σε ένα 12ήμερο ταξίδι στο εξωτικό Bali, με διαμονή σε ένα παραδεισένιο Deluxe 5 * Hotel Resort & Spa στην περιοχή Kuta – Seminyak. Το Μπαλί είναι γνωστό για τις ατελείωτες παραλίες με φοίνικες και χρυσές αμμουδιές, τα ζεστά Μπαλινέζικα χαμόγελα, τις παραδοσιακές τελετές και την ιστορία του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές πρακτικές γιόγκα, προσωπική ανάπτυξη, εκδρομές σε μαγευτικούς ορυζώνες και παραδοσιακά χωριά, επίσκεψη στη νυχτερινή ζωή της Kuta και της Seminyak, κολύμπι σε εξωτικές παραλίες, ενώ οι συμμετέχοντες θα γευτούν τα νοστιμότατα θαλασσινά και θα ψωνίσουν από ρούχα έως έπιπλα σε μοναδικές τιμές. Μετά από μια κουραστική μέρα, οι συμμετέχοντες μπορούν να αφεθούν στον παράδεισο του σπα και να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό μασάζ. Κόστος μαζί με αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή μόνο 2090€!!!

Μάθετε περισσότερα εδώ https://enallaktikiagenda.gr/event/diakopes-retreat-evexias-periigisis-askisis-kai-chalarosis-sto-exotiko-bali-indonesia/

 

Δείτε επίσης απίθανους προορισμούς  στο Τελ Αβίβ, στις Σεϋχέλες και αλλού στην κατηγορία της Εναλλακτικής Ατζέντας με όλους τους προορισμούς. Στη λίστα προστίθενται διαρκώς νέοι προορισμοί από διοργανωτές σε όλη την Ελλάδα, οπότε, μην ξεχνάτε να την επισκέπτεστε τακτικά.

Βρείτε τη λίστα εδώ https://enallaktikiagenda.gr/enallaktikes-diakopes-retreats/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σε έρευνα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οι ειδικοί που συμμετείχαν διατείνονται ότι κατάφεραν να «φωτογραφίσουν» τα εγκεφαλικά κυκλώματα που ενεργοποιούνται όταν βλέπουμε,

Για το «προσγειώσου» που εισπράξαμε, εμείς να γίνουμε αμετανόητα ονειροπόλοι...

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται, λοιπόν, να είναι λίγο ικανοποιημένοι από τον τρόπο που τους φέρονται οι άλλοι στο οικογενειακό περιβάλλον, καταπιεσμένοι στις σχέσεις ή στον

Η υπερβολική ζέστη δεν ταλαιπωρεί μόνο εμάς, αλλά και τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τη γάτα ή τον σκύλο μας από

Η φλεγμονή στο έντερο μπορεί να είναι προάγγελος χρόνιων προβλημάτων υγείας και, όπως φαίνεται, συνυπάρχει με αυτά. Μάθε ποια είναι τα κρυφά και ήπια

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη διατροφή μας και να προσθέσουμε σε αυτήν μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς θα

Πρόσφατα Άρθρα

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται, λοιπόν, να είναι λίγο ικανοποιημένοι από τον τρόπο που τους φέρονται οι άλλοι στο οικογενειακό περιβάλλον, καταπιεσμένοι στις σχέσεις ή στον

Η υπερβολική ζέστη δεν ταλαιπωρεί μόνο εμάς, αλλά και τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τη γάτα ή τον σκύλο μας από

Η φλεγμονή στο έντερο μπορεί να είναι προάγγελος χρόνιων προβλημάτων υγείας και, όπως φαίνεται, συνυπάρχει με αυτά. Μάθε ποια είναι τα κρυφά και ήπια

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη διατροφή μας και να προσθέσουμε σε αυτήν μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς θα

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται σχέδιο για δημιουργία ενός μικρού δάσους αρκετών στρεμμάτων

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου πανηγύρισε η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο Βελιγράδι. Η εθνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη

Η Έλεν, χωρισμένη μητέρα με τρία παιδιά, θυμόταν τον γιο της τον Άντονι ως ένα έξυπνο, στοργικό και ενθουσιώδες μικρό αγοράκι. Ήταν το μεσαίο

Η Παραλία Ζόρκος στην Άνδρο, είναι μία από τις πιο όμορφες και μεγάλες παραλίες του νησιού. Η χρυσή αμμουδιά της, τα επιβλητικά βράχια που

Εναλλακτική Δράση