Οι 8 σημαντικότεροι λόγοι που αξίζει να γίνετε πιστοποιημένοι Coaches του Ινστιτούτου HeartMath στην Ελλάδα

Το Ινστιτούτο HeartMath έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να πιστοποιήσει τους επόμενους Coaches. Ήδη, εκτός από τους Έλληνες συμμετέχοντες, έχουν δηλώσει τη

Οι 8 σημαντικότεροι λόγοι που αξίζει να γίνετε πιστοποιημένοι Coaches του Ινστιτούτου HeartMath στην Ελλάδα

Το Ινστιτούτο HeartMath έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να πιστοποιήσει τους επόμενους Coaches. Ήδη, εκτός από τους Έλληνες συμμετέχοντες, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους από πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Ρουμανία αλλά και οι ΗΠΑ. Αξίζει να θυμίσουμε πως το 2017 η Εναλλακτική Ατζέντα είχε φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Ινστιτούτο η οποία αποτέλεσε και πανευρωπαϊκή πρωτιά διότι μέχρι τότε, οι πιστοποιήσεις γίνονταν αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2017, υπήρξαν αρκετές συμμετοχές από διαφορετικές χώρες όπως το Ντουμπάι, τη Ρουμανία, την Αλβανία και την Κύπρο. Σήμερα, έχουμε στην Ελλάδα περισσότερους από 17 πιστοποιημένους Coaches οι οποίοι χρησιμοποιούν τα εργαλεία και τις τεχνικές του HeartMath στην Κρήτη, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάρο, στη Μυτιλήνη και φυσικά στην Αθήνα.

Advertisment

Ας δούμε όμως 8 από τους πολλούς λόγους που αξίζει να επιλέξει κανείς να γίνει πιστοποιημένος Coach του Ινστιτούτου HeartMath

1. Θα εκπαιδευτείτε σε επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές

Το Ινστιτούτο HeartMath λειτουργεί για πάνω από 28 χρόνια με έδρα το Κολοράντο των ΗΠΑ και οι έρευνές του είναι δημοσιευμένες σε κάποια από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των περιοδικών FutureHealthcare, Biological Psychiatry, The American Journal of Cardiology, Preventive Cardiology και άλλα.

2. Θα είστε σε θέση να ελέγχετε σε πραγματικό χρόνο την εφαρμογή των τεχνικών

Οι συσκευές που θα λάβετε στο εργαστήριο σας επιτρέπουν σε να ελέγχετε σε ζωντανό χρόνο την μεταβλητότητα του καρδιακού σας ρυθμού και άρα να διαπιστώνετε την σωστή εφαρμογή των τεχνικών τόσο σε εσάς όσο και στους άλλους. Οι συσκευές αυτές συνδέονται και με το κινητό, και με τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ενώ διατηρούν αρχείο για να ελέγχετε την πρόοδό σας στο χρόνο.

Advertisment

3. Η πιστοποίηση HeartMath σας ανοίγει επαγγελματικούς και άλλους δρόμους

Πολλοί πιστοποιημένοι Coaches του Ινστιτούτου HeartMath, εκτός από την εφαρμογή συνεδριών, συνεργάζονται με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο προσφέροντας τις τεχνικές ως μέσο διαχείρισης του στρες και αύξησης της αντοχής σε ένα ολοένα αυξανόμενα απαιτητικό περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, κάποιοι επιλέγουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως σε Σύρους πρόσφυγες ή άλλα άτομα που έχουν άμεση ανάγκη την καλύτερη διαχείριση του στρες.

4. Συμβάλλετε στην ανάπτυξη της έρευνας του Ινστιτούτου

Το Ινστιτούτο HeartMath είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση. Μέρος των διδάκτρων αποδίδονται στο Ινστιτούτο για να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να χρηματοδοτεί τις έρευνές του σε όλο τον κόσμο.

5. Αποκτάτε πρόσβαση σε τεράστια βιβλιογραφία και δωρεάν διαρκή εκπαίδευση

Οι πιστοποιημένοι Coaches του HeartMath αποκτούν πρόσβαση σε δεκάδες δωρεάν βιβλία, εκπαιδευτικά σεμινάρια δια ζώσης αλλά και μέσω διαδικτύου. Το Ινστιτούτο του Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώνει για κάθε νέα εξέλιξη και έρευνα που δημοσιεύεται σχετικά με το αντικείμενο του Ινστιτούτου.

6. Βοηθάτε πρωτίστως τον εαυτό σας

Οι τεχνικές που θα μάθετε θα βοηθήσουν πρωτίστως εσάς. Με την εξάσκησή των τεχνικών θα δείτε σημαντικές αλλαγές στον εαυτό σας όπως καλύτερη διαχείριση του στρες, αύξηση των αντοχών και της ανθεκτικότητάς σας και μεγαλύτερη διαύγεια στη λήψη αποφάσεων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί στην αστυνομία και στο στρατό των ΗΠΑ με εκπληκτικά αποτελέσματα τα οποία θα δείτε στο εργαστήριο.

7. Το HeartMath είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους

Οι τεχνικές του HeartMath έχουν χρησιμοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία από ιατρούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, life coaches, NLP practitioners, εναλλακτικούς θεραπευτές κ.α.

8. Οι τεχνικές του HeartMath είναι γρήγορες, απλές και άμεσες

Οι τεχνικές που θα μάθετε είναι εξαιρετικά απλές στην κατανόηση και εφαρμογή τους αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικές, ακόμα και μέσα σε 1 λεπτό. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες εταιρείες όπως η SHELL, η Unilever, η Boeing αλλά και από νοσοκομεία παγκοσμίου βεληνεκούς όπως το Stanford.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα μπορέσετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα, έρευνες και πληροφορίες, τόσο για το Ινστιτούτο, όσο και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
leaderman
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση