, ,

«Ώρα της Γης»: Αφιερώνουμε 60 λεπτά στο μέλλον του πλανήτη μας

Και φέτος όπως τα τελευταία χρόνια θα πραγματοποιηθεί η Ώρα της Γης. Η φετινή ημερομηνία είναι 30 Μαρτίου ενώ η WWF καλεί όλους τους

«Ώρα της Γης»: Αφιερώνουμε 60 λεπτά στο μέλλον του πλανήτη μας

Και φέτος όπως τα τελευταία χρόνια θα πραγματοποιηθεί η Ώρα της Γης. Η φετινή ημερομηνία είναι 30 Μαρτίου ενώ η WWF καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την ενέργεια που έχει ουσιαστική αξία για τον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τη WWF, εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα τους μεταξύ 20:30 έως τις 21:30 εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για έναν καλύτερο και πιο “πράσινο” πλανήτη.

Advertisment

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας περισσότερα από 10 έτη πριν, δηλαδή το 2007. Σύντομα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά δρώμενα για την προστασία του πλανήτη. Πλέον, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες επιλέγουν αυτό τον τρόπο για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους για το μέλλον της γης μας. Ο λόγος που το κάνουν αυτό, είναι για να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς τους κυβερνητικούς φορείς για να ληφθεί άμεση δράση ώστε να βρεθούν τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα, ανέδειξε τρομακτικά πορίσματα. Η έρευνα της WWF έγινε σε 11.000 πολίτες. Οι πολίτες προέρχονταν από 10 χώρες και διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο παράγεται και καταναλώνεται η τροφή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας. Δυστυχώς όπως διαπίστωσαν μόλις το 9% των συμμετεχόντων κατανοούν πραγματικά το πρόβλημα.

Το ακόμη πιο δυσάρεστο της έρευνας αφορά στη νέα γενιά. Όπως αναφέρει η WWF, νέοι 18 – 24 χρόνων είναι λιγότερο ενημερωμένοι για τον πλανήτη μας με το τεράστιο ποσοστό του 40% από αυτούς να θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι και τόσο σημαντικό. Σύμφωνα με την Έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης» της WWF και της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου σε μόλις 50 χρόνια μειώθηκαν τα ζώα του πλανήτη μας σε τεράστιο ποσοστό, αυτό του 60%. Την ίδια ώρα η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι αν η θερμοκρασία αυξηθεί άνω των 1.5 βαθμών Κελσίου, η καταστροφή της φύσης θα είναι μη αναστρέψιμη.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ινδία: «Πνίγεται» το Νέο Δελχί από την τοξική αιθαλομίχλη - «Άφαντο» το Ταζ Μαχάλ! (βίντεο)
Η επαφή με τη φύση επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες
Ασυνήθιστο φαινόμενο: Χιόνισε στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας -Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο Πηγή: iefimerida.gr - Ασυνήθιστο φαινόμενο: Χιόνισε στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας -Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο - iefimerida.gr
Act for Earth: Πώς επιβαρύνεται το περιβάλλον από τη βιομηχανία της μόδας (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση