Βιβλία

“Μια όμορφη μέρα”: Ο Θανάσης Ευθυμιάδης διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του μέσα από το πρώτο του βιβλίο!

«Ευγνωμοσύνη για τα απλά και καθημερινά». «Σύνδεση με τη φύση». «Να ζεις μια όμορφη μέρα τη φορά». Όλα αυτά βιώσαμε χθες στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Θανάση Ευθυμιάδη με τίτλο “Μια όμορφη μέρα”.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, σε έναν πανέμορφο κήπο στο Κέντρο της Γης (Πάρκο Τρίτση), δημοσιογράφοι και φίλοι του συγγραφέα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Μια όμορφη μέρα!

Για αρχή φύτεψαν σπόρους καλαμποκιού, φασολιού και καρπουζιού για την επόμενη σοδειά με τη βοήθεια της ομάδας της Οργάνωσης Γης. Μετά, περπάτησαν έως τον κήπο του Πύργου της Βασίλισσας, και με την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Παπαναστασάτου έκαναν ασκήσεις αναπνοών και έναν μοναδικό διαλογισμό υπό τους ήχους gong. Η εμπειρία χαλάρωσης ολοκληρώθηκε ιδανικά με τη δύση του ηλίου και τη μουσική της Ασημίνας Κουρή που ερμήνευσε τα τραγούδια Μάνα Γη και 4 στοιχεία.

"Μια όμορφη μέρα": Ο Θανάσης Ευθυμιάδης διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του μέσα από το πρώτο του βιβλίο! "Μια όμορφη μέρα": Ο Θανάσης Ευθυμιάδης διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του μέσα από το πρώτο του βιβλίο!

Η βραδιά συνεχίστηκε με συζήτηση για το βιβλίο και τη ζωή. Οι Δημήτρης Αλεξάνδρου, Τόνυ Δημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ιωσήφ Μαρινάκης, Αποστολία Παπαδαμάκη, Γιώργος Χρανιώτης και πολλοί άλλοι φίλοι του Θανάση και της Key Books έμειναν μέχρι αργά στο Κέντρο της Γης. Εκεί φυτεύτηκαν οι σπόροι για νέες συναντήσεις. Μέχρι και ιδέες για νέα βιβλία!

"Μια όμορφη μέρα": Ο Θανάσης Ευθυμιάδης διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του μέσα από το πρώτο του βιβλίο!

Η εμπειρία δεν θα ήταν ίδια χωρίς τον χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία JOIN. Εκείνη φρόντισε ώστε οι καλεσμένοι να απολαύσουν δροσιστικά ροφήματα από 100% φυσικά υλικά και ένα αποκλειστικά vegan μενού με μεσογειακές γεύσεις.

Και κλείνουμε με μια ευχή. Μέχρι την επόμενη συνάντηση, να ζείτε μια όμορφη μέρα τη φορά!

Το βιβλίο του Θανάση Ευθυμιάδη Μια όμορφη μέρα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κey Books.

"Μια όμορφη μέρα": Ο Θανάσης Ευθυμιάδης διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του μέσα από το πρώτο του βιβλίο!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στις 12 Μαρτίου 2020 έκλεισαν τα θέατρα και ξεκίνησε μια περίοδος «παύσης» και περιορισμών για να πολεμήσουμε με έναν «αόρατο εχθρό», τον covid. Όσο κι αν γύρω μου απλωνόταν ο φόβος και η θλίψη, μέσα μου ήμουν σίγουρος πως και αυτή η δοκιμασία για κάποιον λόγο ήρθε. Παρέμεινα ήρεμος κι έτσι είχα τη δυνατότητα να αφουγκραστώ την εσωτερική μου φωνή. «Κάθε εμπόδιο, για καλό», μου είπε. Για άλλη μια φορά την εμπιστεύτηκα. Για άλλη μια φορά, οι φίλοι μου άρχισαν να με ρωτάνε: «Μα πώς το κάνεις; Εσύ χαρούμενος κι εμείς ένα βήμα πριν την κατάθλιψη». «Σας τα λέω, αλλά τα ξεχνάτε», τους απάντησα χαμογελώντας, «οπότε, μιας και έχω ελεύθερο χρόνο, θα κάτσω να τα γράψω… Για να καταλάβετε, όμως, τον τρόπο που ζω τώρα, θα πιάσω την ιστορία μου από την αρχή» .

Με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος, μοιράζομαι μαζί σας Μια Όμορφη Μέρα.
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στον κάθε ένα από εμάς αναλογεί μία ζωή. Κάποιοι όμως καταφέρνουν και στο ίδιο διάστημα χωράνε πολλές ζωές. Και όσο πιο διαφορετικές μεταξύ τους είναι αυτές, τόσο μεγαλύτερος ο πλούτος ψυχής που συσσωρεύουν. Και οι πιο γενναιόδωροι απ’ αυτούς, κάπου στα μέσα της διαδρομής παίρνουν την απόφαση τον πλούτο να τον μοιραστούν – απλόχερα, ανιδιοτελώς και με χαμόγελα.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης είναι ένας τέτοιος γενναιόδωρος άνθρωπος. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καβάλα, η ζωή του άλλαξε ρότα όταν η τύχη τού έκλεισε το μάτι κι εκείνος με θάρρος και αποφασιστικότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της. Με δασκάλους μερικούς από τους κορυφαίους ερμηνευτές της χώρας μας, βήμα βήμα ανέβηκε τη σκάλα προς την κορυφή, που τον οδήγησε αρχικά να πρωταγωνιστεί στην Επίδαυρο, προτού μπει σε κάθε ελληνικό σαλόνι μέσα από τη λάμψη της μικρής οθόνης. Η δεκαετία που του χάρισε ό,τι ονειρευόταν –φήμη, χρήμα, ανέσεις- έδωσε τη θέση της σε εκείνη που του τα στέρησε με τον πιο βίαιο τρόπο – όπως και στην πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η απρόβλεπτη δοκιμασία μπορεί να μετατραπεί σε αναπάντεχο δώρο. Και μέσα από τις ανατροπές, ο Θανάσης Ευθυμιάδης άρχισε να διακρίνει την ουσία των πραγμάτων και να απαλλάσσεται από τα περιττά βάρη του παρελθόντος. Ο τρόπος ζωής του σήμερα ελάχιστα θυμίζει την εποχή της υλικής αφθονίας, όμως είναι πιο πλούσιος από ποτέ σε αυθεντικότητα και αγάπη.
Μέσα από τη συναρπαστική ιστορία του, όπως την αφηγείται ο ίδιος, ο αγαπημένος ηθοποιός στρέφει το βλέμμα μας στη γνήσια ομορφιά της ζωής, στις πολύτιμες στιγμές και τις μεγάλες, διαχρονικές αλήθειες, εμπνέοντας και προτρέποντας τον καθένα μας να ζήσει μία όμορφη μέρα τη φορά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

… Ήταν ένας μεγαλόσωμος, βαρύς άντρας με πολύ μεγάλα χέρια και γέμισε την τεράστια καρέκλα. Είχε ένα καλοσυνάτο πρόσωπο και ήταν έτοιμος να γελάσει.

Είσαι ο Πρίγκιπας που ζει μέσα σου Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, μέσα στον καθένα από εμάς, ζει ένας Πρίγκιπας πλάσμα μοναδικό και αιώνιο,

Προλάβετε τον Διαβήτη και μειώστε το σάκχαρό σας σε 8 εβδομάδες – Εκδόσεις Πεδίο Ένα ανατρεπτικό βιβλίο που εκφράζει μήνυμα ελπίδας: ο διαβήτης τύπου

Το να κάνεις επιλογές για τον εαυτό σου δεν είναι ποτέ αδυναμία.

Η προγεννητική έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αλλάξει τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζονται οι μετέπειτα ακαδημαϊκές δεξιότητες.

Ο πάγος περιέχει την καλά κρυμμένη ιστορία του κλίματος της Γης, η οποία φτάνει και μέχρι χιλιάδες χρόνια πριν.

Πρόσφατα Άρθρα

Το να κάνεις επιλογές για τον εαυτό σου δεν είναι ποτέ αδυναμία.

Η προγεννητική έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αλλάξει τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζονται οι μετέπειτα ακαδημαϊκές δεξιότητες.

Ο πάγος περιέχει την καλά κρυμμένη ιστορία του κλίματος της Γης, η οποία φτάνει και μέχρι χιλιάδες χρόνια πριν.

Μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δείτε διαφορά, όμως ο τρόπος είναι φυσικός και σίγουρα πιο οικονομικός.

Η χερσόνησος Παξιμάδα Καρύστου βρίσκεται τόσο κοντά στην Αττική, κι όμως μοιάζει με επίγειο παράδεισο.

Χαρακτηριστικά που σχετίζονται με μια αύξηση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων στην εμμηνόπαυση.

Δυστυχώς, αν και η οικονομική κακοποίηση δεν αφήνει σημάδια, είναι εξαιρετικά αποδιοργανωτική και εξαντλητική.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε