H άνοδος του Solo Travel | Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι μοναχικοί ταξιδιώτες το 2024

Καθώς οι προορισμοί βρίσκονται επί ποδός για μια πολυάσχολη καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο, ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης, Squaremouth των ΗΠΑ, ο οποίος επί του

H άνοδος του Solo Travel | Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι μοναχικοί ταξιδιώτες το 2024

Καθώς οι προορισμοί βρίσκονται επί ποδός για μια πολυάσχολη καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο, ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης, Squaremouth των ΗΠΑ, ο οποίος επί του παρόντος έχει ασφαλίσει πάνω από 3 εκατ. ταξιδιώτες, αποκαλύπτει τα βασικά σημεία σχετικά με τη νοοτροπία των ταξιδιωτών που αναζητούν εναγωνίως μεμονωμένες αποδράσεις και τι μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν στο εξωτερικό.

Τα ευρήματα βασίζονται σε πρόσφατη έρευνα μέσω δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.600 άτομα, τα οποία απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με τα δρομολόγια, τη νοοτροπία και τις ανησυχίες που έχουν πριν και κατά την διάρκεια των solo διακοπών τους.

Advertisment

Υψηλές δαπάνες

Αν και το ταξιδιωτικό κόστος εξακολουθεί να αυξάνεται, οι solo ταξιδιώτες δεν σκοπεύουν να συγκρατήσουν τους προϋπολογισμούς τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, το 53% των solo ταξιδιωτών, σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα από 3.000 δολάρια στις επόμενες διακοπές του, ενώ το 39% εκτιμά ότι οι δαπάνες στο solo ταξίδι τους, αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 1.000 και 3.000 δολάρια.

Οι περισσότεροι κατευθύνονται σε προορισμούς «εκτός της ζώνης ασφαλείας» τους
Παρά το γεγονός ότι ταξιδεύουν μόνοι, φέτος η συντριπτική πλειοψηφία που μεταφράζεται στο 87% των solo ταξιδιωτών, προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση διεθνών ταξιδιών εκτός της «ζώνης ασφαλείας» του, ενώ μόνο το 13% επιλέγει να κάνει διακοπές στη χώρα του.

Επείγοντα ιατρικά περιστατικά και έγκλημα, οι κορυφαίες ανησυχίες

Οι solo ταξιδιώτες του 2024, έχουν δύο κύριες ανησυχίες. Ειδικότερα, το 46% των ταξιδιωτών που σχεδιάζει να ταξιδέψει μόνο του, ανέφερε ότι το κύριο ζήτημά του στα ταξίδια, είναι η αντιμετώπιση μιας επείγουσας ιατρικής κατάστασης, όπως ασθένεια ή τραυματισμός, ενώ το 22% φοβάται περισσότερο τα ποσοστά εγκληματικότητας και τη γενική ασφάλεια στον προορισμό του.

Advertisment

Το βασικότερο tip για τους μοναχικούς ταξιδιώτες

Με βάση τα ανωτέρω, εκτός από την ταξιδιωτική ασφάλιση που είναι και το αντικείμενό του, ο ιστότοπος αναφέρει ένα πολύ σημαντικό tip για την προστασία των solo ταξιδιωτών: Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι solo ταξιδιώτες πρέπει να έχουν πάντα ένα οργανωμένο σχέδιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν για το εκάστοτε ζήτημα, σε 24ωρη βάση.

Περαιτέρω, οι ταξιδιώτες που κάνουν διακοπές μόνοι τους, θα πρέπει να εντοπίσουν εκ των προτέρων τις κατά τόπους υπηρεσίες και τα στοιχεία που μπορεί να τους φανούν χρήσιμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς την έγνοια των διαδικασιών μίας έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από www.travel.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νέα Πέραμος Καβάλας: Νεαρό δελφίνι κάνει βόλτες στα ρηχά! (βίντεο)
Το μυστήριο της Κρήτης: Αστρονομικό όργανο ή λατρευτικός χώρος 4.000 χρόνων;
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Κινηματογράφος: Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ιστορικό σινεμά «Αίγλη» στο Ζάππειο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση