, ,

«Βοήθεια Στο Σπίτι» | Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για ευάλωτους δημότες

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ ΑΕ και το Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσίασε το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω

«Βοήθεια Στο Σπίτι» | Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για ευάλωτους δημότες

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ ΑΕ και το Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσίασε το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αγία Παρασκευή (Γαρρυτού 80).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ενεργοποίησε το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Advertisment

Λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» χρηματοδοτείται από τη ΔΑΕΜ και περιλαμβάνει τη δωρεά 70 έξυπνων ρολογιών σε ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι», με 10 ρολόγια να διανέμονται σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Αυτά τα βιομετρικά ρολόγια προσφέρουν ποικίλες λειτουργίες, όπως καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της πίεσης του χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

Σε περίπτωση ανάγκης, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί «SOS» για 5 δευτερόλεπτα, το οποίο βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Το σήμα θα αποστέλλεται άμεσα στα τηλεφωνικά κέντρα των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο.

Επιπλέον, το έξυπνο ρολόι μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα. Αν το κέντρο παρακολούθησης εντοπίσει κάποια ανωμαλία, θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον χρήστη μέσω του ρολογιού. Εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί, θα ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

Advertisment

Τα ρολόγια και η πλατφόρμα λειτουργίας τους έχουν αναπτυχθεί από τον όμιλο Εμβέλεια και την Papapostolou Healthcare Technologies.

Με αυτό το πρόγραμμα, ο Δήμος Αθηναίων στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της φροντίδας των ηλικιωμένων κατοίκων της πόλης, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Φάρμακα με drones: Μετά τις μικρές Κυκλάδες σε ποια νησιά θα παραδίδονται
Ευρωεκλογές: Πού και πώς μπορώ να ψηφίσω – Αναλυτικός οδηγός λίγο πριν τις κάλπες
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση