Η Mattel κυκλοφόρησε την πρώτη τυφλή Barbie και την πρώτη Barbie με σύνδρομο Down

Η Mattel λανσάρει την πρώτη τυφλή κούκλα και στη συσκευασία η λέξη Barbie, είναι γραμμένη σε γραφή Braille, στο μπροστινό μέρος ενώ στην συλλογή

Η Mattel κυκλοφόρησε την πρώτη τυφλή Barbie και την πρώτη Barbie με σύνδρομο Down

Η Mattel λανσάρει την πρώτη τυφλή κούκλα και στη συσκευασία η λέξη Barbie, είναι γραμμένη σε γραφή Braille, στο μπροστινό μέρος ενώ στην συλλογή της Barbie Fashionistas, κυκλοφόρησε και η αφροαμερικανική έκδοσή της.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών, Mattel, λανσάρει την πρώτη τυφλή κούκλα, η οποία μάλιστα είναι από σήμερα διαθέσιμη στο διαδίκτυο και στα ράφια των καταστημάτων.

Advertisment

Δημιουργήθηκε ώστε τα παιδιά που είναι τυφλά ή έχουν προβλήματα όρασης να νιώθουν ότι εκπροσωπούνται στην κοινωνία, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στην συλλογή της Barbie Fashionistas, κυκλοφόρησε και μια αφροαμερικανή έκδοση της Barbie με σύνδρομο Down.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με το Αμερικανικό Ίδρυμα Τυφλών για να διασφαλίσει ότι όλα, από τα μάτια της κούκλας μέχρι τα ρούχα της, αποτυπώνονται σωστά.

Η κούκλα κρατάει ένα λευκό και κόκκινο μπαστούνι, ενώ το βλέμμα της κοιτάζει ελαφρώς προς τα πάνω και προς τα έξω για να «αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το διακριτό βλέμμα ενός τυφλού ατόμου».

Advertisment

Μετά τη διεξαγωγή δοκιμών με τυφλά και παιδιά με μειωμένη όραση, αποφασίστηκε η κούκλα να είναι ντυμένη με ρούχα από υφάσματα σατέν και τούλι. Λεπτομέρειες όπως οι θηλιές στο πίσω μέρος της μπλούζας της κούκλας και η ελαστική ζώνη στη μέση της φούστας δημιουργήθηκαν σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι το ντύσιμο της κούκλας θα είναι πιο εύκολο.

Με πληροφορίες από rosa.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Οδηγός για αρχάριους στο θάνατο» | Η viral επιστολή ενός 46χρονου με καρκίνο σε τελικό στάδιο
Αν δεν είναι πρόβλημα υγείας, είναι απλά προβληματισμός...
Πρέπει να ζήσουμε το ταξίδι για να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι Ιθάκες
Μια απάντηση στη ζέστη του καλοκαιριού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση