Η Lego λανσάρει ένα νέο προϊόν για να βοηθήσει τα παιδιά με ολική ή μερική απώλεια της όρασης να μάθουν τη γραφή Braille. Τα διασκεδαστικά και ψυχαγωγικά τουβλάκια θα επιτρέπουν στους δασκάλους, στους μαθητές και στα μέλη της οικογένειας να χρησιμοποιούν μαζί τα τουβλάκια.
Η διάσημη εταιρία εδώ και 50 χρόνια περίπου αντιπροσωπεύει στο νου όλων μας έναν πολύχρωμο, ασφαλή και διασκεδαστικό κόσμο για τα μικρά παιδιά• σχεδόν σε κάθε δωμάτιο θα βρούμε τα γνωστά τουβλάκια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η εταιρία φρόντισε να εξάπτει συνεχώς τη φαντασία μας με τις ολοένα και αυξανόμενες ιδέες που δίνει με την κατασκευή ευφάνταστων παιχνιδιών και κατασκευών που τρελαίνουν ακόμα και ενήλικες.
Advertisment
Σε αυτή λοιπόν την ευρηματικότητα της εταιρίας οφείλεται και η έμπνευση για ένα πιο διδακτικό και αλληλεπιδραστικό παιχνίδι με παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης. Το νέο αυτό σετ θα περιλαμβάνει 250 τουβλάκια που θα έχουν χαραγμένη πάνω την αλφάβητο Braille, όπως επίσης κάποιους αριθμούς και μαθηματικά σύμβολα. Η νέα αυτή σειρά θα είναι απολύτως συμβατή με όλες τις σειρές που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα.
Τα τουβλάκια Braille ελέγχονται τον τελευταίο καιρό στα Δανέζικα, Νορβηγικά, Αγγλικά και Πορτογαλικά – η εταιρία θα συνεχίσει με έλεγχο στα Γερμανικά, Ισπανικά και Γαλλικά μέσα στο χρόνο. Η Lego αναμένεται να είναι έτοιμη για την πλήρη κυκλοφορία τους το 2020 και μάλιστα θα δοθούν δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.
Advertisment
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Lego αναφέρθηκε στην καινοτομία τους αυτή: «Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως τα παιδιά με προβλήματα όρασης».
Συνεχίζει, λέγοντας: «Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κόσμου θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το θετικό αντίκτυπο».