,

«Έχουμε ανάγκη τη παιδεία»: Η φοβερή ιστορία του 69χρονου μαθητή από το Νεπάλ (Βίντεο)

Η φοβερή ιστορία του 69χρονου μαθητή από το Νεπάλ Γνωρίστε τον Durge Kami, ο οποίος ζει σε ένα χωριό στο Νεπάλ. Ο Durge πήρε την

«Έχουμε ανάγκη τη παιδεία»: Η φοβερή ιστορία του 69χρονου μαθητή από το Νεπάλ (Βίντεο)

Η φοβερή ιστορία του 69χρονου μαθητή από το Νεπάλ

Γνωρίστε τον Durge Kami, ο οποίος ζει σε ένα χωριό στο Νεπάλ. Ο Durge πήρε την απόφαση να πάει σχολείο στα 69 του χρόνια και να φοιτήσει μαζί με μικρά παιδιά. Η επιθυμία του να μάθει γράμματα και να εκπαιδευτεί είναι τόσο μεγάλη που δεν λογαριάζει ούτε τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες καλείται να προσπεράσει καθημερινά ώστε να φτάσει στο σχολείο.

Advertisment

Το πρωί περπατάει 1 ώρα και 20 λεπτά και όταν επιστρέφει κάνει περίπου 2 ώρες σε κακοτράχαλους ή ανύπαρκτους δρόμους. Το σπίτι του δεν έχει ρεύμα και έτσι κάνει τα μαθήματά του πολλές φορές χρησιμοποιώντας φακό.

Όταν ο Durge ήταν μικρός, δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάει σχολείο, αλλά η θέλησή του δεν έσβησε ποτέ. Ο ίδιος δηλώνει: «Αυτό που θέλω να πω στους νέους και στους μεγαλύτερους αλλά και στους γέρους σαν εμένα είναι ότι έχουμε ανάγκη να μαθαίνουμε». Όσο για το τι του αρέσει να κάνει στα διαλείμματα; Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η αγαπημένη του ασχολία είναι το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση