Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου: Η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού από ψηλά (βίντεο)

Το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας μας και αποτελεί την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.

Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου: Η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού από ψηλά (βίντεο)

Το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας μας και αποτελεί την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού. Το θέατρο χτίστηκε σε δυο φάσεις: η πρώτη φάση χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π. Χ. και η δεύτερη στα μέσα του 2ου αιώνα π. Χ.

Όπως σώζεται σήμερα, το θέατρο παρουσιάζει την τριμερή χαρακτηριστική διάρθρωση των ελληνιστικών θεάτρων: κοίλο, ορχήστρα και σκηνικό οικοδόμημα. Με μέγιστη χωρητικότητα 13.000 έως 14.000 θεατών, φιλοξενούσε μουσικούς αγώνες και παραστάσεις αρχαίου δράματος. Η αισθητική αρμονία που οφείλεται στην κανονικότητα και στη μαθηματική συνάφεια των επιμέρους μεγεθών του, συνδυάστηκε με την έξοχη ακουστική του που επιτρέπει στους ακροατές των ανώτατων κερκίδων να ακούνε και τον παραμικρό ήχο από την ορχήστρα.

Advertisment

Το μνημείο αποτελεί πόλο έλξης μεγάλου αριθμού Eλλήνων και ξένων επισκεπτών και χρησιμοποιείται για την παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου δράματος. Η πρώτη παράσταση στο θέατρο της Επιδαύρου ήταν η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που ανέβηκε το 1938. Στο παρακάτω βίντεο, πετάμε πάνω από το θέατρο με drone, θαυμάζοντας το μέγεθος και την εντυπωσιακή κατασκευή του.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση