Ζώδια & Υγεία

Κάθε ζώδιο σύμφωνα με την ιατρική αστρολογία έχει ΄΄αδυναμίες΄΄ σε συγκεκριμένες ασθένειες και ευαισθησίες σε διαφορετικά μέρη του σώματος… ΚΡΙΟΣ Στην ιατρική αστρολογία, o

Κάθε ζώδιο σύμφωνα με την ιατρική αστρολογία έχει ΄΄αδυναμίες΄΄ σε συγκεκριμένες ασθένειες και ευαισθησίες σε διαφορετικά μέρη του σώματος…

ΚΡΙΟΣ

Στην ιατρική αστρολογία, o Κριός κυβερνάει το κεφάλι, τα ημισφαίρια του εγκεφάλου, το πρόσωπο (εκτός της μύτης που κυβερνάται από τον Σκορπιό), την άνω γνάθο, και τα μάτια. Και ως εκ τούτου, οι Κριοί υπόκεινται και σε ασθένειες και διαταραχές σε αυτά τα μέρη και όργανα του σώματος.

Advertisment

Οι Κριοί είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις:
Κεφαλαλγίες, νευραλγίες, φλεγμονές, πυρετοί, ηλίαση, τραυματισμοί, αιμορραγίες, δερματολογικά, επιληψία, κτυπήματα, ψυχιατρικές διαταραχές, νόσος του Alzheimer, νόσος του Πάρκινσον, νευρικοί πονόδοντοι, ιλίγγους, σπασμούς, ανεύρυσμα, ακμή, εξανθήματα, ατυχήματα.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Κριού χάνουν την ψυχραιμία τους αλλά, λέγεται ότι οι ασθένειες δεν κρατάνε για πολύ. Μπορεί να είναι γρήγοροι στο να θυμώσουν αλλά τους περνάει εύκολα. Θα πρέπει να φροντίζουν το κεφάλι τους, γενικά, και τον εγκέφαλο τους, ειδικότερα.

Για βέλτιστη υγεία και ευεξία, θα πρέπει να αποφεύγουν το στρες, να τρώνε μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, τακτική ανάπαυση, και να ελέγχουν την ψυχραιμία τους, γιατί ο ερεθισμός και η διέγερση τους αφαιρεί ενέργεια. Έχουν την τάση να παθαίνουν υπερκόπωση και έτσι να χάνουν ενέργεια.

Advertisment

Οι αδένες που κυβερνούν τον Κριό είναι τα επινεφρίδια. Αυτοί είναι οι αδένες που μεταφέρουν αδρεναλίνη στην κυκλοφορία του αίματος σε περιόδους στρες και έκτακτης ανάγκης.

Οι Κριοί είναι ενεργητικοί, και είναι γνωστοί για την έντονη σεξουαλικότητα τους. Επειδή ο Κριός είναι συνήθως απασχολημένος, ενεργός, και εν κινήσει, χρειάζεται μια καλά ισορροπημένη διατροφή για να διατηρήσει την καλή υγεία και την ενέργεια. Γιαυτό και πρέπει να λαμβάνουν φωσφορικό κάλιο.

Το φωσφορικό κάλιο χτίζει τα κύτταρα του εγκεφάλου και αναπληρώνει το ήπαρ. Οι Κριοί αναλώνουν συνήθως τόσο πολλή ενέργεια οπότε, αυτό το στοιχείο είναι εξαντλημένο και πρέπει να αναπληρώνεται. Η έλλειψη φωσφορικού καλίου μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

ΤΑΥΡΟΣ

Στην ιατρική αστρολογία, o Ταύρος κυβερνάει το λαιμό. Πολλοί άνθρωποι αυτού του ζωδίου έχουν υπέροχη επιδερμίδα γύρω από το λαιμό και την περιοχή γύρω από την κλείδα. Είναι επίσης γνωστοί για την μελωδική φωνή τους και πολλοί είναι ωραίοι τραγουδιστές. Η γεύση τους είναι έντονη, και μπορούν να απολαύσουν πλήρως το καλό φαγητό. Γιαυτό πρέπει να έχουν επίγνωση των αναγκών της υγείας του λαιμού και των περιοχών του αυχένα κατά κύριο λόγο, και του αναπνευστικού συστήματος δευτερευόντως.

Είναι επίσης επιρρεπείς σε αναπνευστικά νοσήματα όπως το άσθμα και η βρογχίτιδα. Έχουν ερεθισμένο λαιμό και βραχνάδα. Υποφέρουν συχνά από προβλήματα στα αυτιά, τη μύτη, το λαιμό, τον θυρεοειδή, και αναπνευστικά προβλήματα.

Ως εκ τούτου, είναι επιρρεπείς σε τέτοιες ασθένειες και διαταραχές, όπως αμυγδαλίτιδα, κυνάγχη, υποθυρεοειδισμός (βρογχοκήλη), υπερθυρεοειδισμός, λαρυγγίτιδα, πόνος στον αυχένα, βρογχίτιδα, άσθμα, πνευμονία, και δυσλειτουργία του μεταβολισμού, η οποία οδηγεί σε προβλήματα βάρους, κυρίως παχυσαρκίας. Τείνουν να κερδίζουν υπερβολικό βάρος και μπορούν γρήγορα να γίνουν παχύσαρκοι.

Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη και, επομένως, είναι εραστής του καλού φαγητού και του ποτού. Και επειδή ο Ταύρος μπορεί να είναι αρκετά τεμπέλης, τα περιττά κιλά συγκεντρώνονται και έτσι προσθέτει βάρος μάλλον γρήγορα. Έτσι ο Ταύρος πρέπει να κινείται και δεν θα πρέπει να κάνει καθιστική ζωή για το καλό της υγείας του. Όταν είναι σωματικά κουρασμένος έχει έντονο βήχα και πόνο στο λαιμό. Μπορεί να υποφέρει από ένα ημι -μόνιμο «νευροκαβαλίκεμα» στο λαιμό του.

Οι Ταύροι θα πρέπει να παίρνουν επαρκείς ποσότητες νατρίου. Μεγάλες πηγές φυσικού νατρίου περιλαμβάνονται στα φύκια , στο σέλινο, και το αλάτι της θάλασσας. Θα πρέπει να λαμβάνουν επίσης επαρκείς ποσότητες ιωδίου στη διατροφή τους. Θα πρέπει να διατηρήσουν τη βέλτιστη λειτουργία του θυρεοειδούς. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί μια δίαιτα χαμηλή σε άμυλο, λίπη και ζάχαρη, γιατί έχουν την τάση να τρώνε παχυντικά τρόφιμα, να είναι υποτονικοί και νωχελικοί, και να αντιπαθούν την άσκηση.

Μπορεί να υποφέρουν από πρησμένα μάτια και πόνο στην ωμοπλάτη, και το πρόσωπο τους να φαίνεται βαρύτερο με το πέρασμα του χρόνου. Μέτριας έντασης άσκηση και καλή διατροφή θα πρέπει να είναι αυστηρή πειθαρχία στη ζωή του κάθε Ταύρου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στην ιατρική αστρολογία, οι Δίδυμοι κυβερνούν το αίμα, το νευρικό σύστημα, τον ώμο, και τους πνεύμονες. Επίσης τα χέρια, (όχι τους αγκώνες), τα δάχτυλα, την τραχεία, τον βρογχικό σωλήνα, το χαμηλότερο τμήμα του οισοφάγου, την ωμοπλάτη, καθώς και τα τριχοειδή αγγεία. Οι περισσότεροι Δίδυμοι έχουν όμορφα και καλά διαμορφωμένα χέρια. Είναι επιδέξιοι, καλά συντονισμένοι, και συχνά υπερέχουν στα σπορ και τον χορό. Οι Δίδυμοι είναι ευάλωτοι σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, βρογχίτιδα, και το άσθμα. Συνεπώς, οι Δίδυμοι είναι επιρρεπείς σε ασθένειες και διαταραχές αυτών των οργάνων του σώματος.

Είναι ευαίσθητοι και επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις και διαταραχές:
Έκζεμα, διαταραχές του νευρικού συστήματος, κατάθλιψη, προβλήματα στην ομιλία, μαθησιακές διαταραχές, προβλήματα στον ώμο, πνευμονία, βρογχίτιδα, άσθμα, εθισμούς σε τρόφιμα, νευρολογικές διαταραχές και ψυχικές ασθένειες.

Επίσης, είναι συχνά ευερέθιστοι. Ο πλανήτης Ερμής, ο οποίος κυβερνά το ζώδιο των Διδύμων, έχει συνδεθεί με την αναπνοή, τον εγκέφαλο, και το σύνολο του νευρικού συστήματος. Διέπει επίσης τις λεπτές σχέσεις μεταξύ του νου και τα διάφορα μέρη του σώματος, οπότε γιαυτούς τους ανθρώπους η κατάσταση του νου έχει μεγάλη σχέση με την κατάσταση της υγείας τους. Με το άγχος και την νευρικότητα κυριολεκτικά μπορούν να γίνουν άρρωστοι.

Η χαλάρωση είναι πολύ σημαντική για την ζωτικότητα τους γιατί δαπανούν πολύ νευρική ενέργεια, και τους παίρνει χρόνο για να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να απαλύνουν τα νεύρα τους. Ο καφές και τα διεγερτικά κάνουν τα πράγματα χειρότερα και θα πρέπει να αποφεύγονται. Τα αφεψήματα έχουν κατευναστική επίδραση.

Οι Δίδυμοι τείνουν να τρώνε γρήγορα και είναι γνωστοί ότι είναι εξαρτημένοι από το πρόχειρο φαγητό. Θα πρέπει λοιπόν, για να διατηρήσουν την ενέργεια τους και το κέφι τους , να έχουν και μια σωστή διατροφή. Πολλοί Δίδυμοι δεν μπορούν να ανεχθούν μεγάλες ποσότητες φαγητού σε ένα γεύμα. Τρώγοντας τέσσερα μίνι γεύματα την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στην ιατρική αστρολογία, Ο Καρκίνος κυβερνά τα στήθη, τις θηλές, το στομάχι, το πεπτικό σύστημα, το διάφραγμα, τον οισοφάγο, το λεμφικό σύστημα (μαζί με τους Ιχθύς), το πάγκρεας, το στομάχι, τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα (μήτρα), τους ανώτερους αγωγούς του ήπατος, καθώς και τον ορό του αίματος.

Οι Καρκίνοι είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες ασθένειες και προβλήματα:
Δυσπεψία, κατάθλιψη, λόξυγκας, αέρια του στομάχου, σκλήρωση, προβλήματα στο στήθος (γυναίκες), πρησμένα στήθη, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα βάρους (πάνω ή κάτω από το βάρος), ανορεξία, οίδημα, ευαίσθητα δόντια ή ούλα, προβλήματα στο στομάχι, κούραση, αλλεργίες, παράνοια.

Οι γυναίκες που ανήκουν στο ζώδιο αυτό έχουν συχνά όμορφα στήθη, με απαλό δέρμα και ένα καμπυλωτό σχήμα. Οι άνδρες του ζωδίου αυτού έχουν καλλίγραμμα στήθη και επίπεδο στομάχι. Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν με την ηλικία, γιατί είναι ευπαθείς στο να κερδίζουν βάρος με τα χρόνια. Η ένταση, το άγχος και η συναισθηματική πίεση είναι οι κύριες αιτίες των ασθενειών των Καρκίνων.

Μπορεί να έχουν επίπεδο στομάχι αλλά πεπτικά προβλήματα. Μπορεί να είναι επιρρεπείς σε έλκη, σε προβλήματα στη χοληδόχο κύστη, πόνους ή αέρια, ναυτία, και γαστρίτιδα. Επίσης κάνουν υπερκατανάλωση στο κρασί και τα οινοπνευματώδη, τα οποία δεν ανέχονται καλά. Η κατανάλωση αλκοόλ οξύνει τα προβλήματα στο στομάχι, αυξάνει το βάρος και προκαλεί κατακράτηση υγρών στους ιστούς του σώματος.

Το φαγητό τους δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας και τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα. Γιαυτό θα πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους πολύ προσεκτικά, ώστε να διατηρήσουν το πεπτικό τους σύστημα υγιές και το βάρος τους υπό έλεγχο.

Οι Καρκίνοι θα πρέπει να επιδιώκουν πάντοτε την συναισθηματική ισορροπία για μια υγιή ζωή. Το νευρικό σύστημα είναι επίσης σημαντικό για αυτό το ζώδιο. Είναι κοινό να ακούσουμε να μιλάνε για τους Καρκίνους (ειδικά οι γυναίκες) ότι είναι τρελοί, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να θυμούνται ότι οι Καρκίνοι είναι επιρρεπείς σε ανισορροπίες στην χημεία του εγκεφάλου, στη κατάθλιψη, στη παράνοια και αυτό ενισχύει την συναισθηματική ανισορροπία. Έτσι, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη τρελός.

ΛΕΩΝ

Στην ιατρική αστρολογία, Ο Λέων κυβερνά την καρδιά, το πάνω μέρος της πλάτης, τα μάτια, το αίμα, την σπονδυλική στήλη, την αορτή, το μυελό των οστών και τους πνεύμονες.

Οι Λέοντες είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις ή διαταραχές:
Καρδιοπάθεια, πλευρίτιδα, καρδιακά προβλήματα, χαμηλός πόνος στην πλάτη, οσφυαλγία, πυρετοί, ίκτερος, υψηλή αρτηριακή πίεση , υπέρταση, ασθένειες των ματιών, σκολίωση, αλκοολισμός, αφυδάτωση και κτυπήματα.

Η καρδιά είναι συνδεδεμένη με τα ζεστά συναισθήματα, η πλάτη με το θάρρος. Οι Λέοντες προβάλουν τις δύο αυτές ιδιότητες. Είναι ανοικτές προσωπικότητες που δίνουν ολόψυχα τον εαυτό τους στους άλλους και θέλουν να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο.

Οι Λέοντες διαθέτουν ένα πολύ καλό παράστημα, εύπλαστες σπονδυλικές στήλες, και καλό συντονισμό. Είναι συνήθως άριστοι χορευτές και αθλητές. Ωθούν συχνά τον εαυτό τους τόσο πολύ για να κάνουν πράγματα που από την υπερβολική προσπάθεια εξουθενώνονται.

Η πλάτη τους πάσχει περισσότερο από τα άλλα μέρη του σώματος τους. Υπόκεινται επίσης σε πόνους και πιέσεις γύρω από την καρδιά. Όταν κτυπάει η καρδιά του Λέοντα φαίνεται σαν να φτάνει μέχρι τον λαιμό του. Μπορούν και αισθάνονται συνήθως τους παλμούς της μέσα στο κεφάλι τους. Εν τούτοις, οι Λέοντες είναι γνωστοί για τη μακροζωία τους.

Κυβερνήτης του Λέοντα, είναι ο Ήλιος, και έχει συνδεθεί με την καρδιά, την πλάτη, και την σπονδυλική στήλη. Επηρεάζει, επίσης, τη σπλήνα και την ζωτικότητα σε όλο το σώμα του.

Ο Λέων χαρακτηρίζεται από καλή ανάπτυξη, ζωτικότητα και καλή υγεία. Κατά κανόνα, οι Λέοντες ζουν υγιείς ζωές, ωστόσο, πρέπει να μάθουν να προσέχουν κατά τα επόμενα χρόνια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της καρδιακής προσβολής. Απολαμβάνουν την καλή ζωή, και η καλή διατροφή είναι μέρος αυτής.

Τους αρέσει το πλούσιο φαγητό και το καλό κρασί και ευτυχώς έχουν γερά στομάχια, καλή κυκλοφορία, και διατηρούνται πάντα σε φόρμα επειδή είναι ενεργητικοί. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθουν να τρώτε σωστά και να μειώσουν τις λιπαρές τροφές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σύμφωνα με την ιατρική αστρολογία, η Παρθένος είναι το φυσικό έκτο σπίτι, το σπίτι το οποίο αναφέρεται στην υγεία και την ασθένεια. Ως εκ τούτου, αν οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο δουλεύουν ως γιατροί ή νοσοκόμοι, θα πρέπει να ενημερώνονται πάνω στο επάγγελμα τους και να αποφεύγουν τα άρρωστα δωμάτια και νοσοκομεία, γιατί είναι σαν τα σφουγγάρια και απορροφούν οτιδήποτε σχετικά με τη νόσο των ασθενών τους.

Οι Παρθένοι είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις ή διαταραχές:
Κράμπες στα έντερα, κολικούς, υποσιτισμός, διάρροια, δυσκοιλιότητα, περιτονίτιδα, δυσεντερία, καταρροή από τα έντερα και σκωληκοειδίτιδα. Και επειδή ο Ερμής, ο κυβερνήτης της Παρθένου, κυβερνά και το ορθό έντερο, είναι επίσης επιρρεπείς σε προβλήματα του ορθού, δηλαδή, αιμορροΐδες και αιμορραγία από το ορθό.

Η Παρθένος συμβολίζει επίσης το νευρικό σύστημα. Έχουν εξαιρετικά συντονισμένο νευρικό σύστημα, το οποίο τους κάνει διαισθητικούς. Αυτό το ζώδιο μπορεί να ανησυχήσει κυριολεκτικά αν είναι οι ίδιοι άρρωστοι.

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά στην ζωή τους , έχουν την τάση να κλειστούν στον εαυτό τους και το πρόβλημα άμεσα αντανακλάται στο φυσικό τους σώμα και συνήθως στο έντερο. Οι Παρθένοι διαθέτουν ένα περίεργο πεπτικό σύστημα, και υποφέρουν από δυσπεψία, πόνους, αέρια, έλκη, κολίτιδα, και άλλα προβλήματα του εντέρου. Τείνουν να ανησυχούν για την υγεία τους και ορισμένες φορές γίνονται υποχονδριακοί.

Ο πλανήτης Ερμής, ο κυβερνήτης της Παρθένου, έχει κυριαρχία στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και ελέγχει επίσης τις σχέσεις μεταξύ του νου και της λειτουργίας του σώματος. Έχουν λοιπόν ευαίσθητο πεπτικό σύστημα. Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή υγεία και για να διατηρήσουν την ενέργεια. Επιπλέον, τα τρόφιμα δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα πικάντικα, φορτωμένα με σάλτσες ή τηγανητά.

Οι Παρθένοι θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι παίρνουν επαρκείς ποσότητες θειικού καλίου το οποίο είναι απαραίτητο στοιχείο. Μεγάλες πηγές φυσικού θειικού καλίου περιλαμβάνονται στα φύκια και τα μήλα. Το θειικό κάλιο, μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα, και είναι αναγκαίο για τη σύσπαση των μυών. Αυτό το στοιχείο διατηρεί τους πόρους του δέρματος σε καλή κατάσταση. Έλλειψη θειικού καλίου στη διατροφή μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα, απώλεια μαλλιών, έκζεμα, ακμή, και ξηρό, δέρμα και μαλλιά. Η ανεπάρκεια του μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακραία κόπωση και δυσκοιλιότητα.

ΖΥΓΟΣ

Στην ιατρική αστρολογία, Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, τους ουρητήρες, χαμηλά στην πλάτη, την οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης, και το δέρμα.

Οι Ζυγοί είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις ή διαταραχές:
Αλκοολισμός, τοξικομανία, οσφυαλγία, νεφρίτιδα, ακράτεια, έκζεμα, ακμή, διαβήτης, νεφρική ανεπάρκεια, λοίμωξη στην κύστη, λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, προβλήματα στους επινεφρίδιους αδένες, αφροδίσια νοσήματα, προβλήματα στις ωοθήκες.

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν ωραία σπονδυλική στήλη και καμπυλωτούς γλουτούς, ενώ οι άνδρες έχουν καλοσχηματισμένες πλάτες. Κατά κανόνα, οι Ζυγοί έχουν καλή υγεία. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης τους, κυβερνά το δέρμα, τα μαλλιά, και τις φλέβες, καθώς και το λάρυγγα, τα νεφρά, καθώς και την οσφυϊκή περιοχή. Οι Ζυγοί είναι γνωστοί για το ωραίο τους δέρμα και την καλή δομή των οστών. Η ισορροπία είναι το κλειδί για την υγεία τους, μια ισορροπημένη διατροφή, ισορροπία στην εργασία και ισορροπημένες σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους.

Η ζωτικότητα των Ζυγών είναι εξαιρετική και σπάνια είναι άρρωστοι. Πολλοί Ζυγοί αποδεικνύουν μια περίεργη ικανότητα του να είναι σε θέση να ζουν από τη ζάχαρη και το πρόχειρο φαγητό εδώ και χρόνια, χωρίς να παθαίνουν τίποτα. Έχουν μυϊκή δύναμη ανεξάρτητα από την άσκηση. Η αγάπη της ζάχαρης και η παντελής περιφρόνηση της υγείας τους είναι δυνατόν να αναιρεθεί εν τέλει, γιατί τα νεφρά είναι ευαίσθητα σε αυτό το ζώδιο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στην ιατρική αστρολογία, ο Σκορπιός κυβερνά τα ακόλουθα όργανα του σώματος: τα γεννητικά όργανα, την κύστη, την ουρήθρα, και το ορθό. Υπάρχει μια τάση με αυτό το ζώδιο στα αφροδίσια νοσήματα και σε πολύποδες του ορθού.

Οι Σκορπιοί είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις και διαταραχές:
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, προβλήματα της εμμήνου ρήσεως, αιμορροΐδες, κολίτιδα, κήλες, διάρροια, δυσκοιλιότητα, έλκη, προστατίτιδα, λοίμωξη της κύστης, προβλήματα στην μήτρα (ινομυώματα), αδενώδεις εκβλαστήσεις, πολύποδες, άφθονη εφίδρωση, ιγμορίτιδα, ρινική καταρροή, φλεγμονώδεις νόσοι της πυέλου, έντονη μυρωδιά του σώματος, ακμή, παράσιτα, μύκητες Candida, εμμονές.

Οι Σκορπιοί υπόκεινται σε κακή υγεία, που προέρχεται από συναισθηματικές δυσκολίες. Δεν φαίνεται να είναι σε θέση να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, και ως αποτέλεσμα μπορεί να πάσχουν από ψυχική και σωματική εξάντληση.

Ο Πλούτωνας, ο συν-κυβερνήτης του Σκορπιού, μαζί με τον Άρη, συμβάλλει στην αναγεννητική ανάπτυξη των κυττάρων καθώς και την αναζωογόνηση των διανοητικών ικανοτήτων. Η δύναμη αυτού του ζωδίου τον βοηθάει στο να μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις πιο σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή του ασθένειες.

Μια υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τους Σκορπιούς προκειμένου να διατηρηθεί η ενεργητικότητα τους και μια θετική προοπτική στη ζωή. Όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν μια τάση να υπερβάλλουν στο αλκοόλ και να ξεχνάνε το φαγητό, το οποίο με τη σειρά του τους κάνει πιο δυστυχισμένους, απαθείς, και άρρωστους. Ο Σκορπιός έχει πρόβλημα στο χειρισμό του αλκοόλ. Από όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, το αλκοόλ έχει τις χειρότερες και τις πιο άμεσες επιπτώσεις στην εμφάνιση και το δέρμα του Σκορπιού. Είναι τοξικό και εντείνει τα ήδη ασταθή συναισθήματα τους, και οι περισσότεροι Σκορπιοί δεν ξέρουν πώς να πουν όχι σε ένα δεύτερο ποτό.

Το στοιχείο που είναι απαραίτητο για τους Σκορπιούς, είναι το θειικό ασβέστιο, που είναι το πρωταρχικό συστατικό για την ανάπλαση των ιστών και την αντίσταση στα λοιμώδη νοσήματα. Η μύτη, το στόμα, ο φάρυγγας, ο οισοφάγος, τα αναπαραγωγικά όργανα, και το έντερο, έχουν ανάγκη αυτό το στοιχείο για την ομαλή λειτουργία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στην ιατρική αστρολογία, ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς, τους μηρούς, το συκώτι, την περιοχή της σπονδυλικής στήλης, τους σπονδύλους, τα ισχιακά νεύρα, το μηριαίο οστούν, και τις λαγόνιες αρτηρίες. Ο Τοξότης είναι επιρρεπής σε ασθένειες, διαταραχές, και τραυματισμούς σε αυτά τα συγκεκριμένα σημεία και όργανα του σώματος.

Άλλες παθήσεις και διαταραχές αυτού του ζωδίου είναι:
Κινητικά προβλήματα, ισχιαλγία, ρευματισμοί, ηπατικά προβλήματα, ηπατίτιδα, ίκτερος, κυτταρίτιδα (γλουτοί), αθλητικές κακώσεις, ασθένειες του νωτιαίου μυελού, υψηλή αρτηριακή πίεση. Επειδή οι Τοξότες αρέσκονται στον αθλητισμό και τα σπορ, είναι επιρρεπείς σε αθλητικούς τραυματισμούς.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του ζωδίου αυτού τείνουν να έχουν μακριά και καλοσχηματισμένα πόδια. Το περπάτημα είναι η αγαπημένη τους μορφή χαλάρωσης όπως και η άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη γιαυτούς. Αν και συνήθως είναι λεπτοί όσο είναι ακόμα νέοι, με την πάροδο των ετών, έχουν την τάση να παίρνουν βάρος.

Στις γυναίκες το βάρος φαίνεται δυστυχώς να εγκαθίστανται στους γοφούς και τους μηρούς. Έχουν συχνά χρόνιους πόνους στα ισχία και τους μηρούς και μπορεί να είναι ευάλωτοι σε ισχιαλγία και ουρική αρθρίτιδα. Ο πλανήτης Δίας, ο κυβερνήτης του Τοξότη συνδέεται με το ήπαρ και την υπόφυση. Η υπόφυση, ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών και την σωματική ανάπτυξη.

Οι Τοξότες τείνουν να έχουν ευαισθησία στο συκώτι, ιδιαίτερα από υπερβολική χρήση αλκοόλ. Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για τους Τοξότες. Μια κακή διατροφή βαριά σε λίπη, άμυλα, και το αλκοόλ, επιβαρύνει περισσότερο το ευαίσθητο συκώτι του Τοξότη, και καθιστά δυσκολότερο γι ‘αυτούς να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας.

Το στοιχείο που είναι απαραίτητο για τον Τοξότη είναι το διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο ενισχύει το νευρικό σύστημα, διατηρεί τον συνδετικό ιστό εγκεφάλου υγιή και εμποδίζει το μούδιασμα στα δάχτυλα και τα πόδια. Η έλλειψη του ιχνοστοιχείου αυτού μπορεί να οδηγήσει σε λεπτά μαλλιά, θαμπό δέρμα,

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σύμφωνα με την ιατρική αστρολογία, ο Αιγόκερως κυβερνάει τα γόνατα, τα πόδια, και τα οστά. Ως εκ τούτου, οι Αιγόκεροι είναι επιρρεπείς σε ασθένειες, διαταραχές, και τραυματισμούς στα πόδια, στα γόνατα, και τα οστά.

Πιο συγκεκριμένα, είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις και διαταραχές:
Ρευματισμοί, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, τενοντίτιδα, προβλήματα των γονάτων, δερματικές ασθένειες, ξηρότητα των βλεννογόνων, υπογονιμότητα, εύθραυστα νύχια, φακίδες, αβιταμίνωση, κακοσχηματισμένα δόντια και προβλήματα στα ούλα, ανορεξία, δυσκοιλιότητα, προβλήματα στην μήτρα.

Οι γυναίκες Αιγόκεροι συχνά έχουν μια εντυπωσιακή ομορφιά, ειδικά στα οστά του προσώπου τους, πράγμα που τις καθιστά ιδιαίτερα φωτογενείς. Οι Αιγόκεροι είναι γνωστοί για τη μακροζωία τους. Ωστόσο, τα οστά, οι αρθρώσεις και τα γόνατα, μπορεί να είναι ευάλωτα σε ρευματισμούς, αρθριτικά, νευραλγίες, δυσκαμψία στις αρθρώσεις, και ορθοπεδικά προβλήματα.

Ο κυβερνήτης του Αιγόκερου είναι ο πλανήτης Κρόνος και συνδέεται με την χοληδόχο κύστη, τη σπλήνα, τα οστά, το δέρμα και τα δόντια. Το δέρμα τους μπορεί να είναι ξηρό και ευαίσθητο. Τα οινοπνευματώδη ποτά μπορεί να αδειάσουν την ενέργεια τους γιατί έχουν πρόβλημα με την κατανάλωση οινοπνεύματος.

Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες και ασβέστιο είναι απαραίτητη για τον Αιγόκερω, για να κρατήσει τα οστά, το δέρμα και τα δόντια σε καλή κατάσταση.. Έχουν την τάση να κάνουν πράγματα που υπερβαίνουν τα όρια τους και παθαίνουν συχνά υπερκόπωση, παραλείπουν γεύματα, και τρώνε συνήθως ένα μεγάλο γεύμα. Θα πρέπει να περιορίσουν τα πικάντικα γεύματα, που τους αρέσουν πολύ, καθώς μπορεί να προκαλέσουν εντερικές διαταραχές.

Το στοιχείο των Αιγόκερων είναι το φωσφορικό ασβέστιο, το οποίο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των οστών και βοηθά στη σύνθεση του σκελετού. Έλλειψη φωσφορικού ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα, παραμορφωμένα οστά, κύρτωση της σπονδυλικής στήλης, διαταραχές στα δόντια και πόνους στις αρθρώσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στην ιατρική αστρολογία, ο Υδροχόος κυβερνά τις κνήμες και τους αστραγάλους και έτσι οι Υδροχόοι είναι επιρρεπείς σε παθήσεις των αστράγαλων και των κνημών.

Όμως, ο Υδροχόος είναι επιρρεπής και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις που περιλαμβάνουν τα εξής:
Αναιμία, νευρική ευαισθησία, σπασμοί των μυών, δηλητηρίαση στο αίμα, ανεπάρκεια στο αίμα, πρήξιμο των αστραγάλων, φλεβίτιδα, αδύναμη καρδιά, ρευματισμοί, κρύα άκρα, κούραση, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ψυχικές ασθένειες, εθισμούς.

Οι Υδροχόοι έχουν ζωτική δύναμη που όμως εύκολα μπορεί να εξαντληθεί μέσω της υπερβολικής χρήσης του υπολογιστή και άλλων ηλεκτρομαγνητικών συσκευών ή η έκθεση σε λαμπτήρες φθορισμού. Γενικά, είναι υγιείς και σπάνια αρρωσταίνουν. Όταν όμως γίνεται αυτό, τα προβλήματα τους είναι συχνά ακατανόητα και δύσκολα να εντοπιστούν.

Το νευρικό τους σύστημα χρειάζεται ξεκούραση. Επίσης, πρέπει να φροντίζουν το κάτω μέρος των ποδιών τους και τους αστραγάλους που είναι περιοχές πολύ επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αστράγαλοι έχουν νευρικές απολήξεις, που συνδέονται στις γυναίκες με τις ωοθήκες και τη μήτρα και στους άντρες με τον προστάτη και τους όρχεις και ως εκ τούτου, τραυματισμοί στους αστράγαλους μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την υγεία των σεξουαλικών αναπαραγωγικών οργάνων και των αδένων.

Οι Υδροχόοι χρειάζονται μια υγιεινή διατροφή για να διατηρήσουν τη ζωτικότητα και το βάρος τους σε τέλειο επίπεδο. Η ζωή που συνήθως κάνουν τους αφήνει λίγο χρόνο για ισορροπημένα γεύματα γιαυτό και συχνά τρώνε λάθος πράγματα.

Το στοιχείο που είναι απαραίτητο για τους Υδροχόους είναι το χλωριούχο νάτριο, το οποίο είναι το κοινό επιτραπέζιο αλάτι. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι θα πρέπει να καταναλώνουν αλάτι σε μεγάλο βαθμό. Αυτό μόνο θα οδηγήσει σε φούσκωμα, νεφρικές διαταραχές, σκλήρυνση των αρτηριών, και προβλήματα στο κυκλοφορικό.

ΙΧΘΥΣ

Στην ιατρική αστρολογία, οι Ιχθύς κυβερνούν τα πόδια, τα δάχτυλα, την υπόφυση, και το λεμφικό σύστημα.

Οι Ιχθύς είναι επιρρεπείς στις ακόλουθες παθήσεις και διαταραχές:
Αρθρίτιδα, προεκλαμψία, λέμφωμα, πρησμένα πόδια, ακμή, λεμφοίδημα, λευχαιμία, δερματίτιδα, υπνηλία, πόνους στα πόδια, αδυναμία και ατονία, οίδημα, παχυσαρκία, υπερφαγία, κατάθλιψη, υπερβολική σεξουαλικότητα, φαγούρα, βλεννώδεις απορρίψεις.

Λόγω της αγάπη τους για το καλό φαγητό και την εύκολη ζωή, οι Ιχθύς υπόκεινται σε ουρική αρθρίτιδα και πρήξιμο των ποδιών. Από όλα τα ζώδια, κανένα άλλο δεν είναι πιο επιρρεπές σε εξαρτήσεις από τους Ιχθύς. Δεν πρέπει ποτέ να πίνουν ή να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, διότι μπορεί να τους γίνει συνήθεια. Αυτό το κάνουν, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την πραγματικότητα, ειδικά αν αυτή η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Αυτό το ζώδιο τείνει επίσης να κοιμάται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Οι περισσότεροι Ιχθύς κοιμούνται για να ξεφύγουν από στρες και τις δουλειές τους και ο ύπνος μπορεί να είναι ένα καταφύγιο για αυτά τα πλάσματα. Επίσης, ανταποκρίνονται καλά στις ολιστικές θεραπείες, δηλαδή την ομοιοπαθητική, την ρεφλεξολογία, την εξισορρόπηση τσάκρα, την υπνοθεραπεία.

Η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης είναι έντονες και είναι ευάλωτοι σε κρυολογήματα και κατακράτηση υγρών στο σώμα. Οι Ιχθύς είναι ευαίσθητοι, συναισθηματικοί και η ασθένεια μπορεί συχνά να έχει συναισθηματική βάση. Ο Ποσειδώνας, ο κυβερνήτης πλανήτης των Ιχθύων, επιδρά στο νευρικό σύστημα και ειδικά στον θάλαμο του εγκεφάλου.

Ο θάλαμος είναι το τμήμα του εγκεφάλου που μεταδίδει ερεθίσματα προς τα αισθητήρια όργανα. Τους ελκύει η υπερβολή στο φαγητό και το ποτό και να κάθονται μέχρι αργά το βράδυ. Με ελάχιστη φροντίδα, μια καλά ισορροπημένη διατροφή, μέτρια άσκηση και ανάπαυση μπορούν να αισθάνονται νεότεροι από ό, τι είναι και να διατηρούν την καλή τους εμφάνιση ως τα βαθιά γεράματα.

Το στοιχείο των Ιχθύων είναι το φωσφορικό σίδηρο, το οποίο είναι η λήψη σιδήρου. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Η αιμοσφαιρίνη είναι το βασικό στοιχείο για τα ερυθρά αιμοσφαίρια, και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες σε άλλα κύτταρα του σώματος. Η έλλειψη σιδήρου στο σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, φλεγμονές, και προβλήματα στην καρδιά.

www.tuned.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους
Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση