10 αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που θα σας διατηρήσουν ζωντανούς!

Η καλή υγεία και η ποιοτική μακροζωία, απαιτούν απλές, αλλά συστηματικές καθημερινές αλλαγές στη ζωή μας οι οποίες μπορεί να επαρκούν για να θεραπευτούμε

Η καλή υγεία και η ποιοτική μακροζωία, απαιτούν απλές, αλλά συστηματικές καθημερινές αλλαγές στη ζωή μας οι οποίες μπορεί να επαρκούν για να θεραπευτούμε αλλά και για να διατηρήσουμε ολιστικά την υγεία μας.

1. Κάντε περισσότερο σεξ
Το σεξ έχει πολλά προφανή οφέλη για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσει την πίεση.

Advertisment

2. Κρατήστε τα δόντια σας καθαρά
Ο διαβήτης, η γέννηση παιδιών χαμηλού βάρους και καρδιακές νόσοι έχουν όλες συνδεθεί με την υγεία του στόματος. Ακόμη και οι καρδιακές προσβολές έχουν συνδεθεί με την κακή στοματική υγιεινή.

3. Χρησιμοποιήστε τον ήλιο
Μια μικρή ηλιοθεραπεία είναι καλή για τη διάθεσή σας και επιτρέπει στον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας μας.

4. Πίνετε λιγότερο
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει καλό για την υγεία, αν και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ποτό ή δύο την ημέρα θα μπορούσε να είναι κάτι που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι, όχι όμως απαραίτητα ότι τα ποτά είναι η αιτία της καλής υγείας τους. Και αν πίνετε παραπάνω από δύο ποτά την ημέρα, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος ηπατικών βλαβών, καθώς και ανάπτυξης Διαβήτη.

Advertisment

5. Πλύνετε τα χέρια σας
Το πλύσιμο των χεριών παραμένει η καλύτερη πρόληψη κατά της γρίπης και πολλές άλλες ασθένειες.

6. Ξεκουραστείτε
Η σοβαρή έλλειψη ύπνου – λιγότερο από έξι ή επτά ώρες κάθε βράδυ – έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης, παχυσαρκίας, διαβήτη και καρκίνου. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να συμβάλει σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και εργασιακών τραυματισμών.

7. Διαλογιστείτε
Σχεδόν κάθε ασθένεια στο σώμα ξεκινά ή επιδεινώνονται από τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης που είναι αυξημένα σε άτομα που δεν έχουν την ικανότητα να ηρεμούν τις σκέψεις και το μυαλό τους. Μάθετε πώς μπορείτε να χαλαρώσετε και διαλογιστείτε σε καθημερινή βάση.

8. Μην αφήνετε το στρες να σας κυριεύει
Το άγχος σκοτώνει. Προκαλεί φθορά σε όλα, από τα ούλα μέχρι την καρδιά και μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε μια σειρά από ασθένειες, από το κρυολόγημα μέχρι τον καρκίνο.

9. Άσκηση
Ξανά και ξανά, οι μελέτες βρίσκουν μια σειρά από οφέλη στην άσκηση, καιόχι μόνο για το σώμα: Μπορεί να αυξήσει τις μαθησιακές επιδόσεις των παιδιών και των ενηλίκων τονώνοντας το μυαλό. Η άσκηση κάνει τα οστά πιο ισχυρά και ανακουφίζει από πολλούς τύπους χρόνιου πόνου. Η τακτική άσκηση έχει ακόμα συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Βρείτε τον τύπο της άσκησης που σας ταιριάζει και ασκηθείτε 20 με 30 λεπτά τη μέρα.

10. Καλύτερη διατροφή
Επιλέξτε πραγματικά τρόφιμα αντί για ζαχαρούχα που απλά περιέχουν ίχνη πραγματικών τροφίμων. Μαγειρέψτε στο σπίτι αντί να τρώνε fast food και επεξεργασμένα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, χρησιμοποιήστε μπαχαρικά και καλή ποιότητας λάδια, όπως το ελαιόλαδο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση