Όσο καλύτερα φροντίζετε το ανοσοποιητικό σας τόσο καλύτερα φροντίζει κι αυτό εσάς

Ο Δρ Barnett Kramer του ΝΙΗ 12 λέει ότι όσο καλύτερα φροντίζετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τόσο καλύτερα θα φροντίσει και αυτό εσάς. Ένας

Ο Δρ Barnett Kramer του ΝΙΗ 12 λέει ότι όσο καλύτερα φροντίζετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τόσο καλύτερα θα φροντίσει και αυτό εσάς. Ένας τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας σε μαστογραφίες και άλλες πηγές ιονίζουσας ακτινοβολίας. (Διαβάστε: Μαστογραφία, η μεγάλη απάτη) Αλλά μπορείτε επίσης να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με καλή διατροφή και σωστές επιλογές στον τρόπο ζωής σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι με το να αυξήσετε το επίπεδο της βιταμίνης D .

Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός μαχητής ενάντια στον Καρκίνο

Η βιταμίνη D, μια στεροειδής ορμόνη που επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο στο σώμα σας, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς φυσικούς μαχητές ενάντια στον καρκίνο. Οι υποδοχείς που ανταποκρίνονται στην βιταμίνη D έχουν βρεθεί σχεδόν σε κάθε είδος ανθρώπινων κυττάρων, από τα οστά έως τον εγκέφαλό σας. Το συκώτι σας, τα νεφρά και άλλοι ιστοί μπορούν να μετατρέψουν τη βιταμίνη D στο αίμα σας σε καλσιτριόλη, η οποία είναι η ορμονική ή η ενεργοποιημένη έκδοση της βιταμίνης D. Τα όργανα σας την χρησιμοποιούν στη συνέχεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

Advertisment

Η βιταμίνη D είναι πραγματικά σε θέση να εισχωρήσει στα καρκινικά κύτταρα και να πυροδοτήσει την σκανδάλη της απόπτωσης , ή του θανάτου του καρκινικού κυττάρου. Όταν, ο JoEllen Welsh ένας ερευνητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Albany, έβαλε μια ισχυρή μορφή ενέσιμης βιταμίνης D σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του μαστού, οι μισοί από τους όγκους συρρικνώθηκαν και πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες. Η βιταμίνη D δούλεψε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για την θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, όπως το τοξικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού το Tamoxifen , χωρίς όμως καμία από τις αρνητικές παρενέργειες και με πολύ μικρότερο κόστος.

Συνιστώ ότι πρέπει κάποιος να διασφαλίσει τα επίπεδα της βιταμίνης D να είναι 70 έως 100ng/ml αν έχετε λάβει μια διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό με την άμεση, ασφαλή έκθεση στο υπεριώδες φως, ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, με τη λήψη από το στόμα ενός συμπληρώματος βιταμίνης D3. Η βιταμίνη D γνωρίζω ότι λειτουργεί συνεργικά με κάθε θεραπεία του καρκίνου, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι έρευνες έδειξαν και κάποιους άλλους φυσικούς μαχητές ενάντια στον καρκίνο του μαστού και είναι οι ακόλουθοι :

-Τρώτε άφθονα φρέσκα, ολόκληρα, βιολογικά λαχανικά και ειδικά λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, αποφεύγοντας όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και ελαχιστοποιώντας την ζάχαρη, τα δημητριακά και τα αμυλούχα τρόφιμα.

Advertisment

 

-Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

-Οι καλύτερες πηγές της είναι οι οργανικοί κρόκοι αυγών, το νωπό γάλα, το βούτυρο, το βόειο κρέας και το συκώτι κοτόπουλου (εάν έχει εκτραφεί με βιολογικό γρασίδι)

-Η κουρκουμίνη (η δραστική ουσία στην κιτρινόριζα) είναι ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα, ανασταλτικά όγκων.

-Το Μάυρο κοχόζ, η αρτεμισινίνη, το πράσινο τσάι, τα φύκια, τα σταυρανθή λαχανικά και το έλαιο νυχτολούλουδου, συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

-Αφθονη καθημερινή άσκηση.

 

Σε περίπτωση που έχετε διαγνωστεί με πρώιμο στάδιο καρκίνου του μαστού, πάντα να παίρνετε μια δεύτερη γνώμη-και, ενδεχομένως, και μια τρίτη και μια τέταρτη. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη θεραπεία, και οπωσδήποτε πριν αποφασίσετε να υποβληθήτε σε εγχείρηση ή χημειοθεραπεία, βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα της βιοψίας σας έχουν εξεταστεί από έναν ειδικό του μαστού που είναι γνώστης και έμπειρος σε αυτόν τον τομέα.

Η πλειοψηφία του καρκίνου του μαστού μπορεί να προληφθεί. Αλλά αν σας χτυπήσει, δεν χάνουμε την ελπίδα! Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε τις δικές σας ισχυρές θεραπευτικές ικανότητες του σωματός σας.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μικροβίωμα εντέρου: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά μας
Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Επιστήμονες εντόπισαν γονίδιο που προστατεύει τον εγκέφαλο από το Αλτσχάιμερ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση