Ζώα και Ανθρώπινη Αύρα

Η θετική επίδραση της παρουσίας των ζώων στην ανθρώπινη αύρα Ο άνθρωπος, από την στιγμή που δημιούργησε τις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες, συνέδεσε την ύπαρξη

Η θετική επίδραση της παρουσίας των ζώων στην ανθρώπινη αύρα

Ο άνθρωπος, από την στιγμή που δημιούργησε τις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες, συνέδεσε την ύπαρξη του με αυτή των ζώων και πολλά τα εξημέρωσε ώστε να τον βοηθήσουν στην καθημερινότητα και τις εργασίες που χρειάζονταν να γίνουν. Κατανόησε άμεσα πως είχαν δυνατότητες που ο ίδιος δεν διέθετε και πως είχαν και αυτά ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση, μάλιστα κάποια έδειχναν να είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία. Έτσι έγιναν σιγά σιγά αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του όχι μόνο σαν βοήθεια στις αγροτικές δουλειές αλλά και σαν παρέα, σαν μέλη της ίδια της οικογένειας που δημιουργήσε.

Advertisment

Τα ζώα αγαπήθηκαν τόσο που έγιναν σύντροφοι, σύμβουλοι και προστάτες σε πολλές κοινωνίες, με τους Σαμάνους να έρχονται πιο κοντά στα ζώα-τοτέμ και να γειώνουν στο ανθρώπινο επίπεδο τα χαρακτηριστικά τους. Κάθε φυλή είχε το δικό της ζώο που την προστάτευε, ενώ παρατηρούσαν με προσοχή τις κινήσεις των πουλιών ώστε να ανιχνεύσουν τον καιρό αλλά και σημάδια που η Φύση έστελνε. Λέγεται πως οι δυνατότεροι Μάγοι-Γιατροί μπορούσαν να πάρουν την μορφή όποιου ζώου ήθελαν και να φέρουν έτσι μηνύματα στου ανθρώπους τους. Τα ζώα θεωρούντο μεγάλοι μύστες της Φύσης, που έφεραν μέσα τους πληροφορίες από όλα τα επίπεδα, και ειδικά από την Γη, αλλά και από τους κόσμους που ο άνθρωπος δεν μπορούσε ακόμα να νιώσει ότι υπάρχουν. Κάθε ζώο κατείχε τις δικές του ποιότητες και ιδιότητες, και όλες μαζί μπορούσαν να ταιριάξουν στον ανθρώπινο ψυχισμό με διαφορετικό τρόπο. Για αυτό και ο κάθε άνθρωπος λέγεται πως έχει τα δικά του ζώα-προστάτες που σηματοδοτούσαν ποιά στοιχεία μέσα του είναι περισσότερο ενεργά, ποιές προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει αλλά και ποιές είναι οι ξεχωριστές του δυνάμεις.

Για όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα ζώα έλαβαν αγάπη και σεβασμό από τους ανθρώπους, γίνοντας ένα μαζί του αλλά και του έδωσαν πίσω επίσης αγάπη και φροντίδα όταν την χρειάστηκε. Πλέον είναι τέτοια η σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το ζωϊκό βασίλειο, που η ανθρώπινη αύρα επηρεάζεται πολύ από αυτή των ζώων και το αντίθετο!

Όλα σχεδόν τα ζώα δίνουν πολή θετικότητα στον άνθρωπο, ενισχύουν την δύναμη της αύρας και βοηθάνε σε περίπτωση που έχει πέσει λίγο η δύναμη της, ώστε να επανέλθει σε καλύτερο επίπεδο. Ένα πολύ όμορφο χαρακτηριστικό της αύρας των ζώων είναι πως απορροφούν την όποια αρνητικότητα έχει μαζέψει το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου και την διασπείρουν, ώστε να μην μείνει πάνω του και τον βλάψει. Λειτουργούν δηλαδή σαν ενεργειακοί καθαριστές και μετατροπείς, με αυτό να έχει πολλά σημαντικά οφέλη πάνω στην δονητική ανθρώπινη συχνότητα.

Advertisment

Παράλληλα είναι τόση η αγάπη που τα ζώα διαθέτουν, ώστε όταν και εμείς τα αγαπάμε μπορούν να μας φορτίσουν με τόση θετικότητα ώστε να βρούμε ανακούφιση και παρηγοριά, ειδικά όταν μέσα μας βιώνουμε θλίψη και στεναχώρια. Τα ζώα λαμβάνουν την αγάπη από τον άνθρωπο και του την δίνουν πίσω πολλαπλάσια, χωρίς κόμπους και εμπόδια. Είναι αυτή η αγνή αγάπη που νιώθουν που ενισχύει και την διαίσθηση τους, για αυτό και αν πάθουμε κάτι κακό και δεν είναι κοντά μας μπορούν να το νιώσουν και να υποφέρουν-ειδικά τα σκυλιά, τα οποία δένονται πάρα πολύ με τον άνθρωπο και συνδέονται με την αύρα του πολύ έντονα. Είναι εξίσου υπέροχο το γεγονός ότι τα ζώα μπορούν να μυρίσουν την ατομική οσμή που έχει η αύρα του καθενός μας από μακρυά, και έτσι να καταλάβουν και να ξεχωρίσουν τον άνθρωπο που τα φροντίζει από αρκετή απόσταση, ακόμα και εάν δεν τον έχουν δει να έρχεται! Το σημαντικό όμως είναι ότι είναι τόσο δεμένα μαζί μας-και δεν εννοούμε μόνο τις γάτες και τους σκύλους- που θα προσπαθήσουν να θεραπεύσουν τον πόνο αλλά και την αρρώστια μας, και θα βρίσκονται κοντά μας, το καθένα με την δική του παρουσία και δύναμη ώστε να μην νιώθουμε μόνοι. Είναι σαν να αναγνωρίζουν πως χωρίς αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει υγεία, και για αυτό προσπαθούν να φέρουν αυτή την ισορροπία στον κόσμο.

Τα ζώα βλέπουν και τιμούν την ανθρώπινη εσωτερική καλοσύνη και ομορφιά, για αυτό και όταν βιώσουν αυτές τις ποιότητες από έναν άνθρωπο συνεχίζουν να είναι κοντά του, να τον αγαπάνε και να τον προστατεύουν με όση θετικότητα έχουν μέσα τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πιστών ζώων που παρέμειναν κοντά στο αφεντικό τους ακόμα και όταν πλέον αυτό δεν ήταν εν ζωή. Η αγάπη που λαμβάνουν τα τρέφει τόσο βαθιά που είναι σαν να τους αφήνει ένα ανεξίτηλο θετικό σημάδι στην ψυχούλα τους, ένα σημάδι που μόνιμα τα οδηγεί στην πηγή της αγάπης. Ας τιμήσουμε και εμείς την ύπαρξη τους με το να τους δίνουμε αληθινή φροντίδα,να τιμούμε την υπόσταση τους αλλά και να τα βλέπουμε σαν ψυχές που αλληλεπιδρούν μαζί μας και έχουν αγνότητα μέσα τους.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση