,

Τα αντιβιοτικά δεν είναι σε θέση πλέον να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες

Οι δυνατότητες των αντιβιοτικών έχουν εξαντληθεί. οι ιοί καθίστανται όλο και πιο ανθεκτικοί και η συνήθεις μέθοδοι θεραπείας δεν είναι πλέον αποτελεσματικές. Οι επιστήμονες

Οι δυνατότητες των αντιβιοτικών έχουν εξαντληθεί. οι ιοί καθίστανται όλο και πιο ανθεκτικοί και η συνήθεις μέθοδοι θεραπείας δεν είναι πλέον αποτελεσματικές. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι, αν δεν βρεθούν νέα φάρμακα, μπορεί να επέλθει οικουμενική καταστροφή. Σήμερα οι εμπειρογνώμονες όλου του κόσμου αναπτύσσουν νέες τροποποιήσεις αντιβιοτικών και προσπαθούν να αυξήσουν τη δραστικότητά τους. Ωστόσο προς το παρόν όλες οι προσπάθειες είναι μάταιες. Τα βακτήρια έμαθαν να προσαρμόζονται σε όλα, λέει ο εμπειρογνώμονας φαρμακολόγος Νικολάι Μπεσπάλοφ: – Οποιοσδήποτε μικροοργανισμός με την πάροδο του χρόνου αποκτά ορισμένη αντοχή στα αντιβιοτικά και σε οποιεσδήποτε άλλες ουσίες, που επηρεάζουν τη δραστηριότητά τους. Γι΄αυτό ορισμένοι μικροοργανισμοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσαρμογής παράγουν ουσίες, που καταστρέφουν τα αντιβιοτικά. Την εποχή της η πενικιλίνη χρησιμοποιούταν πλατιά και έσωσε πάρα πολλές ζωές – ήταν το πρώτο αντιβιοτικό στον κόσμο, όμως σήμερα δεν χρησιμοποιείται καθόλου, γιατί έγινε αναποτελεσματική.

Ωστόσο στις νέες συνθήκες δεν προσαρμόζονται μόνο τα βακτήρια. Η ανοσία του ανθρώπου και αυτή με την πάροδο του χρόνου καθίσταται πιό ανθεκτική στις λοιμώξεις και τους ιούς. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται πόλεμος μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των βακτηρίων και συνεχίζεται εδώ και πολλά δισεκατομμύρια χρόνια.
Προς το παρόν η ανθρωπότητα νικά τους μικροοργανισμούς, όμως δεν αποκλείεται ότι μια μέρα οι ασθένειες του μακρινού παρελθόντος θα επιστρέψουν με νέα μορφή, θεωρεί ο Νικολάι Μπασπάλοφ:
Η πιθανότητα ότι αυτές οι ασθένειες θα επιστρέψουν εξακολουθεί να υπάρχει, διότι, π.χ., οι ασθενείς που πέθαιναν από την πανούκλα, θάβονταν σε ειδικά νεκροταφεία. Στη Ρωσία, μετά τη δεκαετία του ΄90, και σε άλλες χώρες του κόσμου σταμάτησαν να παρακολουθούν αυτούς τους τάφους. Τους πλημμύριζαν, τους όργωναν και τους κατάστρεφαν.

Advertisment

Δεν αποκλείεται ότι αυτά τα μικρόβια μπορούν να βγουν από τους τάφους και να εξαπλωθούν στην πέριξ περιοχή. Εν πάση περιπτώσει, αυτά τα στελέχη είναι αποθηκευμένα σε εργαστήρια. Δεν αποκλείεται ότι, ως αποτέλεσμα ενός λάθους, ή μιας τρομοκρατικής ενέργειας, ή για άλλους λόγους, όλα θα απελευθερωθούν.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι έμαθαν να θεραπεύουν τις περισσότερες επικίνδυνες ασθένειες. Για παράδειγμα, για την προστασία από την πανούκλα και την ευλογιά, την επανεμφάνιση των οποίων προβλέπουν μερικοί επιστήμονες, είναι απαραίτητο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός, είναι πεπεισμένη η ειδικός στον τομέα της φαρμακευτικής αγοράς Ελένα Βόλσκαγια.

– Η πανούκλα και η ευλογιά είναι ασθένειες, κατά των οποίων το κύριο όπλο δεν είναι τα αντιβιοτικά, άλλα ο εμβολιασμός. Εάν οι γονείς εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ο μαζικός εμβολιασμός θα αποκλείσει εκατό τοις εκατό την εμφάνιση αυτών των ασθενειών.
Ωστόσο τα εμβόλια μπορούν να προστατέψουν τον άνθρωπο μόνο από τις ήδη γνωστές ασθένειες. Για να προετοιμαστεί έγκαιρα ένα εμβόλιο εναντίον κάποιων νέων ιών, χρειάζονται τεράστια χρηματικά ποσά και πολλά χρόνια κλινικών ερευνών.

Advertisment

Οι εμπειρογνώμονες της “Φωνής της Ρωσίας” επισημαίνουν ότι σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση εξαρτάται και από τον ίδιο τον άνθρωπο. Και εισηγούνται να αυξάνει ο άνθρωπος την προσωπική του ανοσία. Ο υγιής οργανισμός είναι πιό ανθεκτικός στους ιούς.
Εκτός αυτού, αμέσως μετά τις πρώτες ενδείξεις της νόσου πρέπει να αποτείνεται στο γιατρό. Ακόμη και οι πιο επικίνδυνες ασθένειες μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά στο αρχικό στάδιο.

prisonplanet

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η στάση πριν τον ύπνο που καταπολεμά τον πόνο στον αυχένα και την αϋπνία (βίντεο)
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά μας
Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση