, ,

Όταν ένα Pet Shop χαρίζει ζώα από καταφύγια

Στην Ελλάδα πολλοί μπερδεύουν τη ζωοφιλία με την αγορά σκύλων “ράτσας” -συχνά προερχόμενων από παράνομα puppy mills των Βαλκανίων-και τη διατήρηση μη στειρωμένων ζώων

Στην Ελλάδα πολλοί μπερδεύουν τη ζωοφιλία με την αγορά σκύλων “ράτσας” -συχνά προερχόμενων από παράνομα puppy mills των Βαλκανίων-και τη διατήρηση μη στειρωμένων ζώων που αναπαράγονται ανεξέλεγκτα επιτείνοντας το οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα των αδέσποτων στους δρόμους.

Ένα pet shop στη Βραζιλία αποφάσισε να αντικαταστήσει τα σκυλιά ράτσας στις “προθήκες” του με αδέσποτα ζώα που είχαν γλυτώσει από τις σκληρές συνθήκες του δρόμου και φιλοξενούνταν σε καταφύγια.

Advertisment

Ειδικότερα, η βραζιλιάνικη φιλοζωική οργάνωση Quatro Patinhas (Τέσσερις Πατούσες) σε συνεργασία με τους υπευθύνους του καταστήματος American Pet στο Ρίο ντε Τζανέιρο τοποθέτησε αδέσποτα κουτάβια και γατάκια που δεν ανήκαν σε κάποια συγκεκριμένη ράτσα χωρίς να ενημερώσει τους πελάτες. Οι πελάτες ήταν ενθουσιασμένοι και ρωτούσαν τι είναι αυτά τα όμορφα σκυλάκια και γατάκια. Όταν έμαθαν ότι δίνονται δωρεάν έμειναν έκπληκτοι.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά αν ένα ζώο είναι καθαρόαιμο ή όχι. Αυτό που μετράει είναι η αγάπη που έχει ανάγκη να λάβει», δήλωσε η πρόεδρος της οργάνωσης Κριστιάν Γκαρόϊ.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αλλάξει η λανθασμένη νοοτροπία πολλών πολιτών απέναντι στα ζώα των καταφυγίων και να προωθηθεί η υιοθεσία τους.

Advertisment

Μάλιστα, ορισμένα pet shops έχουν σταματήσει εντελώς την πώληση ζώων. Σε κατάστημα του Ομάν μετέτρεψαν τον χώρο με τα γυάλινα κλουβιά των ζώων προς πώληση σε χώρο καλλωπισμού και ανήρτησαν ανακοίνωση που πρότεινε στους πελάτες τους να υιοθετήσουν ένα στειρωμένο ζώο από φιλοζωική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του pet shop Creatures στο Μουσκάτ του Ομάν, Ντιγιάμπ Χαμέντ Αλ Ζακουάνι, αποφάσισε να σταματήσει την πώληση ζώων στο κατάστημά του, όταν η κόρη του επισήμανε ότι βλέπει πολλά αδέσποτα ζώα στους δρόμους. Προχώρησε σε αυτή την ενέργεια παρότι υπολόγισε ότι θα χάσει το 25% του τζίρου του.

Στον Καναδά, μεγάλη αλυσίδα με καταστήματα σε 18 περιοχές αποφάσισε να μην πουλά πλέον ζώα. Στις ειδικές εγκαταστάσεις τους πλέον φιλοξενούν αδέσποτα ζώα προς υιοθεσία.

Επίσης, ο δήμος του Τορόντο έχει απαγορεύσει την πώληση ζώων από pet shop εκτός εάν αυτά προέρχονται από καταφύγια αδέσποτων, φιλοζωικές οργανώσεις ή ιδιώτες που τα έχουν σώσει από το δρόμο.

www.econews.gr

~

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)
Το προσδόκιμο ζωής των κατοικιδίων αυξάνεται. Και υπάρχει λόγος για αυτό...
Τα σκυλιά «ανιχνεύουν» την αρνητική ενέργεια| Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση