Απόσπασμα από το βιβλίο του διακεκριμένου επιστήμονα Dr Bruce H. Lipton «Το Φαινόμενο του Μήνα του Μέλιτος» που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Link Media
Με δεδομένη τη φύση της κβαντικής φυσικής, ο ορισμός της αγάπης -ο ορισμός του «Για πάντα ευτυχισμένοι»- είναι η ενισχυτική συμβολή, ή αλλιώς οι καλές δονήσεις. Οι καλές δονήσεις είναι ο τρόπος της φύσης να μας πει πως είμαστε στο κατάλληλο μέρος ή με το κατάλληλο πρόσωπο. Και μόνο η παρουσία στον ίδιο χώρο με κάποιον που βρίσκεται σε αρμονία μαζί σου, σε γεμίζει ενέργεια. Μαζί, παράγετε κυματισμούς υψηλότερης ενέργειας.
Advertisment
Αντίθετα, η καταστρεπτική συμβολή ή αλλιώς οι κακές δονήσεις, είναι ο τρόπος της φύσης να μας προειδοποιήσει για πιθανές εκθέσεις σε κινδύνους. Οι κακές δονήσεις σε μια σχέση μπορεί να είναι ένα «καμπανάκι» από το νευρικό σου σύστημα, που σου λέει ότι περνάς το χρόνο σου με τον λάθος άνθρωπο. Μια ενεργειακά δυσαρμονική σχέση, συνήθως συνοδεύεται από καυγάδες, φωνές και αντεγκλήσεις – ακόμη και η παρουσία του άλλου προσώπου στον ίδιο χώρο μαζί σου σε καταθλίβει.
Όταν λοιπόν, υπάρχει «διεμπλοκή» (ορολογία της κβαντικής φυσικής) με την ενέργεια κάποιου άλλου, θέλετε η συμβολή να είναι ενισχυτική (καλές δονήσεις), όχι καταστρεπτική (κακές δονήσεις), θέλετε η αλληλεπίδραση να αυξάνει την ενέργεια σας, όχι να την μειώνει. Τώρα που αντιλαμβάνεστε την επιστημονική εξήγηση πίσω από ένα φαινόμενο που, αναμφίβολα, έχετε παρατηρήσει και οι ίδιοι -ότι κάποιοι άνθρωποι σας αναζωογονούν, ενώ κάποιοι άλλοι σας εξαντλούν- ελπίζω να το εφαρμόσετε στην πράξη και να φροντίζετε ώστε ο περίγυρος σας να αποτελείται από ανθρώπους που ενισχύουν την ενέργεια σας.
Παρεμπιπτόντως, όπως διαπίστωσαν οι Κινέζοι πολύ πριν οι κβαντικοί φυσικοί ανακαλύψουν την επίδραση της μη υλικής φύσης του Σύμπαντος, μπορείτε επίσης να αυξήσετε την ενέργεια σας, με το να περιτριγυρίζεστε από διάφορα «υλικά» αντικείμενα. Τα υλικά αντικείμενα εκπέμπουν ενέργεια ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Το «Φενγκ Σούι», που έχει τις ρίζες του στην κινέζικη αστρονομία, ισορροπεί τη διάταξη των υλικών αντικειμένων στον περιβάλλοντα χώρο μας, με τρόπο τέτοιο ώστε να εναρμονίζεται με την ενέργεια μας, ενισχύοντας επομένως το «τσι» (ενέργεια).
Advertisment
Για το Δυτικό μυαλό μια τέτοια σκέψη ίσως μοιάζει παράδοξη, όμως, ακόμη κι αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, και εσείς οι ίδιοι έχετε ήδη αντιληφθεί τη σημασία του.