,

Καταθέτουν στην τράπεζα «καλές πράξεις» και κερδίζουν

Ένα ιδιότυπο τραπεζικό κατάστημα άνοιξε πρόσφατα στην πόλη Γιανζί της Κίνας, με πελάτες κυρίως μικρά παιδιά, τα οποία σπεύδουν να καταθέσουν τις καλές πράξεις

Ένα ιδιότυπο τραπεζικό κατάστημα άνοιξε πρόσφατα στην πόλη Γιανζί της Κίνας, με πελάτες κυρίως μικρά παιδιά, τα οποία σπεύδουν να καταθέσουν τις καλές πράξεις τους.

Ήδη, σε διάστημα 15 ημερών, περισσότερα από 600 παιδιά – καταθέτες «καλών πράξεων», επισκέφτηκαν την τράπεζα. Αν και σε πολλές πόλεις της Κίνας έχουν ανοίξει παρόμοιες τράπεζες, εκείνη της πόλης Γιανζί έγινε πολύ γρήγορα, εξαιρετικά δημοφιλής. Καταθέτοντας τις καλές πράξεις τους, οι μικροί και όχι μόνο, πελάτες της τράπεζας αυτής, κερδίζουν πόντους που εξαργυρώνονται σε διάφορα δώρα, όπως δωρεάν περιποίηση σε κομμωτήριο, ιατρικές εξετάσεις και πολλά άλλα.

Advertisment

Οι καλές πράξεις τιμολογούνται ανάλογα με το βαθμό της βαρύτητάς τους. Για παράδειγμα, ένα πορτοφόλι που βρέθηκε και παραδόθηκε στον κάτοχό του, κερδίζει 50 πόντους ενώ μια πράξη ηρωισμού κερδίζει πολύ περισσότερους. Αν τα κίνητρα αυτής της δημιουργίας είναι τόσο αγνά όσο φαίνονται, τότε, θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε, την ανταπόκριση που θα έχουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς, στο πρωτότυπο αυτό κάλεσμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Το ελληνικό διαβατήριο στα 10 πιο ισχυρά στον κόσμο για το 2024
Τέλος τα διόδια στην Ελλάδα; Το νέο τοπίο στις μετακινήσεις
NASA: Μετέδωσε βίντεο στη Γη από απόσταση 31 εκατ. χιλιομέτρων – Χρειάστηκαν 101 δευτερόλεπτα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση