Τα βότανα… μας κλείνουν πονηρά το μάτι!!

Όταν γεννιέται ο άνθρωπος η φύση τον προικίζει με τρία πράγματα, τις προδιαγραφές για την ορθή λειτουργία του σώματος και του πνεύματος, έναν προσωπικό

Κατάλογος - Λίστα με όλα τα αντιφλεγμονώδη βότανα

Όταν γεννιέται ο άνθρωπος η φύση τον προικίζει με τρία πράγματα,

τις προδιαγραφές για την ορθή λειτουργία του σώματος και του πνεύματος, έναν προσωπικό του γιατρό και ένα τεράστιο φαρμακείο με φάρμακα, αν ο οργανισμός του αρρωστήσει από την μη τήρηση των προδιαγραφών.

Προδιαγραφές είναι η σωστή διατροφή και η θετική σκέψη. Προσωπικός γιατρός είναι η εσωτερική δύναμη του οργανισμού μας να αντιμετωπίζει τις διάφορες ασθένειες, και το φαρμακείο είναι όλη η φύση που μας περιβάλει με τα χιλιάδες φυτά, που σε μεγάλο βαθμό είναι φαρμακευτικά φυτά.

Από τότε που η «πολιτισμένη» κοινωνία ανακάλυψε την επιστήμη της χημείας, άρχισε να δημιουργεί κακέκτυπα αντίγραφα των συστατικών της φύσης και θεώρησε ότι μέσω της χημείας θα φτιάξει φάρμακα και θα αντιμετωπίζει κάθε προβλημα. Θα κάνει τον άνθρωπο αθάνατο. Βασίστηκε όμως, σε λάθος πρότυπα και αγνόησε την σοφία της φύσης.

Άλλαξε τις σπουδές της ιατρικής και σιγά, σιγά έβαλε τα βότανα στην άκρη και τους ικανούς βοτανοθεραπευτές στο περιθώριο με την σφραγίδα του κομπογιαννίτη. Τώρα όμως που η υπόθεση υγεία βρίσκεται σε αδιέξοδο και ο επιστήμονας της σύγχρονης κοινωνίας μας ψάχνεται να βρει που και πως έγινε το λάθος, δειλά, δειλά αρχίζει να μελετάει και να αποδέχεται τα βότανα και την χρησιμότητά τους.

Ταυτόχρονα διαπιστώνει ότι τα ¾ του παγκόσμιου πληθυσμού που φροντίζει ακόμα την υγεία του με βότανα δεν τα πάει και τόσο άσχημα. Με τα σεμινάρια που ξεκινάμε τώρα με τον τίτλο «Βασικές αρχές της βοτανοθεραπευτικής» έχουμε την φιλοδοξία να δώσουμε σε όσους τα παρακολουθήσουν τις αρχικές απαραίτητες γνώσεις έτσι ώστε να βοηθήσουν την υγεία τους και να κάνουν την βοτανοθεραπευτική ελκυστική για περσσότερη μελέτη και ίσως και σπουδές.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Επαμεινώνδας Γαρδέλης S.N.H.S. Dip. (Herbalism & Holistic Nutrition)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε