Ακολουθεί ένα διασκεδαστικό τεστ με εικόνες. Στις 11 παρακάτω ερωτήσεις θα κληθείτε να απαντήσετε σχετικά με την πρώτη εικόνα που σας δημιουργούν στο μυαλό σας οι αφηρημένες φωτογραφίες που θα βλέπετε.

Το τεστ αυτό, αν και έχει εμπνευστεί από το τεστ Ρόρσαχ, δεν έχει την ίδια επιστημονική βάση και ως εκ τούτου καλείστε να δώσετε την ανάλογη βαρύτητα αφού προσφέρεται καθαρά και μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Τι είναι το τεστ Ρόρσαχ;

Tο τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach είναι μία μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα. Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους και είναι το δεύτερο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο τεστ σε περιπτώσεις δικανικής αξιολόγησης, μετά το MMPI, και είναι επίσης το δεύτερο ευρύτατα χρησιμοποιούμενο τεστ  για την αξιολόγηση της προσωπικότητας.

Το τεστ επινόησε αρχικά ο Hermann Rorschach το 1921, μαθητής του Όιγκεν Μπλέλερ, αλλά το σύστημα βαθμολόγησης βελτιώθηκε μετά από το θάνατό του από αρκετούς ψυχολόγους, ανάμεσα στους οποίους και ο Μπρούνο Κλόπφερ (Bruno Klopfer). Ο Τζον Έξνερ (John E. Exner) συνόψισε τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις σε ένα περιεκτικό σύστημα το σύστημα Έξνερ (Exner System), δίνοντας έμφαση σε ένα αυστηρό στατιστικό σύστημα.

Όπως είπαμε όμως και πριν, το παρακάτω τεστ βασίζεται σε πολύ μικρό βαθμό στο τεστ Ρόρσαχ αλλά έχει την ίδια προσέγγιση.

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Τεστ με εικόνες - μελάνι: Πως είναι το μυαλό σας; Αποτέλεσμα: %%personality%%

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


0%

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε