Η Amy Winehouse γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1983. Ήταν τραγουδίστρια, με στοιχείο της τη Jazz, τη Soul και τη Blues μουσική, αλλά και συνθέτρια πολλών και κορυφαίων μουσικών κομματιών, όπως το Back To Black (2006) και το Love Is A Losing Game (2008). Είχε λάβει αμέτρητες διακρίσεις στον καλλιτεχνικό τομέα, όμως, πέθανε το 2011, έπειτα από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ. Παρόλο που τα τραγούδια της ενέχουν ηχηρά νοήματα για τη ζωή και την αγάπη, η Amy Winehouse είχε διαμορφώσει μια νοοτροπία και αντίληψη για τη ζωή της κι αυτό είναι εμφανές και μέσα από τα λόγια της. Παρακάτω, μερικοί από τους στοχασμούς της.

1. “Κάθε άσχημη κατάσταση είναι ένα Blues τραγούδι, που περιμένει να γίνει.”

2. “Η ζωή είναι μικρή. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και συνήθως συμβαίνει, οπότε δεν υπάρχει νόημα να κάθεσαι και να σκέφτεσαι όλα τα «αν», τα «και» και τα «αλλά».”

3. “Ερωτεύομαι κάθε μέρα. Όχι ανθρώπους, αλλά καταστάσεις.”

4. “Η αιτιολόγησή μου είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας μου ξοδεύουν χρόνο σκεπτόμενοι τι θα κάνουν τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια. Το χρόνο που αυτοί ξοδεύουν σκεπτόμενοι τη ζωή τους, εγώ τον ξοδεύω πίνοντας.”

5. “Θα μπορούσα να πω ότι η Τζαζ είναι η δική μου γλώσσα.”

6. “Αν παίζεις ένα όργανο, αυτό σε κάνει καλύτερο τραγουδιστή. Όσο περισσότερο παίζεις, τόσο καλύτερα τραγουδάς. Όσο περισσότερο τραγουδάς, τόσο καλύτερα παίζεις.”

7. “Δεν έχει νόημα να μη λες την αλήθεια.”

8. “Δε φοβάμαι να δείχνω ευάλωτη.”

9. “Δε νομίζω ότι είμαι τόσο καταπληκτικό άτομο που να χρειάζεται να γράψει κανείς για αυτό.”

10. “Είμαι πιο χαρούμενη, όταν έχω δίπλα μου την οικογένεια μου.”

11. “Ξέρω ότι έχω ταλέντο, αλλά δε βρέθηκα εδώ για να τραγουδήσω. Βρέθηκα για να γίνω σύζυγος και μητέρα και να προσέξω την οικογένειά μου. Αγαπάω αυτό που κάνω, αλλά δεν είναι αυτό το τέλος και η αρχή.”

12. “Αν είστε καλοί μαζί μου, δε θα γράψω ποτέ κάτι κακό για εσάς.”

13. “Αγαπώ για να ζω και ζω για να αγαπώ.”

14. “Αν δεν καταπιαστείς με κάτι, δε θα μάθεις ποτέ τι θα μπορούσες να έχεις.”

15. “Δε μπορώ να σε βοηθήσω, αν δεν βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου.”

Στέφανος Καράμπαλης

Συγγραφέας Στέφανος Καράμπαλης

Πολιτικός μηχανικός ΤΕ και εκπαιδευτής στο Wing Chun Kung Fu. Η ενασχόληση μου με την αρθρογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς πάντα με βασάνιζαν σκέψεις, τις οποίες έπρεπε να αποτυπώσω στο γραπτό λόγο. Έχω συμμετάσχει ως έφηβος βουλευτής στη ΙΣΤ’ Σύνοδο, έπειτα από επιλογή της έκθεσής μου. Τα άρθρα μου έχουν κυρίως περιεχόμενο φιλοσοφικό και αυτοβελτίωσης, αλλά δε περιορίζονται μόνο σε αυτά. Αγαπάω τα βιβλία, τα ταξίδια, τη φύση και τη… τοξοβολία! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι σε αυτόν τον κόσμο θα ήταν να υπάρχει περισσότερη αγάπη, σκέψη και ευαισθητοποίηση. Μα, μήπως να ξεκινήσω πρώτα από τον εαυτό μου;

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε