Στα 10 καλύτερα Ευ ζην βιβλία του 2017 οι “Ψυχο-λογικές Σχέσεις” του συντάκτη της Εναλλακτικής Δράσης Δημήτρη Φλαμούρη

Στη λίστα με τα δέκα καλύτερα βιβλία του 2017, στην κατηγορία Ευ ζην, βρέθηκαν οι Ψυχο-λογικές Σχέσεις του Μαθηματικού και Θετικού Ψυχολόγου Δημήτρη Φλαμούρη,

Στα 10 καλύτερα Ευ ζην βιβλία του 2017 οι "Ψυχο-λογικές Σχέσεις" του συντάκτη της Εναλλακτικής Δράσης Δημήτρη Φλαμούρη

Στη λίστα με τα δέκα καλύτερα βιβλία του 2017, στην κατηγορία Ευ ζην, βρέθηκαν οι Ψυχο-λογικές Σχέσεις του Μαθηματικού και Θετικού Ψυχολόγου Δημήτρη Φλαμούρη, PhD. Το βιβλίο το ανέδειξε ο κόσμος με την ψήφο του στα βραβεία κοινού του βιβλιοπωλείου Public.

Οι “Ψυχο-λογικές σχέσεις” κυκλοφόρησαν το Μάιο του 2017 και μέσα σε ένα χρόνο έχει κάνει τέσσερις εκδόσεις. Η επιτυχία του βιβλίου “Ψυχο-λογικές Σχέσεις” βασίζεται, σύμφωνα με τους αναγνώστες, στον εύληπτο τρόπο με τον οποίο θίγει θέματα της καθημερινότητας. Θέματα που όλους μας απασχολούν, όπως:

Advertisment

-Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτομα;

-Του τα’χω πει τόσες φορές του άντρα μου. Γιατί δεν αλλάζει;

-Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;

Advertisment

-Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;

-Μα, όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;

-Πώς μπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Το βιβλίο δίνει μια πολύ πρακτική και δομημένη ματιά τόσο σε θέματα σχέσεων αλλά και αυτογνωσίας, καταφέρνοντας να βάλει σε τάξη στο μυαλό μας όσα μας απασχολούν και συχνά δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε. Το βασικό μήνυμα το οποίο διέπει όλους τους διαλόγους είναι ότι η γνώση είναι δύναμη. Η αυτογνωσία εν προκειμένω είναι η πιο σημαντική γνώση που μπορεί κανείς να αποκτήσει. Ο μοναδικός δρόμος προς την ευτυχία.

Ο Δημήτρης Φλαμούρης καλεί τον αναγνώστη να κατανοήσει τον εαυτό του και να τον συμπονέσει, όχι να τον κρίνει. Να καταλάβει πως ο μοναδικός δρόμος για τη λύτρωση του εαυτού μας είναι να μας κοιτάξουμε όπως ακριβώς είμαστε. Χωρίς παραμορφωτικούς καθρέπτες. Με τα καλά και τα στραβά μας. Όλα δικά μας είναι.

Να δεχτούμε τα «αρνητικά» μας ως μέρος των χαρακτηριστικών που μας κάνουν ανθρώπους. Μας κάνουν ανθρώπινους. Δεν είμαστε τέλειοι και δεν πειράζει. Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι. Η τελειότητα δεν είναι μια διαθέσιμη επιλογή για την ανθρώπινη φύση.

Μέσα στις σελίδες του δημιουργείται ένα πάντρεμα της λογικής με την ψυχολογία και εγκαινιάζεται έτσι, μια καινούρια λογική. Η Ψυχο-λογική, όπως την ονομάζει ο συγγραφέας.

Όπως και στα άρθρα του στην Εναλλακτική Δράση, ο συγγραφέας εκφράζει την προχωρημένη αναλυτική του σκέψη μέσα από πολύ απλή καθημερινή γλώσσα και αυτό διευκολύνει την ταύτιση του αναγνώστη με τα όσα αναλύονται. Κατορθώνει να δώσει την πρακτική διάσταση των ψυχολογικών θεμάτων τα οποία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της συναισθηματικής μας ζωής.

Το βιβλίο προέκυψε από τις συζητήσεις του συγγραφέα με τους φίλους του. Βγαλμένο κυριολεκτικά από τη ζωή. Ίσως γι’ αυτό γνωρίζει τέτοια αποδοχή από τον κόσμο. Κάθε κεφάλαιό του αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία στην οποία δυο φίλοι ή φίλες συζητούν (συνήθως πίνοντας κρασί γιατί και ο συγγραφέας έχει ένα ιδιαίτερο πάθος με τον οίνο) τα προβλήματά τους.

Στους διαλόγους ο ένας από τους δυο γίνεται ο ψυχολόγος και έτσι προσφέρει μια βαθύτερη οπτική στα θέματα που πραγματεύεται. «Σαν να μιλάς με τον ψυχολόγο σου», είπε κάποιος αναγνώστης.

Η ψυχο-λογική προσέγγισή του συγγραφέα είναι σαφώς επηρεασμένη από τη δική του προσωπική ιστορία. Έχοντας σπουδάσει μαθηματικά και μετέπειτα με διδακτορικές σπουδές στα χρηματοοικονομικά, εργάστηκε για χρόνια σε επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου και της Αθήνας. Δίδαξε επί σειράς ετών και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόσφατα τα παράτησε όλα και απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στη Θετική Ψυχολογία. Πλέον διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com) και πραγματοποιεί σεμινάρια πάνω σε θέματα Ευτυχίας, Άγχους και Σχέσεων.

Σε έναν κόσμο που η πολυπλοκότητα διαρκώς αυξάνεται το βιβλίο του Δημήτρη Φλαμούρη, PhD πάει κόντρα στο ρεύμα και φέρνει την ψυχολογία στον καφέ και το κρασί μας. Εκεί που μας χρειάζεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Τώρα που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Ψυχο-λογική απλότητα, λοιπόν. Εξ άλλου, όπως είχε πει κι ο Αϊνστάιν:

«Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις σε ένα πεντάχρονο, μάλλον δεν το έχεις καταλάβει καλά κι εσύ ο ίδιος»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Όσα κρύβουν οι σελίδες | Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση