,

Ένας μικρός «παράδεισος» θα δημιουργηθεί στη θέση των πρώην γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό

Η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κορυδαλλού πρόκειται σύντομα να αναβαθμιστεί, καθώς ξεκίνησαν εργασίες κατασκευής ενός σύγχρονου πάρκου πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή. Και

Ένας μικρός «παράδεισος» θα δημιουργηθεί στη θέση των πρώην γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό

Η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κορυδαλλού πρόκειται σύντομα να αναβαθμιστεί, καθώς ξεκίνησαν εργασίες κατασκευής ενός σύγχρονου πάρκου πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή. Και συγκεκριμένα στην έκταση που πριν βρίσκονταν οι γυναικείες φυλακές.

Η συνολική έκταση του πάρκου θα είναι 10 στρέμματα και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ όπως φαίνεται, μέσα σε 9 μήνες, δηλαδή στα τέλη του 2019. Όμως, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της είδησης είναι το πρωτότυπο σχέδιο κατασκευής του.

Advertisment

Το ιδιαίτερο αυτό πάρκο θα έχει μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία θα υπάρχουν κατάλληλα μονοπάτια για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Το πάρκο θα δημιουργεί την αίσθηση ενός μικρού τοπικού παραδείσου, κατάλληλου για όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα για τα ΑΜΕΑ, αφού πρόκειται να κατασκευαστεί επίσης ειδική παιδική χαρά κατάλληλα εξοπλισμένη.

Το πάρκο επίσης τονίζεται πως θα είναι κατάφυτο, αλλά θα δημιουργηθεί και ένα αρχιτεκτονικά ενδιαφέρον αίθριο με καθιστικά, το οποίο θα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά, αλλά και ένας περιφραγμένος χώρος ειδικά για τη διασκέδαση των μικρών μας φίλων, των σκύλων, ο οποίος θα βρίσκεται στη δυτική πλευρά. Μάλιστα, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού ο δήμος θα εγκαταστήσει φωτιστικά led, νέας τεχνολογίας.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στη θέση που μόλις πριν 14 μήνες υπήρχαν οι δύο πτέρυγες των φυλακών, δημιουργούμε ένα μοναδικό πάρκο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ένα πάρκο – κόσμημα για την πόλη, για την ανάπτυξη και το μέλλον της.

Advertisment

Ταυτόχρονα, είμαι περήφανος, γιατί καταφέραμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, ώστε να κάνουμε πράξη το όνειρο γενεών Κορυδαλλιωτών που αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση των φυλακών. Περήφανος, γιατί αποδείξαμε ότι οι δίκαιοι αγώνες, όταν επιμένεις, έχουν αποτέλεσμα και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Το νέο πάρκο είναι έργο – ορόσημο στον αγώνα για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών, αγώνας που συνεχίζεται μέχρι την οριστική του δικαίωση».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Φάρμακα με drones: Μετά τις μικρές Κυκλάδες σε ποια νησιά θα παραδίδονται
Ευρωεκλογές: Πού και πώς μπορώ να ψηφίσω – Αναλυτικός οδηγός λίγο πριν τις κάλπες
«Βοήθεια Στο Σπίτι» | Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για ευάλωτους δημότες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση