,

Γενετιστής του Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι έχει βρει το ελιξίριο της νεότητας

Στα εργαστήρια του Χάρβαρντ, η ομάδα του Ντέιβιντ Σινκλέρ έχει θέσει τον «επιστημονικό» πήχη αρκετά ψηλά, καθώς βρήκε το μυστικό της αιώνιας νεότητας. Ή

Γενετιστής του Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι έχει βρει το ελιξίριο της νεότητας

Στα εργαστήρια του Χάρβαρντ, η ομάδα του Ντέιβιντ Σινκλέρ έχει θέσει τον «επιστημονικό» πήχη αρκετά ψηλά, καθώς βρήκε το μυστικό της αιώνιας νεότητας. Ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος ο κ. Σινκλέρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ερευνητική του ομάδα κατάφερε να ανακαλύψει ένα μόριο, το οποίο βελτιώνει την υγεία και μάλιστα διεύρυνε τη διάρκεια ζωής των ποντικιών. Ο ίδιος ο Σινκλέρ υποστηρίζει ότι έχει εφαρμόσει την ίδια πρακτική στον εαυτό του και αν και είναι 49 ετών, στην πραγματικότητα είναι 30, καθώς έχει καταφέρει να «μειώσει» τη βιολογική του ηλικία κατά δύο σχεδόν δεκαετίες και να χαίρει άκρας υγείας.

Advertisment

Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Ντέιβιντ Σινκλέρ, γενετιστής του Χάρβαρντ, περηφανεύεται πως έχει πλέον τους πνεύμονες, τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση ενός νεαρού 30χρονου άνδρα και την καρδιακή αντοχή ενός αθλητή. Κι όλα αυτά με μηδέν κόπο.

Βέβαια, το ύποπτο σε αυτή την υπόθεση είναι πως ο επιστήμονας έχει ήδη συνάψει εμπορικές συμφωνίες για την πώληση της φόρμουλας σε πιθανά προϊόντα επέκτασης ζωής. Γι’ αυτό φυσικά το λόγο, καθώς και για τη στάση του, έχει επικριθεί από πολλούς επιστήμονες και μη και έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία ανθρώπων που εργάζονται ακόμα και σε μεγάλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα.

«Αν λες ότι είσαι ένας καταπληκτικός επιστήμονας που έχει βρει μια θεραπεία για τη γήρανση, αποσπάς μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο επικριτής των δηλώσεων και των μεθόδων του Σινκλέρ, Τζέφρι Φλάιερ, πρώην κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. «Υπάρχει οικονομικό κίνητρο και προτροπή για υπερβολική προπαγάνδα πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας», προσθέτει.

Advertisment

«Η πώληση συμπληρωμάτων διατροφής με μη αποδεδειγμένο κλινικό όφελος είναι συνηθισμένη», δήλωσε ο Στίβεν Ο’Ράιλι, διευθυντής Ερευνητικών Εργαστηρίων του Κέιμπριτζ. «Αυτό που είναι ασυνήθιστο στην περίπτωση αυτή είναι ο βαθμός στον οποίο ιδρύματα και άτομα από τα υψηλότερα επίπεδα της ιατρικής ακαδημίας έχουν συνεταιριστεί για να παρέχουν επιστημονική αξιοπιστία για ένα προϊόν του οποίου τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία δεν είναι αποδεδειγμένα», κατέληξε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση