,

Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι «γύρισαν» το χρόνο πίσω!

Έχουν υπάρξει πολλές ταινίες σχετικά με το χρόνο και το αν θα μπορούσε να γυρίσει πίσω και μάλιστα το ενδεχόμενο δεν έχει εξάψει τη

Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι «γύρισαν» το χρόνο πίσω!

Έχουν υπάρξει πολλές ταινίες σχετικά με το χρόνο και το αν θα μπορούσε να γυρίσει πίσω και μάλιστα το ενδεχόμενο δεν έχει εξάψει τη φαντασία μόνο των σεναριογράφων αλλά και των επιστημόνων. Σύμφωνα με επιστήμονες στη Ρωσία όμως, ο χρόνος τελικά γυρίζει πίσω και αυτό αποτελεί ένα πραγματικό γεγονός. Mε βάση όσα εκείνοι υποστηρίζουν, κατάφεραν να αντιστρέψουν το χρόνο και τη ροή του με τη βοήθεια ενός κβαντικού υπολογιστή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ηλεκτρόνια και τους νόμους της κβαντικής και κατάφεραν να αντιστρέψουν το χρόνο. Το πείραμα, το οποίο ήταν ιδιαιτέρως πολύπλοκο, πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας σε συνεργασία με επιστήμονες από την Ελβετία και τις ΠΑ και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Advertisment

Ο Gordey Lesovik, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος που το αποτέλεσμα του πειράματος είναι επιτυχές και εξήγησε ότι δημιούργησαν στο εργαστήριο μια συνθήκη η οποία εξελίσσεται σε αντίθετη ροή από αυτή του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου. Το πείραμα και η τεχνική αυτή, όπως ήταν φυσικό, ονομάστηκε “Μηχανή του Χρόνου” και σύμφωνα με το περιοδικό Scientific Reports αποτελείται από έναν υπολογιστή με κβαντικά bits.

Στο πολλά υποσχόμενο αυτό πείραμα, χρησιμοποιήθηκε ένα νέο πρόγραμμα εξέλιξης που ανάγκασε όλο το λογισμικό και τα κβαντικά bits να εξελιχθούν σε κάτι πιο σύνθετο. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν οι συμμετέχοντες για να είναι κατανοητό σε όσους δεν έχουν προχωρημένες γνώσεις φυσικής, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χάθηκε η σειρά των κβαντικών bits όπως θα συνέβαινε σε ένα παιχνίδι μπιλιάρδου αν κάποιος “έσπαγε” τις μπάλες ξεκινώντας το παιχνίδι.

Όμως, η συνέχεια του πειράματος ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα αφού ένα άλλο πρόγραμμα, τροποποίησε την κατάσταση του κβαντικού υπολογιστή ώστε η διαδικασία να εξελιχθεί με αντίθετη φορά ανατρέποντας το χρόνο με τον οποίο είχαν διασπαστεί ως τώρα. Από τη διάλυση δηλαδή επανήλθαν στην πρότερη κατάσταση που βρίσκονταν.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση