Φέτος το καλοκαίρι, η τέχνη θα μεταφερθεί στον «αέρα» της Μασαχουσέτης με τη μορφή ενός τεράστιου αερόστατου, που είναι φτιαγμένο από καθρέφτες. Το project, που ονομάζεται «New Horizon» (Νέος Ορίζοντας) παρουσιάζεται στο πλαίσιο των «Art & the Landscape Public Art Series» του οργανισμού The Trustees, του πρώτου οργανισμού προστασίας και συντήρησης στην Αμερική.

Το τεράστιο αερόστατο – καθρέφτης ανήκει στον Doug Aitken, γνωστού multimedia καλλιτέχνη και σκηνοθέτη. Το project θα ξεκινήσει το ταξίδι του μοναδικού αυτού αερόστατου και θα πλαισιωθεί από μια σειρά events, με διάφορους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν επί σκηνής τις βραδινές ώρες.

To αερόστατο – καθρέφτης πετά πάνω από τοπία και πόλεις και αντανακλά τις ομορφότερες πλευρές τους

«Όταν προσκαλούμε καλλιτέχνες να ανταποκριθούν στα τοπία μας μέσω της τέχνης τους και του προγράμματός μας «Art & Landscape», αναμένουμε εμπνευσμένες αντιδράσεις, αλλά αυτό το πρότζεκτ από τον Doug Aitken υπερβαίνει τις προσδοκίες μας» δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Μπάρμαπρα Έρικσον. «Δεν πήρε μόνο την έννοια του τοπίου αλλά και τα ιδανικά της προστασίας, τις αξίες της κοινωνικής συνείδησης και τη νοσταλγία των καλύτερων καλοκαιρινών ταξιδιών και τα συνδύασε όλα σε μια οπτικά ποιητική έκφραση του καλοκαιριού της Νέα Αγγλίας» πρόσθεσε.

Ο Aitken ενδιαφέρεται για το πώς ένα έργο τέχνης μπορεί να δημιουργήσει μια γέφυρα, ή πολλές γέφυρες, σε κόσμους με τους οποίους οι άνθρωποι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι. Και το road trip είναι μια μια έκφανση αυτού του project. “Για μένα”, κλείνει λέγοντας ο καλλιτέχνης, “η μυθολογία ενός road trip, αυτή η αίσθηση ότι κάποιος μπορεί να αποδράσει και να τα αφήσει όλα πίσω του, αυτό αποτελούσε πάντα μέρος του DNA της Αμερικής”.

Photos: Courtesy of Doug Aitken

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε