, ,

Το Περού δημιούργησε τον πρώτο οικολογικό φορητό υπολογιστή

Το λάπτοπ Wawa Lapto είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο τεχνολογικό εργαλείο, καθώς οι δημιουργοί του διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο είναι ο πρώτος οικολογικός υπολογιστής

Το Περού δημιούργησε τον πρώτο οικολογικό φορητό υπολογιστή

Το λάπτοπ Wawa Lapto είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο τεχνολογικό εργαλείο, καθώς οι δημιουργοί του διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο είναι ο πρώτος οικολογικός υπολογιστής αλλά είναι και αρκετά οικονομικός. Είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο ξύλο και τροφοδοτείται από ηλιακό φορτιστή.

Μια οικογένεια επιχειρηματιών στο Περού αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το πρωτότυπο εργαλείο, όχι μόνο για οικολογικούς λόγους, αλλά και για να δώσει την ευκαιρία πρόσβασης στην τεχνολογία σε μαθητές και πολίτες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες τάξεις. Αν και η ανθρωπότητα έχει κάνει τεράστιες προόδους στον τομέα της τεχνολογίας, ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει ακόμα πρόσβαση σε αυτή.

Advertisment

Το Περού δημιούργησε τον πρώτο οικολογικό φορητό υπολογιστή

Εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τι είναι ο υπολογιστής, κι αν γνωρίζουν, δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν έναν. Η οικολογική αυτή εφεύρεση έχει στόχο την βελτίωση της εκπαιδευτικής ποιότητας των παιδιών που διαμένουν σε πιο απομακρυσμένες και φτωχότερες περιοχές του Περού – και οι δημιουργοί εύχονται σύντομα και σε όλο τον κόσμο.

Ο Javier Carrasco, μηχανικός της εταιρίας, ανέφερε ότι «θέλουμε να δείξουμε στην κοινότητα ότι έχει πρόσβαση στην τεχνολογία, να πούμε στους γονείς ότι αυτό το εργαλείο θα βοηθήσει τα παιδιά τους στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, κάτι που θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους και στο μέλλον όλης της οικογένειας».

Advertisment

Το Wawa Lapto παρουσιάστηκε στη Λίμα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες και κοστίζει μόνο 215 ευρώ με διάρκεια ζωής μέχρι και 15 χρόνια.

[toggle title="Πηγές"]

https://bitfinance.news/en/peru-creates-the-first-ecological-laptop/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση