Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, η Ολυμπιακή φλόγα θα τροφοδοτείται με υδρογόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της σε όλη την Ιαπωνία, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές την περασμένη Δευτέρα ως μέρος των προσπαθειών της διοργάνωσης για μια οικολογική προσέγγιση.

Σκοπός των διοργανωτών είναι η αντιστάθμιση όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται κατά τη διάρκεια των Αγώνων και επίσης μέσα από αυτούς να ενισχυθεί η γνώση και η πληροφόρηση για περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι ορισμένα σημεία του ηλεκτρονόμου θα χρησιμοποιούν υδρογόνο, το οποίο δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται και επίσης θα τροφοδοτεί το τελετουργικό Ολυμπιακό καζάνι που θα χρησιμοποιηθεί στις τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων.

Το υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτεί τη φλόγα στο ταξίδι της στην επαρχία της Fukushima και του Aichi, όπως επίσης και σε διάφορα σημεία στο Τόκιο. Τις υπόλοιπες φορές, θα χρησιμοποιείται φυσικό αέριο.

Οι διοργανωτές ανέφεραν στις δηλώσεις τους ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Αγώνες, το Τόκιο συνεχώς προωθεί την εξοικονόμηση της ενέργειας και χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές με σκοπό τη στήριξη μιας κοινωνίας χωρίς άνθρακα.

Περίπου 500 οχήματα με κυψέλες υδρογόνου θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.businesstimes.com.sg/life-culture/olympics-tokyo-2020-to-power-olympic-torch-with-hydrogen-for-first-time

[/toggle]

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε