,

Έλληνας φωτογράφος- animator δημιούργησε τρισδιάστατα μοντέλα της αρχαίας Αθήνας

Ο Δημήτρης Τσαλκάνης είναι φωτογράφος και animator και χάρη στην εξαιρετική δουλειά, μπορούμε τώρα να περιηγηθούμε ψηφιακά στην αρχαία Αθήνα. Ο ίδιος χρειάστηκε 13

Έλληνας φωτογράφος- animator δημιούργησε τρισδιάστατα μοντέλα της αρχαίας Αθήνας

Ο Δημήτρης Τσαλκάνης είναι φωτογράφος και animator και χάρη στην εξαιρετική δουλειά, μπορούμε τώρα να περιηγηθούμε ψηφιακά στην αρχαία Αθήνα. Ο ίδιος χρειάστηκε 13 χρόνια για να μπορέσει να ανακατασκευάσει ψηφιακά μέσω προγραμμάτων τρισδιάστατων απεικονίσεων την αρχαία πόλη έτσι όπως περιγράφεται μέσα από την ιστορία.

Η ιστοσελίδα «Αρχαία Αθήνα 3D» προσκαλεί τον επισκέπτη σε μια αξέχαστη εμπειρία και του δίνει τη δυνατότητα να δει τα σπουδαία μνημεία της αρχαίας Αθήνα έτσι όπως ήταν κατά τη διάρκεια επτά ιστορικών περιόδων· από 1200 π.Χ. και Μυκηναϊκή περίοδο μέχρι τα νεότερα χρόνια (1833 μ.Χ).

Advertisment

Είναι μέσα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τόπου που καταλαβαίνουμε ότι αλλάζουμε ιστορικές περιόδους. Εντούτοις, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα επίσης να επιλέξει μια ιστορική περίοδο συγκεκριμένα και να διαβάσει ένα σύντομο μάθημα ιστορίας, αλλά και μια αναδρομή στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της εποχής. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αποτελεί την εργασία και τον κόπο ενός και μόνο καλλιτέχνη.

Αν και ο ίδιος δεν είχε πριν κάποια εμπειρία με το 3D, τώρα γνωρίζει πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι για όποιον θέλει να κάνει μια βουτιά στο παρελθόν και να δει στη συγκεκριμένη περίπτωση πώς ζούσαν την καθημερινότητά τους οι Αθηναίοι στο πέρασμα του χρόνου.

Advertisment

[toggle title="Πηγές"]

Με πληροφορίες από lifo.gr

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μουσικές βραδιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα | Με ελεύθερη είσοδο
Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση