,

ΗΠΑ: Μικρά σπίτια κατασκευάζονται μέσα σε 24 ώρες από 3D εκτυπωτή

H Mighty Buildings, μία startup εταιρία με έδρα της την Καλιφόρνια έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη πια στην γρήγορη κατασκευή κατοικιών. Η κατασκευαστική τεχνολογική

ΗΠΑ: Μικρά σπίτια κατασκευάζονται μέσα σε 24 ώρες από 3D εκτυπωτή

H Mighty Buildings, μία startup εταιρία με έδρα της την Καλιφόρνια έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη πια στην γρήγορη κατασκευή κατοικιών. Η κατασκευαστική τεχνολογική εταιρία διαθέτει ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της κατασκευής – τον συνδυασμό εκτύπωσης 3D με τεχνικές προκατασκευασμένων κτισμάτων με στόχο την αυτοματοποίηση και την βελτιστοποίηση της διαδικασίας.

Για να πραγματοποιήσει αυτό το όραμα, η νεοσύστατη εταιρία ανέπτυξε μια πλατφόρμα παραγωγής ως υπηρεσία που αυτοματοποιεί έως το 80% της κατασκευαστικής διαδικασίας. 3D εκτυπωτές παράγουν ένα εύρος στοιχείων και μειώνει στο 95% την ανάγκη χειρωνακτικής εργασίας και με 10x λιγότερη παραγωγή αποβλήτων/ απορριμμάτων. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να χτίζουν οικονομικά και βιώσιμα σπίτια.

Advertisment

Η καλύτερη και ταχύτερη επιλογή για ενοικιαστές, οικογένειες και ηλικιωμένους

Η Mighty Buildings μόλις ολοκλήρωσε ένα συγκρότημα κατοικιών στο San Diego της Καλιφόρνια. Η περιοχή αυτή αντιμετωπίζει έλλειψη κατοικιών και ο Δήμαρχος Kevin Faulkner δήλωσε ότι η επιλογή της εταιρίας θα βοηθήσει πολύ καθώς η κατασκευή γίνεται γρήγορα και οικονομικά, εξυπηρετώντας πολλούς πολίτες.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα κτίσμα 65 τ.μ. Αποτελείται από ένα υλικό ρύθμισης της θερμοκρασίας το οποίο ονομάζεται Light Stone Material (LSM) και το οποίο σκληραίνει όταν εκτίθεται σε φως UV. Η πίσω πρόσοψη του κάθε κτίσματος είναι φτιαγμένη από γυαλί για να επιτρέπει την ασφαλή είσοδο φυσικού φωτός.

ΗΠΑ: Μικρά σπίτια κατασκευάζονται μέσα σε 24 ώρες από 3D εκτυπωτή

Advertisment

Όπως δήλωσε επίσης η ομάδα, το εσωτερικό αποτελείται από οικονομικές και πρακτικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες: έχει χρησιμοποιηθεί μη τοξική μπογιά, φώτα υψηλής αποδοτικότητας και συσκευές με οικολογικές επιλογές χρήσης, όπως πλυντήριο πιάτων, ψυγείο και φούρνος.

Συνολικά, το project κατασκευής κατοικιών διήρκεσε δύο εβδομάδες και κόστισε περίπου 314 δολάρια το τετραγωνικό. Μέχρι σήμερα η εταιρία έχει ήδη 15 συμβόλαιο κατασκευής νέων κτισμάτων και μάλιστα ανακοίνωση ότι επεκτείνει τις εργασίες του στο Los Angeles.

ΗΠΑ: Μικρά σπίτια κατασκευάζονται μέσα σε 24 ώρες από 3D εκτυπωτή ΗΠΑ: Μικρά σπίτια κατασκευάζονται μέσα σε 24 ώρες από 3D εκτυπωτή

Είναι το μέλλον της κατασκευής και δεν στερείται τίποτα από τα παραδοσιακά κτίσματα. Το αντίθετο μάλιστα, μειώνεται κατά πολύ το κόστος και ο χρόνος, τα οποία συνδυάζονται και από μια γενναία δόση οικολογικού σχεδιασμού και γούστου.

Πηγή:

www.brightvibes.com/

Φωτογραφίες: ©Paul Vu/MightyBuildings

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση