,

Γρεβενά: Μικροί και μεγάλοι έδωσαν χρώμα και φαντασία στις διαβάσεις της πόλης

Το «Χρωματίζουμε διαβάσεις» ήταν μια πρωτοβουλία των πολιτών της όμορφης αυτής πόλης που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποίησε ο Δήμος για την

Γρεβενά: Μικροί και μεγάλοι έδωσαν χρώμα και φαντασία στις διαβάσεις της πόλης

Το «Χρωματίζουμε διαβάσεις» ήταν μια πρωτοβουλία των πολιτών της όμορφης αυτής πόλης που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποίησε ο Δήμος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020. Πρόκειται ουσιαστικά για εικαστική παρέμβαση, στην οποία μικροί και μεγάλοι κάτοικοι χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους και ζωγράφισαν τις διαβάσεις πεζών που βρίσκονται έξω από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μαθητές με εργαλεία τους τις μπογιές αποφάσισαν να δημιουργήσουν χαρούμενα σχήματα και σχέδια και να βάλουν χρώμα στην καθημερινότητά τους, αφού από αυτές τις διαβάσεις είναι που περνούν καθημερινά για να φτάσουν και να φύγουν από τα σχολεία τους.

Advertisment

Γρεβενά: Μικροί και μεγάλοι έδωσαν χρώμα και φαντασία στις διαβάσεις της πόλης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/COPYRIGHT 2009

Οι κάτοικοι ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα, το ίδιο και ο δήμαρχος Γρεβενών, ο Γιώργος Δασταμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι η εικαστική παρέμβαση που έγινε σε διαβάσεις πεζών σε τέσσερις σχολικές μονάδες είναι μια καλή ευκαιρία, με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά, «να γίνει σε όλες τις διαβάσεις του βρίσκονται πέριξ των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολικών μονάδων της πόλης».

Οι πρωτοβουλίες όμως της πόλης και του δημάρχου της δεν τελείωσαν εκεί. Στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, δοκιμάστηκαν πιλοτικά ορισμένες δράσεις, όπως όπως οι πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, οι κάτοικοι αγκάλιασαν με ενδιαφέρον αυτές τις πρωτοβουλίες και φαίνεται πως η αποδοχή αυτή θα οδηγήσει σε μια μόνιμη αλλαγή στο μέλλον.

Πηγή:

Advertisment

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση