, ,

Τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρουν συνεχή ψηφιακή εκπαίδευση στα πιο ευάλωτα παιδιά

Τα Παιδικά Χωριά SOS και η INCO Education Accelerator κατάφεραν με επιτυχία να μεταφέρουν την εκπαιδευτική διαδικασία στον ψηφιακό κόσμο για όσα παιδιά χρειάζεται

Τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρουν συνεχή ψηφιακή εκπαίδευση στα πιο ευάλωτα παιδιά

Τα Παιδικά Χωριά SOS και η INCO Education Accelerator κατάφεραν με επιτυχία να μεταφέρουν την εκπαιδευτική διαδικασία στον ψηφιακό κόσμο για όσα παιδιά χρειάζεται να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα. Οι ενέργειες αυτές έγιναν στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «The Distance Learning Fund» της Google.org.

Ποια είναι όμως η INCO Education Accelerator, που συνέβαλε σε αυτήν την πολύτιμη κίνηση; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οι οποίοι στηρίζουν παιδιά και οικογένειες. Έτσι, στον καιρό της πανδημίας, έχει ως στόχο του την διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στο σχολείο.

Advertisment

Κατά τη διάρκεια έξι μηνών, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την νέα αυτή τεχνολογία και κατάφεραν με σωστή καθοδήγηση να συνεχίσουν την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα όμως δεν σταμάτησε εκεί: εκτός από την ίδια την εκπαίδευση, οι επαγγελματίες εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν και στηρίχθηκαν μέσω  μιας σειράς σεμιναρίων και mentoring sessions από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς παγκόσμιας εμβέλειας. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν τώρα να στηρίζουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, αλλά και να δημιουργούν online εκπαιδευτικό υλικό.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε πιλοτικά στα προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Λέσβο, ενώ αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις πόλεις όπου δραστηριοποιούνται τα Παιδικά Χωριά SOS. Μέχρι το τέλος του 2020, υπολογίζεται ότι θα έχουν επωφεληθεί έως 700 ευάλωτα παιδιά σε όλη τη χώρα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούν ένα ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα των βιολογικών γονιών τους. Τα προγράμματα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα είναι τα εξής:

Advertisment

– Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, το Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο

– Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

– Ξενώνας Bρεφών SOS στην Αθήνα

– Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης

– Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα και την Πάτρα.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Το ελληνικό διαβατήριο στα 10 πιο ισχυρά στον κόσμο για το 2024
Τέλος τα διόδια στην Ελλάδα; Το νέο τοπίο στις μετακινήσεις
NASA: Μετέδωσε βίντεο στη Γη από απόσταση 31 εκατ. χιλιομέτρων – Χρειάστηκαν 101 δευτερόλεπτα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση