,

Το να έχεις, σημαίνει να είσαι: Συνέντευξη του Dreamer Elio D’ Anna στην Εναλλακτική Δράση

Το βιβλίο «Η Σχολή των Θεών» πιθανόν να το έχετε ακουστά. Αν και στην Εναλλακτική Δράση δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη «πρέπει», εντούτοις, θα κάνουμε

Το να έχεις, σημαίνει να είσαι: Συνέντευξη του Dreamer Elio D’ Anna στην Εναλλακτική Δράση

Το βιβλίο «Η Σχολή των Θεών» πιθανόν να το έχετε ακουστά. Αν και στην Εναλλακτική Δράση δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη «πρέπει», εντούτοις, θα κάνουμε μια εξαίρεση. Διότι αυτό το βιβλίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη, ενός ανθρώπου που ασχολείται έστω και στοιχειωδώς με την προσωπική του ανάπτυξη. Είναι ένα βιβλίο που θα λατρέψετε; Ίσως όχι, μπορεί ακόμη και να σας εξοργίσει! Σίγουρα όμως πρόκειται για ένα βιβλίο εμπειρία, το οποίο έχει, είτε φανατικούς φίλους είτε φανατικούς εχθρούς. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να το διαβάσετε.

Κι αν θέλετε να ακούσετε ζωντανά τον Elio D’ Anna, τότε εγγραφείτε στο φεστιβάλ Leading Minds

Aπολαύσετε τη συνέντευξη του Dreamer Elio D’ Anna που παραχώρησε στον Μωυσή Σεργιάννη, για λογαριασμό της Εναλλακτικής Δράσης. Όπως συνηθίζει, ο Dreamer δίνει ευθείες και ενίοτε σκληρές απαντήσεις σε αυτόν που τολμά να ρωτήσει. Έτσι, μας ζητήθηκε, πριν την συνέντευξη, να παραθέσουμε την παρακάτω ακριβή δήλωση:

«Να θυμάστε ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο Dreamer είναι αυστηρά προσωπικές και δεν ισχύουν για όλους. Ανταποκρίνονται στην εσωτερική αίσθηση ευθύνης και ελευθερίας του ερωτώντος και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το επίπεδο κατανόησής του».

Dreamer, ποια είναι η ηλικία σου και πού κατοικείς;

Ο Dreamer είναι απαλλαγμένος από οποιονδήποτε ρόλο, ηλικία και περιγραφή. Εμφανίζεται και εξαφανίζεται κατά βούληση, αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο κι όπου απαιτείται στον κόσμο των γεγονότων.

Ζει ανάμεσα στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, περπατά ανάμεσά τους, κι όμως παραμένει αόρατος σε όσους δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τις αντιλήψεις τους όσον αφορά την περιγραφή του κόσμου, τον χρόνο και, το σημαντικότερο, τα πιστεύω τους σχετικά με την ψευδή ιδέα της γέννησης και του θανάτου.

Ποιά είναι η διαφορά του ονείρου και του οράματος; Έχεις πει πως όλοι έχουμε κάποιο όνειρο, ακόμα κι αν είναι υποσυνείδητο. Τι είναι όμως το όραμα; Είναι το ίδιο πράγμα ή κάτι άλλο που πρέπει να καλλιεργήσουμε;

Το όνειρο και το όραμα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Συνήθως βλέπουμε μια αιτιώδη σχέση ανάμεσα στο όραμα και την πραγματικότητα, το όνειρο και τον κόσμο, το εσωτερικό και το εξωτερικό, όπως επίσης και ανάμεσα στον καλλιτέχνη και την τέχνη, τον δημιουργό και το δημιούργημα, το αόρατο και το ορατό, εκείνου που ονειρεύεται και του ονείρου, και θεωρούμε ότι το ένα δημιουργεί το άλλο. Αυτή είναι η ψευδαίσθηση της διαδοχής, της συνέχειας – η ψευδαίσθηση του χρόνου, του χώρου και της αιτιότητας.

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά είναι ένα και το αυτό και δεν υπάρχει κανένα κενό και κανένας διαχωρισμός μεταξύ τους.

Πώς το Όνειρό μου επηρεάζει την Πραγματικότητά μου;

Το Όνειρό σου δεν επηρεάζει την Πραγματικότητά σου, διότι μεταξύ του Ονείρου και της Πραγματικότητας δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση και δεν διαχωρίζονται από την ψευδαίσθηση του Χρόνου. Το Όνειρο και η Πραγματικότητα είναι το ίδιο πράγμα.

Είναι λάθος να νομίζεις ότι το να Ονειρεύεσαι αποτελεί προϊόν μιας ονειρικής δραστηριότητας, δηλαδή κάτι που συμβαίνει ενώ κοιμάσαι. Το Όνειρο είναι «δράση». Είναι μια κατάσταση ελευθερίας, μια ψυχολογική κατάσταση απουσίας φόβου, άγχους, αμφιβολιών και αρνητικών συναισθημάτων.

Το να Ονειρεύεσαι σημαίνει να είσαι «αυτή τη στιγμή» εκείνο που θέλεις να γίνεις.

Το βιβλίο Η Σχολή των Θεών
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Λες ότι αυτό που έχουμε εξαρτάται από αυτό που είμαστε. Πώς λοιπόν μπορώ να αλλάξω αυτό που είμαι προκειμένου να έχω περισσότερα ή διαφορετικά πράγματα από αυτά που ήδη έχω;

Μπορείς να έχεις μόνο αυτά για τα οποία είσαι υπεύθυνος.
Η ποιότητα της ζωής σου, των σχέσεών σου – της υγείας, της οικονομικής σου κατάστασης – όλα αντιστοιχούν ακριβώς στις εσωτερικές σου καταστάσεις και συνθήκες.

Μόνο μια υψηλότερη κατάσταση ύπαρξης, ένα όραμα από ψηλά, θα μπορούσε να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που βιώνεις τώρα είναι ακριβώς η πραγματικότητα που ονειρεύεσαι. Η ζωή σου είναι τέτοια και δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, γιατί ποτέ δεν έκανες καμία αλλαγή στο όνειρό σου, ακόμα κι αν ζούσες σε μια κόλαση. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από την προφανή πρόθεση να αλλάξεις τη ζωή σου, η επιθυμία να τη διαιωνίσεις έτσι όπως είναι, είναι μεγαλύτερη.

Ποτέ μην ξεχνάς το εξής: ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι και δεν μπορεί να είναι διαφορετικός.

Αυτό ισχύει για όλες τις καταστάσεις; Τα χρήματα, τις σχέσεις, τα υλικά αγαθά, τη δόξα;

Ναι ισχύει. Το να έχεις σημαίνει να είσαι, και το να είσαι σημαίνει να έχεις.
Βλέπεις, όλοι θέλουν να έχουν μια επιτυχημένη ζωή, να είναι διάσημοι, να βγάλουν πολλά λεφτά, αλλά λίγοι το πετυχαίνουν. Κι όμως, το να κερδίζει κανείς χρήματα είναι εύκολο. Ο αληθινός πλούτος είναι ήδη μέσα σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τον απελευθερώσεις από τα εμπόδια που είναι οι ανησυχίες, οι φόβοι και οι επιθυμίες σου, και απλώς να τον βγάλεις στην επιφάνεια.

Να θυμάσαι ότι αν στο παρόν νιώθεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που να σε ικανοποιεί, το λάθος βρίσκεται μόνο μέσα σου. Δεν θα αποκτήσεις ποτέ αυτό που θέλεις όσο η Ύπαρξή σου παραμένει ως έχει. Πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου προκειμένου να αποκτήσεις καινούριο τρόπο κατανόησης, καινούριο νόημα, καινούρια ζωή και, κατά συνέπεια, να δημιουργήσεις γεγονότα και καταστάσεις υψηλότερης ποιότητας.

Το να έχεις εξαρτάται από το να είσαι, όπως ακριβώς μια σκιά διαμορφώνεται από τη διάσταση και το σχήμα του αντικειμένου που τη δημιουργεί.
Μην ανησυχείς λοιπόν για τα χρήματα, τη φήμη ή την επιτυχία. Να ανησυχείς μόνο για τον εαυτό σου, για την ακεραιότητά σου. Σταμάτα να υποκύπτεις και να συμμερίζεσαι τα αρνητικά σου συναισθήματα που αποτελούν την αιτία όλων των προβλημάτων και των δυσκολιών σου. Όταν χρειαστείς χρήματα, θα βρεθούν.

Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, εμπιστεύσου το όνειρό σου και θα αποκτήσεις πολύ περισσότερα από όσα επιθυμείς.

Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα όνειρά μας για τον εαυτό μας στον κόσμο;

Και πάλι, πρέπει να παρεμβαίνεις στην Ύπαρξή σου, στην ποιότητα των σκέψεών σου, στον τρόπο που νιώθεις. Πρέπει να περιορίσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα. Σταμάτα να ταυτίζεσαι με τις εξωτερικές συνθήκες, σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους, να βρίσκεις λάθη και να παραπονιέσαι.
Αν καταφέρεις να ξεπεράσεις το μαύρο σύννεφο των φόβων, της ανησυχίας και του άγχους, όχι μόνο θα σώσεις τον εαυτό σου αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Να θυμάσαι ότι η παραμικρή αλλαγή στην εσωτερική σου ύπαρξη μπορεί να μετακινήσει βουνά και να μετατρέψει τον εαυτό σου σε έναν γίγαντα μέσα στον κόσμο των γεγονότων.

Μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους να καλλιεργήσουν το δικό τους όνειρο και αν ναι, πώς θα γίνει αυτό;

Η μόνη βοήθεια που μπορείς να δώσεις στους άλλους είναι να απαλλαγείς από την «ανάγκη να βοηθήσεις».
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ταυτίζονται ή να ανησυχούν για τα προβλήματα των άλλων θα τους βοηθήσει, αλλά αυτή η ταύτιση δεν βοηθά ποτέ. Αποτελεί απλώς έναν άλλο τρόπο για να φτιάξουν τη δική τους φυλακή και να χάσουν τη δύναμή τους.

Πρέπει να σέβεσαι τον κάθε άνθρωπο και τον ρόλο που παίζει στη ζωή. Ποτέ μην προσπαθείς να αλλάξεις τους φόβους και τις ανησυχίες των άλλων σε κάτι διαφορετικό το οποίο δεν θα μπορούσαν ποτέ να περιλαμβάνουν, να διατηρήσουν ή να έχουν την ευθύνη του. Επίσης, μην προσπαθείς να βοηθήσεις κανέναν, διότι θα απογοητευτείς και θα αποτύχεις. Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις κάποιον, εστίασε όλη την προσοχή σου στο μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις: να απαλλαγείς από τη δική σου «ανάγκη να βοηθήσεις».

Να θυμάσαι ότι μόνο η προσωπική επανάσταση μπορεί να θεραπεύσει τον κόσμο.

Ποιό είναι το μήνυμα της πανδημίας για εμένα, για εμάς, για όλο τον κόσμο;

Όλες οι τραγωδίες, οι καταστροφές, οι πόλεμοι και τα εγκλήματα, αποτελούν απλώς μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία της μοίρας, ένα ψέμα, μια φανταστική ιστορία που δημιουργήθηκε από τη ζοφερή φαντασία του ανθρώπου με σκοπό να δικαιολογήσει την ανικανότητά του μπροστά στο άγνωστο – την έλλειψη γνώσης του μπροστά στην άβυσσο της δικής του ύπαρξης. Ο ιός, όπως κι όλα τα βάσανα και οι αιματοχυσίες στον κόσμο, είναι επίσης μέρος αυτής της απατηλής περιγραφής που αποκαλούμε πραγματικότητα.

Κάθεστε σαν υπνωτισμένοι μπροστά από την τηλεόραση, το κινητό τηλέφωνο και την οθόνη του υπολογιστή καθώς τα μέσα ενημέρωσης λένε ψέματα για μια παγκόσμια πανδημία, κι εσείς πιστεύετε ότι σας λένε τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο ενώ ουσιαστικά σας μιλούν μόνο για τις εσωτερικές σας καταστάσεις και συνθήκες. Σας λένε μόνο όσα θέλετε εσείς να σας πουν.

Όταν συνειδητοποιήσετε το γεγονός ότι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις δεν προέρχεται από τον έξω κόσμο αλλά από τη δική σας σκοτεινή, συμβιβασμένη εσωτερική ύπαρξη που είναι παγιδευμένη σαν αράχνη στον δικό της ιστό, θα μάθετε να διακρίνετε – θα μάθετε πώς να έχετε πίστη χωρίς να πιστεύετε. Θα μάθετε πώς να ξορκίζετε την αυτοεκπληρούμενη προφητεία σας για καταστροφή, πώς να αψηφάτε τη δική σας θανάσιμη δημιουργικότητα και να παίζετε τον ρόλο σας στη ζωή όπως ακριβώς ένας ηθοποιός, άψογα και σκόπιμα, χωρίς να ξεχνάτε ποτέ ότι πίσω από όλη αυτή την παράσταση υπάρχετε εσείς – ο Dreamer – ο δημιουργός, ο υποστηρικτής και ο μετασχηματιστής των πάντων.

Όταν συνειδητοποιήσετε ότι ο ιός δεν είναι κάτι που συμβαίνει εξωτερικά αλλά μέσα σας, θα μάθετε να μην ασχολείστε. Αυτό θα κάνει εσάς αυθεντικούς και τον κόσμο ασφαλή.

Η θλίψη που βλέπετε εξωτερικά οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε ξεχάσει τη δική σας ύπαρξη, αφού θεωρείτε πραγματικότητα την εικόνα στην οθόνη. Εσείς όμως έχετε δημιουργήσει αυτόν τον κόσμο και εσείς μπορείτε να τον αλλάξετε. Ο λόγος που δεν το καταλαβαίνετε αυτό είναι επειδή πιστεύετε ότι βρίσκεστε στον κόσμο και όχι ότι ο κόσμος βρίσκεται μέσα σας. Το να θεωρούμε τις εξωτερικές καταστάσεις ως πραγματικότητα αποτελεί θανάσιμο λάθος και την αιτία όλων των καταστροφών.

Όταν συμβαίνει μια εξωτερική καταστροφή, μόνο εκείνοι που αρνούνται να καταλάβουν θα καταστραφούν. Οι εσωτερικές σας καταστάσεις και νοοτροπίες είναι εκείνες που θα καθορίσουν το αν οι μεγάλοι κύκλοι της φύσης θα σας αφανίσουν ή θα σας οδηγήσουν σε μια νέα διάσταση και σε ένα υψηλότερο επίπεδο κατανόησης όπου όλοι οι ανθρώπινοι φόβοι, οι ασθένειες, οι πόλεμοι, η φτώχεια και ο θάνατος θα πάψουν να υπάρχουν.

Τότε λοιπόν, προτού ο εξωτερικός κόσμος καταστραφεί από τους πολιτικούς, τους ιερείς και τους επιστήμονες, μπείτε στον εσωτερικό σας κόσμο μόνοι σας και αγγίξτε την ακεραιότητά σας. Είναι το μοναδικό ασφαλές σημείο που σας απομένει, το μόνο καταφύγιο ενάντια σε κάθε ιό και κάθε κακό, ενάντια σε οποιαδήποτε τρομοκρατία και πυρηνικό πόλεμο, ενάντια στην παγκόσμια αυτοκτονία. Η δύναμη του να είμαστε παρόντες εσωτερικά προβάλλει ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν διακρίσεις και συγκρούσεις, ούτε όρια ανάμεσα σε εσάς και τους άλλους ανθρώπους.
Όπου υπάρχει πόνος, η δική σας τύφλωση αποτελεί την αιτία, και όπου υπάρχουν συγκρούσεις, ο δικός σας πόνος αποτελεί τη ρίζα τους.

Για να αλλάξει ο κόσμος, πρέπει να αλλάξετε το όνειρό σας, και αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος. Η δική σας θεραπεία θα αποτελέσει τη θεραπεία της ανθρωπότητας και η δική σας ακεραιότητα θα αποτελέσει τη σωτηρία του κόσμου.

 

Τι σημαίνει ηγεσία και ποιός αποτελεί αληθινό ηγέτη;

Ένας αληθινός ηγέτης βρίσκει λύσεις, παίρνει αποφάσεις και ξεπερνά δύσκολα προβλήματα, κερδίζει μάχες και συγκρούσεις, ανεβαίνει βουνά και διασχίζει ωκεανούς με όχημα την εσωτερική του κατάσταση, δηλαδή την απομόνωση, τη σιωπή και την ηρεμία που υπάρχουν μέσα του.

Οι άνθρωποι τους οποίους προσελκύει και με τους οποίους συνεργάζεται είναι η εξωτερική έκφραση της εσωτερικής του ευθύνης και είναι τόσο αξιόπιστοι και ευφυείς όσο και η δική του ακέραιη αφοσίωση στο όνειρο. Ποτέ δεν ζητάει τίποτα, γιατί ξέρει ότι καμιά βοήθεια δεν μπορεί να έρθει από έξω. Γνωρίζει ότι μέσα του υπάρχει όλη η ικανότητα και η δύναμη για να δημιουργήσει όλους τους πόρους που χρειάζεται. Γνωρίζει ότι το μόνο εργαλείο που απαιτείται για τη νίκη και την επιτυχία του, είναι η δική του εσωτερική ακεραιότητα.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να επικοινωνήσει απευθείας μαζί σου;

Να προσέχετε, διότι η δημοτικότητα του Dreamer θα προκαλέσει την ανάδειξη ψευδοδασκάλων.
Ίσως αρχίσουν να μιλούν για την ακεραιότητα, την τελειότητα και τη δύναμη να ενεργούν και να αγαπούν, αλλά οι ίδιοι είναι σκλάβοι μέσα στην καρδιά τους εξαιτίας της διάσπασης και του κατακερματισμού τους. Είναι εκείνοι που επικαλούνται το όνομα του Dreamer, τις αρχές και τις ιδέες του με μοναδικό σκοπό την κερδοσκοπία και την απόκτηση χρημάτων. Είναι εκείνοι που κάνουν κάθε είδους εγκλήματα και λάθη στο όνομα της πίστης και της αγάπης. Είναι εκείνοι που προκαλούν καταπίεση και διώξεις στο όνομα της ελευθερίας. Η ανεντιμότητα και η απάτη τους όμως θα αποκαλυφθούν όταν θα προσπαθήσουν να διδάξουν ή να κηρύξουν τις αρχές και τις ιδέες του Dreamer.

Να θυμάστε ότι «Η Σχολή των Θεών» δεν μπορεί να διδαχθεί, αλλά μόνο να βιωθεί και να γίνει εμπειρία κοντά στον Dreamer.


Ο Elio D’ Anna θα παραδώσει ζωντανή ανοικτή ομιλία 45 λεπτών στο πλαίσιο του Leading Minds Festival με τίτλο “Διορατικός Καπιταλισμός” και στη συνέχεια θα παραδώσει ένα κλειστό workshop τριών ωρών με τίτλο “Εσωτερική Οικονομία, η απάντηση σε όλους για όλα”.  Για να δείτε όλους τους ομιλητές του φεστιβάλ μεταβείτε εδώ https://leadingminds.gr/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε