, ,

Χωριό στην Ινδία έμεινε χωρίς φώτα επί 45 μέρες για να σώσει ένα πουλί και τους νεοσσούς του

Όταν ο άνθρωπος και η φύση επιχειρούν να συνυπάρξουν, συχνά ο άνθρωπος κυριαρχεί. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με αυτό τον τρόπο σε μια

Χωριό στην Ινδία έμεινε χωρίς φώτα επί 45 μέρες για να σώσει ένα πουλί και τους νεοσσούς του

Όταν ο άνθρωπος και η φύση επιχειρούν να συνυπάρξουν, συχνά ο άνθρωπος κυριαρχεί. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με αυτό τον τρόπο σε μια μικρή πόλη της νότιας Ινδίας, όταν ένα είδος κοκκινολαίμη επέλεξε να χτίσει τη φωλιά του πρόσφατα σε ένα εξαιρετικά άβολο σημείο.

Το χωριό Potthakudi έχει μόλις 120 σπίτια και περίπου 35 λάμπες δρόμου. Δυστυχώς, ο θηλυκός κοκκινολαίμης μπερδεύτηκε και αποφάσισε να στήσει το σπιτικό του στον κεντρικό πίνακα φωτισμού της περιοχής.

Advertisment

Ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε τη φωλιά και τους ιδιοκτήτες της ήταν ο Karuppu Raja, ο οποίος καθημερινά ενεργοποιεί τον φωτισμό των δρόμων. Ο Raja λατρεύει τα πουλιά και μόλις ανακάλυψε τη φωλιά, ανάρτησε την είδηση στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για να ειδοποιήσει τους συγχωριανούς του, αλλά και για να ζητήσει τη συνεργασία τους για να λύσουν το πρόβλημα.

«Έγραψα στο WhatsApp ότι το να κλείσω τα φώτα ήταν η μόνη λύση, επειδή το πουλί θα πετάξει μακριά μόλις αντιληφθεί την παρουσία ανθρώπου κοντά στη φωλιά. Έγραψα επίσης ότι είναι σημαντικό να σώσουμε το πουλί και τους νεοσσούς του με κάθε κόστος».

Αν και κάποιοι κάτοικοι αρχικά διατύπωσαν ανησυχίες για την έλλειψη νυχτερινού φωτισμού, ο Raja τελικά κατάφερε να τους πείσει ότι κάθε θυσία αξίζει και θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα. «Εξήγησα ότι είναι πολλά τα είδη πουλιών που έχουν εξαφανιστεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο Ινδικός κοκκινολαίμης να έχει την ίδια μοίρα», ανέφερε ο Raja σε συνέντευξή του.

Advertisment

Αντί λοιπόν να διώξουν το αποπροσανατολισμένο πουλί, όλοι οι κάτοικοι συμφώνησαν να μείνει η περιοχή τους χωρίς φωτισμό μέχρι οι νεοσσοί να μπορέσουν να αφήσουν τη φωλιά. Αυτό διήρκεσε 45 μέρες και μάλιστα αποφάσισαν να αποσυνδέσουν εντελώς τον ηλεκτρισμό από την πηγή φωτισμού ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πουλιών.

Αφού η μητέρα και οι νεοσσοί τους τελικά έφυγαν, το μπλακάουτ έληξε, αλλά οι αγνές προσπάθειες ενός ολόκληρου χωριού δεν έμειναν απαρατήρητες από τον υπόλοιπο κόσμο. Το χωριό Potthakudi απέκτησε πλέον τη φήμη μιας περιοχής γεμάτης καλοσύνη με κατοίκους πλήρως ευαισθητοποιημένους σε ζητήματα περιβάλλοντος και ζώων.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/sivaganga-tamil-nadu-keeps-lights-off-to-help-birds-india

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς το ασυνείδητο επηρεάζει τις προσωπικές μας σχέσεις
Το επίπεδο εξουσίας μέσα σε μια σχέση επηρεάζει τον βαθμό που κάποιος βιώνει gaslighting
«Με συμπαθούν αρκετά;» Πώς οι εφηβικές φιλίες διαμορφώνουν ευτυχισμένους και υγιείς ανθρώπους
3 λόγοι για τους οποίους συμβιβάζεστε με λιγότερα στη σχέση σας και τι να κάνετε για να το αλλάξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση