, ,

Εναλλακτικός Τοκετός

Από το περιοδικό Holistic Life Tα τελευταία χρόνια σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη πληθαίνουν τα κέντρα εναλλακτικού τοκετού που λειτουργούν αυτόνομα ή μέσα σε μαιευτήρια, ή

Από το περιοδικό Holistic Life

Tα τελευταία χρόνια σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη πληθαίνουν τα κέντρα εναλλακτικού τοκετού που λειτουργούν αυτόνομα ή μέσα σε μαιευτήρια, ή μεμονωμένοι θεραπευτές που με τη βοήθεια της μαίας και του συντρόφου παρέχουν την δυνατότητα στην επίτοκο να γεννήσει φυσικά με τις δικές της δυνάμεις. Μια τέτοια εναλλακτική προσέγγιση είναι η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (Π.Κ.Ι.) (Βοτανοθεραπεία, Βελονισμός, Διατροφή, Qi Gong, Τai Ji Chuan). Η Π.Κ.Ι. έχει τη δική της θεραπευτική θεωρία και προσέγγιση στην εμβρυολογία και τον τοκετό. Η έγκυος γυναίκα παρακολουθείται από θεραπευτή της Π.Κ.Ι. που συνεργάζεται με κάποια μαία, με εμπειρία στον φυσικό τοκετό. ( Διαβάστε: Φυσικός τοκετός και τοκετός στο σπίτι) Αμέσως μετά τη σύλληψη, γίνεται μια αρχική επίσκεψη στην εγκυμονούσα και στη συνέχεια, πέρα από τις κανονικές επισκέψεις της μαίας, η γυναίκα παρακολουθείται, από τον θεραπευτή της Π.ΚΙ, σε μηνιαία βάση:

Advertisment

1. Για υποστήριξη της δύναμης και της υγείας της μητέρας

2. Για πρόληψη πιθανών διαταραχών της εγκυμοσύνης π.χ. εμετός, δυσκοιλιότητα, υπερβολική αύξηση βάρους, οίδημα, αιμορραγία, αποβολή κ.α.

3. Για ενίσχυση της μητέρας, ώστε να φτάσει σε τοκετό στην καλύτερη φυσική κατάσταση.

Advertisment

Όταν η εγκυμοσύνη δεν παρουσιάζει προβλήματα, η γενική γραμμή είναι μη παρεμβατική: βότανα & βελονισμός μπορεί να βοηθήσουν σε περίπτωση αργού τοκετού, υπερβολικής κούρασης της εγκύου ή ψυχολογικών διαταραχών (φόβος, πανικός, άγχος), ακόμη και για μείωση του πόνου. Αν χρειαστεί, ο βελονισμός μπορεί να αλλάξει την ισχιακή προβολή του εμβρύου, σε κεφαλική αν και για οποιαδήποτε επέμβαση, την τελική απόφαση την έχει η μητέρα. Η Π.Κ.Ι. μπορεί επίσης να βοηθήσει στο τρίτο στάδιο του τοκετού για υστεροτοκία ή αιμορραγία, καθώς και στο θηλασμό για γαλακτοφορία.

Στην Αγγλία, η Π.ΚΙ. στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό αποτελεί καθημερινή νόμιμη πράξη.

Vita Revelli – Ειδικός Π.Κ.Ι. Γυναικολογίας Μαιευτικής

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στους αγαπημένους σας ανθρώπους;
Πώς να δημιουργήσουμε ουσιαστική σύνδεση σε μια προσωπική σχέση
Τι να κάνετε εάν οι διαφορές με τον/την σύντροφό σας είναι αγεφύρωτες;
Βελτιώνοντας την επικοινωνία γονέα-εφήβου: Συμβουλές για μια αρμονική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση