Πριν αναζητήσεις βοήθεια, ψάξε μέσα σου και δες τον εαυτό σου!

Πριν αναζητήσεις βοήθεια, δες τον εαυτό σου. Νιώθεις καλά; Έχεις χαρά, αγάπη, κατανόηση, είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου;

Πριν αναζητήσεις βοήθεια, ψάξε μέσα σου και δες τον εαυτό σου!

Καλείσαι να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Ανοίγεις βιβλία και ψάχνεις μανιωδώς για συμβουλές, ρωτάς τις φίλες και τους φίλους σου, προσμένεις τα λόγια που θα ταυτίζονται μ’ αυτό που επιθυμεί ο εσωτερικός σου κόσμος.

Κάθε που η απάντηση συγκρούεται με το «θέλω» σου και γεννά ένα «πρέπει», δυσανασχετείς, υποφέρεις, τα βάζεις με όλους, χωρίς να τα βάλεις καθόλου με τον εαυτό σου. Από εκεί όμως ξεκινάν όλα.

Advertisment

Πριν αναζητήσεις βοήθεια, δες τον εαυτό σου. Νιώθεις καλά; Έχεις χαρά, αγάπη, κατανόηση, είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου; Έχεις βρει τους ανθρώπους που αξίζει να περνάς χρόνο μαζί τους;

Αν ναι, τότε δεν υπάρχουν εμπόδια και κλειστοί δρόμοι. Οι επιλογές μένουν, αυτές που καλείσαι να κάνεις, αυτές που θα σου ανοίξουν νέους δρόμους και θα σε καθορίσουν. Σ’ αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να έχεις αμφιβολίες, σ’ αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να δημιουργείς προβλήματα που δεν υπάρχουν, δε χρειάζεται να βλέπεις αδιέξοδα και κενό ενώ έχεις μια γεμάτη και όμορφη ζωή. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου. Κι όλα θα πάνε καλά!

Αν όμως περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σου χαλούν τη διάθεση, από ανθρώπους που δε νοιάζονται για σένα, που σε κάνουν να υποφέρεις και να στεναχωριέσαι, που δεν σε σέβονται, τότε… ξανασκέψου, δώσε σημασία σ’ αυτά που λένε οι φίλοι και τα βιβλία σου.

Advertisment

Όταν νιώθεις καλά, προχώρα, μην ακούς κανέναν!

Όταν όμως ο εαυτός σου ξεστομίσει «πονάω» δώσε σημασία στο τι σου λένε, ίσως σε βοηθήσει, ίσως κάποια λόγια των άλλων που σ’ αντικρίζουν να κρύβουν την αλήθεια! Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν αλλαγές μέχρι να νιώσεις καλά, μέχρι να μην πονάς!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση