Άλιμος και Ρέθυμνο στους 12 φιναλίστ δήμους για την βιώσιμη κινητικότητα ανάμεσα σε 3.184 ευρωπαϊκές πόλεις!

Σημαντικά βήματα στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας πραγματοποιεί η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην κορυφή των ευρωπαϊκών συμμετοχών!

Άλιμος και Ρέθυμνο στους 12 φιναλίστ δήμους για την βιώσιμη κινητικότητα ανάμεσα σε 3.184 ευρωπαϊκές πόλεις!

Σημαντικά βήματα μπροστά στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας πραγματοποιεί η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην κορυφή των ευρωπαϊκών συμμετοχών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με δύο δήμους της χώρας τον Δήμο Αλίμου και τον Δήμο Ρεθύμνης να ξεχωρίζουν και να εντυπωσιάζουν…

Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε πρόσφατα τις 12 πόλεις-δήμους φιναλίστ, οι οποίες κατόρθωσαν να «κόψουν το νήμα» ανάμεσα σε 3.184 πόλεις της Ευρώπης. Ανάμεσά τους και οι δήμοι Ρεθύμνης και Αλίμου για όλα όσα έχουν επιτύχει στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, των «καθαρότερων» δηλαδή, και βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, η δημόσια συγκοινωνία…

Advertisment

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με την Βιώσιμη Κινητικότητα» η Ελλάδα κατέγραψε μια πολύ δυναμική παρουσία με 90 συμμετοχές, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο ¼ των δήμων της χώρας.

Η χώρα μας σημείωσε μια σημαντική πρωτιά, καθώς αναδείχθηκε πρώτη σε συμμετοχές στην κατηγορία των μικρών πόλεων –κάτω των 100.000 κατοίκων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο Δήμος Αλίμου ανήκει στην τριάδα της κορυφής μαζί με την πόλη Miajadas της Ισπανίας και την πόλη Valongo της Πορτογαλίας.

Ο δήμος Αλίμου, σύμφωνα με την ΕΕ, εντυπωσίασε τους κριτές με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων μέσω των οποίων ανέδειξε την αλληλεπίδραση πολιτών και τοπικών συλλόγων κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 – 22 Σεπτεμβρίου), συμπεριλαμβανομένης και μιας διαδραστικής θεατρικής ερμηνείας της «ιστορίας του ποδηλάτου» αλλά και της μετατροπής των σταθμών δημόσιας συγκοινωνίας σε χώρους διασκέδασης.

Advertisment

Ο δήμος Ρεθύμνης απέσπασε τα εύσημα με την ισορροπία κινητικότητας που πέτυχε η πόλη τόσο ως τουριστικός προορισμός, όσο και ως δήμος που εξυπηρετεί τους πολίτες του με σχεδιασμό και υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την προσβασιμότητα και μειώνουν τα τροχαία ατυχήματα εστιάζοντας στην «ενεργή κινητικότητα» (πεζή και ποδήλατο) και στη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ο Δήμος Ρεθύμνης περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 3 φιναλίστ για τα βραβεία οδικής ασφάλειας urban safety awards μαζί με τη Φλωρεντία της Ιταλίας και τη Βαρσοβία της Ιταλίας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε, τέλος, ότι μεταξύ ευρωπαϊκών συμμετοχών ξεχώρισε και η συμμετοχή της πόλης των Ιωαννίνων για τα βραβεία Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (SUMP awards).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση