Πρόσωπα - Γνώση

«Επιτυχία, Ισορροπία, Ικανοποίηση» το τρίπτυχο της ευτυχισμένης ζωής | Συνέντευξη με την career coach Μαρία Παπάζογλου

Με motto της το “Be your Best Self” Η Μαρία Παπάζογλου θέλει να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό και την τεράστια αίσθηση ευθύνης, ώστε να εμπνεύσει και να υποστηρίξει τους ανθρώπους στην ευόδωση των δικών τους στόχων. Σπούδασε και πιστοποιήθηκε ως coach αρχικά για να βοηθήσει τον εαυτό της και όταν βίωσε τα οφέλη της μεθόδου βρήκε το νέο της πάθος! Να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να απογειώσουν την καριέρα τους.

Η Μαρία Παπάζογλου θα μιλήσει στο συνέδριο Leading Minds το Σάββατο 12/02/2022 στις 19:00 στο Stage Β. Δείτε περισσότερα εδώ

Advertisment

leadingminds.gr/el/lm_speaker/maria-papazogloy/

Κυρία Παπάζογλου, για ποιο λόγο έχει ιδιαίτερη αξία το career coaching στην εποχή μας;

Ο βασικός λόγος είναι γιατί σήμερα δυσκολευόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη επο«Επιτυχία, Ισορροπία, Ικανοποίηση» το τρίπτυχο της ευτυχισμένης ζωής | Συνέντευξη με την career coach Μαρία Παπάζογλουχή. Βιώνουμε την πιο περιπετειώδη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας στην αγορά εργασίας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι ανατροπές σε παγκόσμια κλίμακα, η οικονομική και βεβαίως η υγειονομική κρίση του Covid-19 αλλάζουν διαρκώς και ριζικά το σκηνικό. Μας αναγκάζουν να ανταπεξέλθουμε σε όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις που συχνά οδηγούν σε αναθεώρηση των επαγγελματικών μας στόχων. Αυτό μπορεί να σημαίνει αλλαγή καριέρας, μετακίνηση σε άλλη εταιρία ή ακόμα και στροφή σε άλλον κλάδο ή αντικείμενο εργασίας αλλά και νέες προκλήσεις για όσους θέλουν να διακριθούν και να πετύχουν στη θέση που ήδη κατέχουν.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον χρειαζόμαστε συμμάχους που θα μας υποστηρίξουν για να διανύσουμε τη διαδρομή προς την εκπλήρωση των στόχων μας με τον πιο σύντομο και αποτελεσματικό δρόμο. Ίσως στο παρελθόν η επένδυση σε ένα πρόγραμμα coaching ήταν κάτι όχι τόσο σύνηθες στις πρακτικές των στελεχών και των επιχειρηματιών. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως διαπιστώνουμε η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη είναι τόσο απαραίτητες όσο και ο αέρας που αναπνέουμε.

Advertisment

Μπορεί το career coaching να εξασφαλίσει την επιβίωση στο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον που επικρατεί σήμερα;

Με το career coaching δεν στοχεύουμε μόνο στην επιβίωση. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη, τη διάκριση, την επιτυχία, την ικανοποίηση.

Μέσα από την επαγγελματική αυτογνωσία, την ξεκάθαρη στοχοθεσία, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την αλλαγή του τρόπου σκέψης, δημιουργούμε πλεονεκτήματα για τον εαυτό μας και τους επαγγελματικούς μας ρόλους.

Σε αυτό ακριβώς βοηθάει ο career coach. Μέσα από μια σχέση αποδοχής και εμπιστοσύνης, οι άνθρωποι υποστηρίζονται ώστε να βρουν εναλλακτικές και να δημιουργήσουν προοπτικές. Να μπορούν να εξελίσσονται σε οποιαδήποτε ηλικία και φάση της επαγγελματικής ζωής τους κι αν βρίσκονται. Βασικό στοιχείο είναι η ενδυνάμωση, που φυσικά ξεκινά εκ των έσω, έτσι ώστε να μπορούν με επιτυχία να ανταπεξέρχονται ακόμα και στο πιο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον.

Το career coaching απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία για να εξασφαλίσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα του coachee. Χαίρομαι πολύ που είχα την ευκαιρία να εισάγω αυτή την εξειδίκευση στην Ελλάδα αρκετά χρόνια πριν και να ανοίξει έτσι ένας δρόμος που πλέον μπορεί να ενισχύσει τους επαγγελματίες να εξελιχθούν γρηγορότερα.

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα συστατικά της επιτυχίας στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία;

Τα συστατικά της επαγγελματικής επιτυχίας τα έχω συμπεριλάβει στη μεθοδολογία που εφαρμόζω στο Career Coaching και το Executive Coaching. Υπάρχουν προσωπικές συνεδρίες που είναι αφιερωμένες στην επαγγελματική αυτογνωσία και ενδυνάμωση καθώς και την αλλαγή του τρόπου σκέψης μέσα από τα εργαλεία του Νευρογλωσσικού προγραμματισμού. Στη συνέχεια ακολουθεί η στοχοθεσία, το σχέδιο δράσης και η υλοποίηση, ώστε μέσα σε λίγες συναντήσεις ο coachee να φτάνει στον τελικό στόχο του.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή έχουμε την ευκαιρία να μεταμορφώσουμε το επαγγελματικό προφίλ – το personal branding του καθενός – αλλά και να αναπτύξουμε τις δεξιότητες που ο καθένας χρειάζεται προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο του.

«Επιτυχία, Ισορροπία, Ικανοποίηση» το τρίπτυχο της ευτυχισμένης ζωής | Συνέντευξη με την career coach Μαρία Παπάζογλου

Ποια είναι, αντίστοιχα, τα κυριότερα εμπόδια που χρειάζεται να ξεπεράσουμε;

Το κυριότερο εμπόδιο είναι… το πως χρησιμοποιούμε το μυαλό μας. Τι είδους σκέψεις κάνουμε. Και κατά πόσο οι σκέψεις αυτές ευνοούν τους σκοπούς μας ή τους σαμποτάρουν. Τι πιστεύουμε για τις δυνατότητές μας κι εάν και κατά πόσο εκτιμούμε τους εαυτούς μας.

Πιστέψτε με, καμιά αντικειμενική δυσκολία δεν είναι τόσο άκαμπτη όσο το σκεπτικό ενός ανθρώπου που δεν θέλει να αλλάξει. Στο μυαλό μας δημιουργούνται οι πιο δυνατές αντιστάσεις και οι πιο απίθανες σκέψεις που συχνά μας κρατούν καθηλωμένους και δεν μας επιτρέπουν να εξελιχθούμε. Πρόκειται για ιδέες και απόψεις που έχουμε εγκαταστήσει μέσα μας εδώ και πολλά χρόνια που ενώ μας βάζουν ξεκάθαρα εμπόδια, δεν μπορούμε να τα δούμε.

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις. Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός που είναι γνωστός με τον όρο NLP είναι ένα «εργαλείο» που φέρνει θεαματικά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο που το NLP αποτελεί μια παγκόσμια τάση στις επιχειρήσεις που θέλουν να ανεβάσουν την απόδοση των στελεχών τους και να τους προσφέρουν ένα υγιές και ανθεκτικό περιβάλλον εργασίας. Βέβαια το NLP απευθύνεται όχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και στον κάθε άνθρωπο που θέλει να κάνει αλλαγές και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή.

Η ομιλία σας στο Leading Minds Festival έχει τίτλο: «Επαγγελματική Επιτυχία και Ικανοποίηση: Ο συνδυασμός που μπορείς και αξίζεις να διεκδικήσεις». Ο συνδυασμός σηματοδοτεί επιτυχία από μόνος του. Πόσο εύκολος, όμως, είναι ο δρόμος μέχρι να φτάσει κανείς εκεί;

Όλα είναι εύκολα αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και να είσαι πρόθυμος να εργαστείς για να το καταφέρεις. Συχνά αφιερώνουμε όλο το χρόνο και την ενέργειά μας επιδιώκοντας την επαγγελματική επιτυχία, με όποιον τρόπο την εννοεί ο καθένας. Αδιάκοπα και με μεγάλο κόστος. Συνήθως βάζουμε τον ένα στόχο μετά τον άλλο και δεν παίρνουμε καν μια ανάσα στο ενδιάμεσο. Ούτε και ευχαριστιόμαστε όσα πετύχαμε.

Και κάποια στιγμή ίσως κάνουμε έναν απολογισμό και διαπιστώνουμε πως μπορεί να δώσαμε μεγάλη έμφαση στα επαγγελματικά μας και να παραμελήσαμε άλλους τομείς της ζωής. Την υγεία, την οικογένεια, τη συντροφική σχέση και ό,τι άλλο είναι σημαντικό για τον καθένα. Και τότε συνειδητοποιούμε πως χωρίς ισορροπία ανάμεσα στους διαφορετικούς μας ρόλους, η επιτυχία μόνη της δεν έχει κανένα νόημα.

Για το λόγο αυτό, όλο το έργο που προσφέρω ως coach και επιδιώκω να μεταλαμπαδεύσω και σε άλλους ανθρώπους, περνά μέσα από 3 λέξεις. Επιτυχία. Ισορροπία. Ικανοποίηση.

Η Μαρία Παπάζογλου συνεργάζεται με όσους επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους και να διεκδικήσουν αποτελεσματικά επαγγελματικούς στόχους. Επικεντρώνεται στο Career Coaching και το Executive Coaching συνδυάζoντας παράλληλα και τις τεχνικές του Nευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Συμμετέχει στο μεγάλο διαδικτυακό συνέδριο ηγεσίας LeadingMinds.gr όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν την ομιλία της το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο STAGE B

6 βήματα για ακλόνητη αυτοπεποίθηση | Συνέντευξη με την Σύμβουλο Ανάπτυξης Έλενα Μουρατίδου

Ακολουθήστε το Leading Minds στο Facebook και στο Instagram

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν ένας ιδιαίτερος πολιτικός, καυστικός χαρακτήρας γεμάτος παραξενιές, μα σπουδαίος ηγέτης. Υπήρξε πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας σε δύο περιόδους: στην κρίσιμη περίοδο

Η δύναμη του λόγου σου έχει το λόγο της, δηλαδή την αιτία. Και η αιτία είναι η αρχή των πάντων.

Πρέπει να εφεύρουμε τρόπους να διατηρούμαστε ζωντανοί και να είμαστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε ο χρόνος να είναι σύμμαχός μας.

Με την πάροδο του χρόνου, οι μικροδιαφωνίες και οι παρεξηγήσεις μπορούν να μετατραπούν σε χιονοστιβάδα μεγάλων προβλημάτων.

Τα θαλάσσια οικοσυστήματα έχουν λεπτή ισορροπία και κάθε αλλαγή έχει αντίκτυπο στην τροφική αλυσίδα.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία από τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε αν η ενασχόληση του παιδιού έχει μετατραπεί σε κάτι ψυχολογικά επικίνδυνο.

Πρόσφατα Άρθρα

Με την πάροδο του χρόνου, οι μικροδιαφωνίες και οι παρεξηγήσεις μπορούν να μετατραπούν σε χιονοστιβάδα μεγάλων προβλημάτων.

Τα θαλάσσια οικοσυστήματα έχουν λεπτή ισορροπία και κάθε αλλαγή έχει αντίκτυπο στην τροφική αλυσίδα.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία από τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε αν η ενασχόληση του παιδιού έχει μετατραπεί σε κάτι ψυχολογικά επικίνδυνο.

Δημοσιεύθηκε η λίστα με τις πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο για το 2024. Οι «έξυπνες» πόλεις στην Ευρώπη και την Ασία κερδίζουν έδαφος σε

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων, ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο

Η προσωπική εξομολόγηση μιας γυναίκας για τα μαθήματα που πήρε από τη δύσκολη αυτή συνθήκη στη σχέση της. Η απιστία σε ένα ζευγάρι θεωρείται

Δύσκολο να μην έχεις αυτούς που αγαπάς κοντά σου, μα ζουν συνεχώς μέσα στην σκέψη σου. Μέσα από την σκέψη σου, υπάρχουν στη ζωή σου

Εναλλακτική Δράση