Πρόσωπα - Γνώση

Τα 3 «Τ» της Επιτυχίας: Συνέντευξη με τον business coach Χρήστο Τέγο

Απόκτησε το πρώτο του πτυχίο, το 2010, από το τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ επιλέγοντας την κατεύθυνση της Γλωσσολογίας. Παράλληλα αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων του ANT1 Media Lab. To 2017 απόκτησε εξειδίκευση στο Digital Marketing και το 2019 στο Business Coaching.

Από το 2008 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε επιχειρήσεις εστίασης, εξυπηρέτησης πελατών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Εργάστηκε σε τμήματα Διοίκησης, Marketing, Πωλήσεων και Δημοσίων Σχέσεων.

Ο Χρήστος Τέγος θα μιλήσει στο συνέδριο Leading Minds την Κυριακή 20/02/2022 στις 18:30 στο Stage C. Δείτε περισσότερα εδώ

leadingminds.gr/el/lm_speaker/th-georgedakis-ch-tegos/

Το business coaching αποτελεί σταθμό στην επαγγελματική σας διαδρομή. Ποια είναι η συμβολή του business coach σε μια επιχείρηση;

Η έννοια του coaching στην Ελλάδα ήρθε στα τέλη του 2013. Αυτή τη στιγμή οδεύουμε να κλείσουμε 10ετία και πολλοί ακόμα δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Η πλειοψηφία μπερδεύει το coaching με την συμβουλευτική (consulting). Άλλοι πάλι το συσχετίζουν με την εκπαίδευση (training), ενώ δεν είναι λίγοι όσοι το παρομοιάζουν με καθοδήγηση (mentoring). Το coaching γενικότερα και το business coaching ειδικότερα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω έχοντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ως προς την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα.

Ουσιαστικά προπονούμε τους επιχειρηματίες -ιδιοκτήτες, τα διοικητικά στελέχη και τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους. Το business coach συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της εργασιακής απόδοσης και στην απόκτηση επαγγελματικής συνείδησης. Μέσα από τη διαδικασία όσοι προπονούνται μαθαίνουν να προσαρμόζονται, αποκτούν επίγνωση και αντίληψη και ενδυναμώνονται. Κατά συνέπεια μια επιχείρηση διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ευκολία τους υπαλλήλους της, θέτει ρεαλιστικούς στόχους, χαράσσει στρατηγική δράσης και «ενηλικιώνεται» με βάση το επιχειρηματικό της πλάνο.

Τα 3 «Τ» της Επιτυχίας: Συνέντευξη με τον business coach Χρήστο Τέγο

Μπορεί ο business coach να δείξει τον δρόμο της Επιτυχίας σε μια επιχείρηση;

Όσοι ασχολούμαστε με το business coaching θεωρούμε ότι ο δρόμος της Επιτυχίας είναι πάντα εφικτός. Με γνώμονα ότι μαθαίνουμε χέρι – χέρι με όσους προπονούνται τον τρόπο να αποφεύγουμε εμπόδια, να επιλύουμε προβλήματα, να διαχειριζόμαστε ζητήματα και να διαμορφώνουμε ένα πλάνο δράσης, ο δρόμος για την Επιτυχία είναι δεδομένο. Σαν προσωπική θέση ενστερνίζομαι και προσπαθώ να μεταφέρω στους επιχειρηματικές και τα στελέχη που αναλαμβάνω «Τα 3 Τ της Επιτυχίας» του Οδυσσέα Ελύτη:

Ταλέντο: Είναι πολύ δύσκολο να το ορίσουμε, είναι απροσδιόριστο και όμως υπαρκτό.

Μέσα από κατάλληλες τεχνικές κάθε επιχείρηση μπορεί να ανακαλύψει τα επαγγελματικά ταλέντα των υπαλλήλων της.

Τόλμη: Πρόκειται για την αρετή που μετακινεί βουνά και ένα βροντόφωνο «ΘΕΛΩ» είναι ικανό να οδηγήσει στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. Αρκεί απλά να ακουστεί και να πέσει πάνω στο τραπέζι και μετά απλά αποκτάται.

Τύχη: Ο περίφημος Άλμπερτ Αϊνστάιν έλεγε πως «η τύχη είναι ένα άθροισμα συμπτώσεων». Στις συμπτώσεις, δεν μπορούμε να παρέμβουμε, είναι γεγονότα έξω από μας και δεν καθορίζονται από μας. Συνήθως εμείς οι ίδιοι δεν δίνουμε την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Μια τρίτη ματιά όμως μας πείθει και μας χαρίζει μια άλλη οπτική.

Σε ποιες ελληνικές επιχειρήσεις απευθύνεται το business coaching;

Η παλέτα των επιχειρήσεων είναι μεγάλη. Θα ήταν άδικο να αφήσουμε απ’ έξω κάποια κατηγορία επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς. Απευθυνόμαστε σε ατομικές, μικρές, μικρομεσαίες, μεγάλες και φυσικά πολυεθνικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως δραστηριότητας. Αυτό που υπολογίζουμε είναι η βασική δραστηριότητα των επιχειρήσεων – αν παράγουν υπηρεσίες ή προϊόντα ή και τα δύο και αν απευθύνονται σε απλούς καταναλωτές (Business to Customer) ή σε άλλες επιχειρήσεις (Business to Business).

Το βασικό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να ανιχνεύσουμε τον στόχο, τον σκοπό και τα κίνητρα που έχει η επιχείρηση και να τα αναδείξουμε. Θα λέγαμε άνετα ότι το business coaching απευθύνεται σε Επιχειρηματίες, CEOs, CFOs, Business Developers, Directors, Managers & Διοικητικών Στελεχών στα παρακάτω αντικείμενα: Management Strategy, Marketing Plan, Sales Strategy, Business Development, Customer Service Policy, Γραμματειακή Υποστήριξη και Οργάνωση Γραφείου.

Το motto σας, η ομηρική φράση «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι η αριστεία είναι για εσάς στάση ζωής;

Η ακριβής μετάφραση της φράσης είναι «Πάντα να αριστεύεις και να υπερέχεις από τους άλλους». Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύσουμε την αριστεία σαν στάση ζωής, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά δεσμευτικό, πιεστικό, αφοριστικό και θα δημιουργούσε εμπόδια τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική μας ζωή. Δεν ζούμε σε ένα κόσμο αρίστων, ούτε προάγουμε την αριστοκρατία.

Για μένα περισσότερο η φράση του Ομήρου θα πρέπει να λειτουργήσει σαν κινητήριος δύναμη για τα επαγγελματικά και προσωπικά μας βήματα, ώστε να μπορούμε να δούμε και να αναγνωρίζουμε τις εκάστοτε «ΝΙΚΕΣ»- μας, επιβραβεύοντας τον εαυτό μας. Η ερμηνεία που δίνω αφορά περισσότερο το πλάνο δράσης που όλοι πρέπει να έχουμε, τη δέσμευση ως προς τα βήματα και την υλοποίηση του, την υιοθέτηση μιας πειθαρχημένης πειθαρχίας και την τοποθέτηση των ορίων πάσης φύσεως.

https://leadingminds.gr/el/#register

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ό,τι μένει στάσιμο για πολύ καιρό ή βουρκιάζει ή μουχλιάζει ή σκουριάζει, λέει ο Νικόλας Σμυρνάκης. Και μέσα σε τόσο λίγες λέξεις κλείνει την

Η μετάβαση από το παλιό στο «μοντέρνο». Ένα όμορφο απόσπασμα του Χρήστου Βακαλόπουλου.

Οι πολεμιστές τους Φωτός έχουν πάντα μια λάμψη στο βλέμμα. Ζουν μέσα στον κόσμο, αποτελούν μέρος της ζωής άλλων ανθρώπων και ξεκίνησαν το ταξίδι

Βούδας είναι ο πνευματικός δάσκαλος. Σκληρό καρύδι είναι ο πρωτοπόρος.

Ανακαλύψτε το μοναδικό και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα Professional NLP Coach Certification από τη Dynamic Equilibrium System σε συνεργασία με τους κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς NLP 

Όταν ονειρεύεστε γράψτε, όταν αφήνεστε στο κενό, απολαύσετε το.

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel λάνσαρε τη νέα της κούκλα Chelsea, την πρώτη της κούκλα με σκολίωση.

Πρόσφατα Άρθρα

Βούδας είναι ο πνευματικός δάσκαλος. Σκληρό καρύδι είναι ο πρωτοπόρος.

Ανακαλύψτε το μοναδικό και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα Professional NLP Coach Certification από τη Dynamic Equilibrium System σε συνεργασία με τους κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς NLP 

Όταν ονειρεύεστε γράψτε, όταν αφήνεστε στο κενό, απολαύσετε το.

Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel λάνσαρε τη νέα της κούκλα Chelsea, την πρώτη της κούκλα με σκολίωση.

Αλήθεια = Συναίσθημα και Συναίσθημα = Αλήθεια.

Ένα αρχαίο κάστρο στο κέντρο της πόλης Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ομαδάρχες και κατασκηνωτές, ανέλαβαν την μεταφύτευση των χριστουγεννιάτικων ελάτων της ΣΤΑ.ΣΥ

Το σύμπαν ανταποκρίνεται στην ενεργειακή σας συχνότητα.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε