Η αλήθεια που δεν σου λένε οι λέξεις κρύβεται πάντα στα μάτια

Να θυμάσαι πως.. ό,τι με λόγια δεν λέει το στόμα του ανθρώπου τα μάτια του το φωνάζουν δυνατά!

Η αλήθεια που δεν σου λένε οι λέξεις κρύβεται πάντα στα μάτια

Προσπάθησες κι εσύ να βρεις απαντήσεις μέσα στις λέξεις; Αναρωτιέμαι αν τα κατάφερες τελικά να τις βρεις εκεί…

Οι λέξεις δεν πάνε πάντα παρέα με την αλήθεια της καρδιάς μας. Τα συναισθήματα μπορούν να κρυφτούν, ο άνθρωπος μπορεί να την αλλάξει την αλήθεια τους ή ακόμη και να την πνίξει αν σωπάσει.

Advertisment

Από την αλήθεια που προδίδουν τα μάτια όμως…ποιος μπόρεσε να κρυφτεί; Ποιος μπόρεσε να κρύψει τη σπίθα του έρωτα όταν δύο φλεγόμενα ζευγάρια μάτια κοιτάζονται; Τη φωτιά τους ποιος μπόρεσε να τη σκεπάσει χωρίς να καεί; Ποιος μπόρεσε να κρύψει τον πόνο, το θρήνο και τη θλίψη που φωλιάζει στη θάλασσα των ματιών; Κι αν τελικά μπόρεσε για λίγο… μέχρι που τα κατάφερε;

Είναι η μοίρα μάλλον που όρισε τα μάτια του ανθρώπου να μιλούν σιωπηλά αντί γι αυτόν, να γίνονται ο λευκός καμβάς πάνω στον οποίο αποτυπώνεται ό,τι νιώθει η ψυχή μας! Όπου οι λέξεις δεν καταφέρνουν να προσφέρουν γιατρειά, όπου το στόμα μένει σφραγισμένο, όλες οι εκφάνσεις των συναισθημάτων θα χρωματίζουν, με χροιά σαν από ουράνιο τόξο, τα μάτια μας. Ακόμη και την απουσία συναισθήματος, όσο κι αν οι λέξεις προσπαθήσουν να την καλύψουν, η αλήθεια των ματιών δεν μπορεί να μην την αποκαλύψει.

Ένας ολόκληρος κόσμος υπάρχει μέσα στις κόρες των ματιών! Είναι έτοιμος να φανερωθεί και να προδώσει τα μυστικά του, αν ξέρεις πού να κοιτάξεις. κι αν δεν προσπεράσεις κι εσύ τη σιωπή τους που ουρλιάζει. Αλλιώτικη ενέργεια εκπέμπει η ησυχία τους! Μια ιστορία φυλάσσεται μέσα τους, η ιστορία του καθενός από μας, που θα μπορέσεις να την κατανοήσεις μονάχα αν σωπάσεις και δώσεις χώρο σε ό,τι υπάρχει να αναδυθεί. Μπορούν να σε οδηγήσουν στις απαντήσεις που οι λέξεις δεν κατάφεραν ποτέ να σου προσφέρουν!

Advertisment

Μην ψάχνεις άλλο σε λάθος τόπους για να βρεις τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Να θυμάσαι πως.. ό,τι με λόγια δεν λέει το στόμα του ανθρώπου τα μάτια του το φωνάζουν δυνατά. Ολόκληρη η ιστορία σου φυλάσσεται μέσα εκεί!

Όλες οι φορές που έπεσες χαμηλά, οι δύσκολες στιγμές που δεν πίστευες καν πως μπορείς να σταθείς και πάλι στα πόδια σου…κι όμως στάθηκες! Οι μικρές ‘νίκες’ σου που δεν πούλησες ποτέ σε κανέναν, τις κράτησες για τον εαυτό σου και ήταν στην πραγματικότητα πιο σημαντικές από οποιαδήποτε κοινωνικά σημαντική επιτυχία. Οι στιγμές που η καρδιά σου σκίρτησε δυνατά, η πρώτη φορά που ερωτεύτηκες… κι εκείνοι οι απωθημένοι παθιασμένοι έρωτες που δεν ξέχασες και που δεν έγιναν ποτέ σχέση. Οι απώλειες με τις οποίες έπρεπε να μάθεις να ζεις, κι όλος ο αμίλητος πόνος που άντεξε τότε η καρδιά σου.

Οι πιο ανέμελες κι ευτυχισμένες στιγμές που έζησες πλάι στους ανθρώπους σου! Όλα! Όλα όσα έχεις ζήσει χωρούν στο σύμπαν των ματιών και συναρμολογούν τη δική σου ιστορία, τη δική σου αλήθεια! Αν κάποτε μέσα στη ζωή σε μπερδέψουν τα λόγια.. να θυμάσαι πως η αλήθεια που δεν σου λένε οι λέξεις κρύβεται πάντα μέσα στα μάτια! Εκεί να την ψάχνεις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση
Δεν φτάνει μόνο να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς
Ένα μωσαϊκό η ζωή, με χαρές και λύπες
Πέρασαν δώδεκα μήνες από τότε που εγκληματικά σιώπησαν οι φωνές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση