Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 45 λεπτά! Νέες αμαξοστοιχίες θα κάνουν το ταξίδι σε χρόνο ρεκόρ!

Ακόμη πιο κοντά αναμένεται να έλθουν έως το τέλος του έτους Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 45 λεπτά! Νέες αμαξοστοιχίες θα κάνουν το ταξίδι σε χρόνο ρεκόρ!

Ακόμη πιο κοντά αναμένεται να έλθουν έως το τέλος του έτους Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς το νέο δρομολόγιο του ΟΣΕ θα πραγματοποιείται σε πολύ μικρότερο χρόνο.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ. Σπύρος Πατέρας κατά τη διάρκεια του 5ου συνεδρίου Μεταφορών.

Ειδικότερα, ο κ. Πατέρας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι έως το τέλος του έτους θα ενεργοποιηθεί η τηλεδιοίκηση στον εν λόγω άξονα, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες ταχύτητες στις διαδρομές, ενισχύοντας παράλληλα και την υφιστάμενη ασφάλεια.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών το δρομολόγιο του συρμού Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαρκεί 3 ώρες και 45 λεπτά, από 3 ώρες και 55 λεπτά που είναι σήμερα, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και η χωρητικότητα του δικτύου κατά 20 έως 30%.

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 εγκαινίασαν μια νέα εποχή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για τις εμπορευματικές μεταφορές. Το πρώτο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου.

Πρόκειται για τη νέα ταξιδιωτική εμπειρία Αθήνα Θεσσαλονίκη-Αθήνα με ενδιάμεση στάση τη Λάρισα με τις αναβαθμισμένες, ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες που προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό. Άνετα και ξεκούραστα καθίσματα, καθίσματα με τραπεζάκι για οικογένειες και παρέες πρίζες σε όλες τις θέσεις, προσωπικό για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ και δωρεάν αναψυκτικά και καφές για τους επιβάτες της πρώτης θέσης είναι μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει ο νέος τρόπος ταξιδιού στο κοινό.

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν συνολικά 9 βαγόνια, εκ των οποίων ένα ειδικά διαμορφωμένο σε εστιατόριο και μπαρ, 3 βαγόνια πρώτης θέσης και 5 οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει 475 επιβάτες με όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, με βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η τιμή του εισιτηρίου από Αθήνα για Θεσσαλονίκη στην Α θέση είναι έως 65 ευρώ και στη Β΄ θέση έως 55 ευρώ αντίστοιχα. Τα παιδιά έως 4 ετών χωρίς θέση ταξιδεύουν δωρεάν, ενώ με θέση έχουν έκπτωση 50% όπως και τα παιδιά από 4 έως 12 ετών. Έκπτωση 10% (για τη Β΄θέση) δικαιούνται επίσης οι φοιτητές, οι νέοι από 12 έως 24 ετών, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, το πολιτικό κα οι στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΣ, οι ομάδες άνω των 6 ατόμων και κάτοχοι της κάρτας FIP.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε