«Στην Αθήνα 3.000 χρόνια ιστορίας χωρούν σε 3 ημέρες» | Financial Times

Ιστορία, γαστρονομία, τέχνη, αγορά ξεπροβάλλουν μέσα από κάθε στενό του κέντρου της πρωτεύουσας.

«Στην Αθήνα 3.000 χρόνια ιστορίας χωρούν σε 3 ημέρες» | Financial Times

Πόλη γεμάτη εμπειρίες που προσφέρει απλόχερα σε κάθε επισκέπτη είναι η Αθήνα. Ιστορία, γαστρονομία, τέχνη, αγορά ξεπροβάλλουν μέσα από κάθε στενό του κέντρου της πρωτεύουσας. Δημοσίευμα των Financial Times είναι αφιερωμένο στην Αθήνα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, στον οποίο ο αρθρογράφος συνοδεύει τους αναγνώστες σε ένα μοναδικό οδοιπορικό, όπου ο επισκέπτης θα ανακαλύψει μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και όχι μόνο…

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Τρεις μέρες-και 3.000 χρόνια ιστορίας- στην Αθήνα», την πόλη που πραγματικά «χωράει» χιλιάδες χρόνια ιστορίας μέσα μερικές πραγματικά ξεχωριστές διαδρομές.
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος προχωρά σε μία σύνοψη της τριήμερης επίσκεψής του.

Advertisment

Ημέρα 1η: Η αρχαία Αθήνα έχει τον λόγο. Ο ξεναγός που συνοδεύει τον αρθρογράφο ζωντανεύει ερείπια και σκηνές από την εποχή του Περικλή. Ακολουθεί η καθημερινότητα από το 1830, με τη σκληρή δουλειά μετά την ανεξαρτησία του έθνους και δυο δεκαετίες αφού ο Λόρδος Έλγιν αφαίρεσε τμήματα του ζωφόρου του Παρθενώνα. «Μπορεί ο ξεναγός να μην αναφέρεται στη διαμάχη… αλλά τα βράχια λένε την ιστορία από μόνα τους». Ο ξεναγός είναι συγκρατημένος, όμως ο γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης δεν κρατιέται και περιγράφει τη ζωφόρο ως «ό,τι πιο τέλειο έφτιαξαν ποτέ ανθρώπινα χέρια».

Ημέρα 2η: Αφιερωμένη στη σύγχρονη Αθήνα. Η δεύτερη μέρα συμπίπτει με την Ημέρα Open House. Ο επισκέπτης δεν χάνει την ευκαιρία για περιήγηση στα αρχιτεκτονικά ορόσημα της πόλης. Η μέρα περιλαμβάνει βόλτα στο Εθνικό Θέατρο και φαγητό σε ένα όμορφο εστιατόριο σε ένα από τα στενά κάτω από την πλατεία Συντάγματος.

Ημέρα 3η: Ταξιδάκι στην Ύδρα: Ένας υπέροχος προορισμός στα διοικητικά όρια της Αττικής. Πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, το καραβάκι στον Σαρωνικό και από εκεί στο πνευματικό σπίτι του Leonard Cohen. Καμία απορία για το γιατί επέλεξε το νησί, και γιατί εκεί έγραψε τους στίχους και τα θρυλικά του τραγούδια. Ένα νησί όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Παραμένει ο τόπος της ποίησης και των ονείρων. Βουτιές, φιλοσοφική συζήτηση, και πάλι φαγητό.

Advertisment

Ο δρόμος της επιστροφής ξεκινά και ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι στην Αθήνα «3000 χρόνια ιστορίας χωρούν σε τρεις ημέρες» και δεν έχει άδικο.

Η Αθήνα είναι ένας προορισμός 12 μηνών, με εξαιρετικές υποδομές φιλοξενίας, εστίασης και διασκέδασης, μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία, υψηλού επιπέδου γαστρονομία κα πολλές προτάσεις για αγορές, διασκέδαση και πολλές ακόμη επιλογές.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση